Perjantaina vedettiin jälleen tuplatreenit, kun ensin käytiin vähän aksailemassa HauHau:n vapaavuorolla ja sen perään vielä Helenan tokotreenit. HauHau:n vuorolle meidän kanssa sattuivat samaan aikaan myös Virpi ja bortsu-narttu Ja. Virpiltä saatiinkin erittäin hyviä vinkkejä keinun treenaamiseen, kiitos niistä. Tällä hetkellä nimittäin olen keinun kanssa itse ihan yhtä jännittynyt kuin Nala eli oikein lietson neidin jännitystä kertomalla sille koko kropallani, että "Varovasti, tämä keinu on vaarallinen!!" :shock2: No, tästä elementistä nyt luonnollisesti tarvis päästä eroon eli muuttaa oma kehonkieli varmemmaksi ja rennommaksi. Lisäksi Virpin neuvosta kokeilimme paineen purkamista joka keinusuorituksen jälkeisellä patukkaleikillä. Tämä tuntui auttavan, sillä viimeisellä kerralla Nala tuntui menevän keinulle jo hiukan vapautuneemmin. Jatkamme näillä eväillä eteenpäin. Kyllä on vaan ihanaa, kun aina löytyy joku jolta kysyä neuvoa :) Keinun lisäksi tehtiin keppejä helpommalta ohjauspuolelta niin, että lopussa oli kannellinen palkkakippo odottamassa. Tällä saatiin hyvin pujotteluun vauhtia, joskin aina välillä Nalalla oli niin kiire palkalle ettei olisi malttanut pujotella loppuun asti. No, kannen ansiosta palkat jäivät tällöin aina saamatta ja pikkuhiljaa neidin kaaliin alkoi menemään, että kepit tulee pujotella loppuun asti, jos palkkapurkin kannen haluaa saada auki :wink:

Tokotreeneissä Nala oli taas ihana! On se vaan superhuippu treenikaveri :heaven: Luoksepäästävyyden jälkeen (joka sujui hyvin) vahvistettiin maahan, istu ja seiso - käskyjä. Ja edelleen meitä vaivaa sama ongelma eli maahanmeno ja seisominen ovat loistavia, istuminen ei millään meinaa onnistua. Nalahan kyllä istuu lähietäisyydeltä käskettäessä tosi hyvin, samoin kaukona osaa nousta hienosti maasta istumaan. Mutta vauhdista istuminen kauempaa ei onnistu sitten millään vaan likka painuu aina maihin. Tässä näemm miten käy, kun tokon ALO-luokkaa varten tulee vaan treenattua superpaljon liikkeestä maahanmenoa ja seisomista :roll:

Tämän jälkeen seuraamista, jonka yhteydessä aina yllättäen jonkun käännöksen jälkeen jääviä. Maahanmeno jälleen superhyvä, seisominen ok (pari askelta perään) ja istumisessa jouduin käyttämään käsiapua. Hyvin Nala oli kuitenkin kokonaisuudessaan skarppina.

Hyppyä. Nyt löysimme keinon, jolla saimme Nalan istumaan yhdestä käskystä esteen taakse, jee!! :jokeri: Eli otin namin oikeaan käteeni ennen hypylle lähettämistä. Samantien istu-käskyn tehottua nami lensin kädestä Nalan taakse. Täytyy nyt tehdä näitä sen aikaa, että neidin kaaliin menee lopullisesti se, että esteen takana nykyisin istutaan, ja hävittää namia kädestä sen jälkeen pois. Toivoa ei ole vielä menetetty :denti:

Ruutu alkaa olla siinä mielessä kivassa kuosissa, että Nala alkaa pikkuhiljaa selkeästi hahmottamaan ruutu-käskyn merkityksen. Loppuosassa en myöskään usko olevan mitään ongelmia, sillä Nala pysähtyy hienosti käskystä seisomaan, menee maahan ja kestää kyllä myös "loppurituaalit" eli ohjaajan kävelyn edestakaisin ja siitä yllättäen seuraa-käskyn. Ruudun hahmottamisessa tietysti on vielä paljon hommia ja ruutuun menemisiin pitää myös saada lisää varmuutta ja vauhtia. Hyvällä mallilla ollaan ja Nala oli jopa niin innoissaan ruudusta, ettei olisi millään malttanut istua perusasentoon ennen sinne lähetystä :psykobabe:

Lopuksi nouto, jonka Nala teki täydellisesti! No okei, joudun vielä ottamaan muutaman pakkiaskeleen Nalan ollessa tuomassa kapulaa takaisinpäin, jotta neiti varmasti istuu mun eteen kapulan kanssa, mutta jos ei tätä huomioida niin suorituksessa ei juuri huomautettavaa ollut. Vauhdilla kapulalle, lähes yhtä kovalla vauhdilla takaisinpäin, suora luovutusasento eteen ja rauhallinen kapulan pito. Hieno Nala ja kylläpä meillä oli taas kivaa! :sydän: