Viime aikoina on pitänyt niin kiirusta töissä ja vapaa-ajalla, että blogin päivitys on jäänyt vähemmälle. Ei meillä kuitenkaan hiljaiseloa ole eletty vaan treenattu ja tietysti lenkkeilty ahkerasti :) Kiteen leirin jälkeen on käyty kahtena sunnuntaina (10.10. ja 17.10.) metsäjäljellä ja lisäksi treenailtu tokoa/tottista pari kertaa viikossa. Jesse on ollut jo useamman viikon nilkan reistailun takia sairaslomalla (ja sairasloma myös jatkuu edelleen...) ja sen myötä me onkin tultu vähän siihen tulokseen, että josko mä tästä eteenpäin jatkaisin itsekseni Nalan treenaamista. Mä kun meistä jokatapauksessa oon ollut se innokkaampi osapuoli ja varsinkin nyt, kun ei ole tietoa siitä, milloin Jesse saa jalkansa kuntoon, on ehkä loogisempaakin, että mä treenailen pelkästään likan kanssa. Katsotaan sitten meneekö syteen vai saveen.. :DD

Molemmat jäljet, jotka on käyty leirin jälkeen tekemässä ovat menneet hyvin. Jäljet ovat olleet noin 250metriä pitkiä (karkea arvio, GPS edelleen hankkimatta ;) ), sisältäneet neljä esinettä ja muutamia max. 90 asteen kulmia. Ikää noin puoli tuntia. Lisäksi jälkimmäisellä (eli eilisellä) jäljellä oli pieni lumipeite jo pinnassa, mutta se ei menoa tuntunut haittaavaan, eikä myöskään nenä noussut tai muutenkaan Nala vaikuttanut siltä, että olisi silmillä jäljestänyt, vaikka askeleet paikoitellen aika hyvin näkyivätkin lumen pinnassa. Namia jäljellä harvakseltaan. Janat ovat edelleen olleet lyhyitä - seuraavaksi tarvitsisin ottaa janatreenikuuri. Nala on jäljestänyt erittäin hyvin ja mä oon muistanut pitää liinan löysällä. Nenä pysyy maassa, vauhtia on juuri sopivasti ja motivaatiota tehdä löytyy paljon. Ensimmäisellä jäljellä oli muutama hiekkatien ylitys, jotka tuottivat likalle vähän päänvaivaa, mutta hienosti niistä kuitenkin selvisi. Esineinä on ollut hanskoja, keppejä ja lopussa Cesar-purkki. Esineilmaisut ovat olleet ihan ok, joskin edelleen täytyy likkaa yleensä avustaa (suullisesti käskyllä "maahan"), mutta hitaasti hyvä tulee :) Jäljen lopussa olleilta Cesar-purkeilta Nala meinasi molemmilla jäljillä mennä ohi ja jos neitiä oikein osasin lukea niin oikeasti ei edes huomannut niitä. Tulinkin siihen tulokseen, että ehkä niihin metallisiin Cesar-purkkeihin ei vaan ihmisen haju tartu niin hyvin, joten jatkossa taidetaan Cesarit kaataa kotona jo johonkin toiseen paremmin tuoksuvaan purkkiin valmiiksi :) Esineistä myös sen verran, että eilisellä jäljellä totesin, että omia leluja ei missään tapauksessa voi käyttää esineinä - ainakaan keskellä jälkeä. Nalalla oli nimittäin eilen yhtenä esineenä pieni sininen narunpätkä, jolla myös joskus on leikitty ja sen ilmaiseminenhan olikin sitten kaikkea muuta kuin korrektia, kun likka alkoi heittelemään sitä edestakaisin :D Mutta tosiaan nyt kun itse jäljestäminen tuntuis sujuvan niin kivasti niin luulen, että loppuvuosi voitaisiin keskittyä ton janan treenaamiseen ja hommata sitten ens kevääksi se GPS, että voi alkaa niitä oikein pitkiä jälkiä ajamaan :)

Tokoiltu on juoksujen takia viimeiset pari viikkoa ihan itsekseen tai sitten Johannan&Epun kanssa niin, että on treenattu koirat erikseen. Yhden kerran Nala oli ihan ulalla ja haahuili omiaan, mutta sen kerran jälkeen on ollut tosi hyvässä "tikissä" ja intoa on siis piisannut :D Jopa niin paljon, että onnistui tikkaamaan mua ihan huolella käteen, kun jäi viettihyrrässä käsi patukan ja koiran väliin. No, oma moka - ens kerralla täytyy olla itse nopeampi ;D Ollaan treenailtu lähinnä tokon alo-luokan liikkeitä mahdollisia kokeita silmällä pitäen.. (jos nyt ikinä mihinkään uskalletaan mennä..!). Erityisen ylpeä olin siitä, että viime viikolla Nala pysähtyi ensimmäistä kertaa liikkeestä seisomaan ilman käsiapua! Jee!! Ja tätähän on tahkottu ja vaikka kuinka paljon.. Seuraaminen on myös ollut enimmäkseen tosi innokasta ja myös liikkeestä maahameno ja luoksetulo ovat tosi varmoja. Joten sitten vaan rohkeutta keräämään ja niihin kokeisiin..... IIIK!

Juoksuja on tosiaan juostu. Vuoto loppui jo kaks viikkoa juoksujen alkamisen jälkeen, mutta toki likka varmasti tuoksuu vielä urosten mielestä niin hyvälle, että ainakin tällä viikolla jätetään vielä kaikki yhteistreenit (toko ja agi) suosiolla väliin :)