Tosiaan viime viikonloppu vietettiin helteisessä säässä Joensuun lähellä Woodweilersien kasvattajan Lean järjestämällä leirillä. Puitteet olivat upeat, leiriporukka aivan mahtavaa ja ilma tosiaan mitä loistavin, joten tosi hauska viikonloppu takana. Toki ilma olisi voinut ainakin koirien kannalta olla vähän viileämpi, koska helteessä ympäri metsiä juoksenteleminen tuskin oli kovin helppoa hommaa. Itselläkin kyllä hiki nousi pintaan, mutta eipä nyt valiteta, kun kerrankin on lämmintä :)

Perjantai-illaksi ajeltiin paikanpäälle Jonnan&Kertun sekä Mirvan&Chilin kanssa. Pitkän ajomatkan päätteeksi siinä vähän lenkkeiltiin ja Chii & Nala saivat kunnolla taas painia. Nala näyttäisi tämän kaksikon leikeissä ainakin toistaiseksi olevan pomo (meidän pieni räyhääjä), mutta hyvin siskot kuitenkin tulevat vielä toimeen keskenään :)

 

Lauantaina aamulla sitten ajeltiin n. 5 kilometrin päähän hakumetsään ja aloitettiin hakutreenit, jotka lounastaukoa lukuunottamatta jatkuivatkin pitkälle päivään. Nalan kanssa päästiin treenaamaan kahteen kertaan. Molemmilla kerroilla tehtiin ns. tuuliharjoituksia, jotka itselle terminä olivat ihan uusi juttu. Ideana siis, että maalimies menee piiloon niin ettei koira nää ja mielellään myös niin, ettei jäljestäminen ole mahdollista (eli eri kautta kuin koira sitten etenee). Lisäksi tarkoituksena oli, että tuuli tulisi maalimiehen suunnasta koiraan päin, jotta hajun saaminen olisi mahdollisimman helppoa. Tämän jälkeen lähdettiin Nalan kanssa kävelemään rauhassa siihen suuntaan, johon maalimies oli piiloutunut ja jossain vaiheessa annoin Nalalle hakukäskyn, vaikkei se toki vielä siitä tajua yhtään mitään. Sitten vain odoteltiin, että koira saa hajun ja annettiin sen mahdollisimman itsenäisesti toimia ja tukia. Ja maalimieheltä luonnollisesti paljon kehuja ja herkkuja, kun koira hänen luokseen löysi.

Ensimmäisellä tuuliharjoituksella tuuliolosuhteet olivat meillä vähän huonot ja Nala sai hajun vasta ihan läheltä maalimiestä. Toinen ja kolmas kuitenkin sujuivat loistavasti. Nenä alkoi käymään jo huomattavasti kauempana maalimiestä ja erittäin reippaasti, yhtään muhun tukeutumatta neiti lähti katsomaan, että mikäs siellä oikeen tuoksuu. Ja myös erittäin reippaasti meni ihan maalimiehen viereen nuuskimaan, vaikka maalimies oli joka kerta pressun alla piilossa, jotta todella joutui käyttämään nenää eikä silmiä. Oikein superreipas tyttö siis! Näiden tuuliharjoitusten tarkoituksena on opettaa koira käyttämään nenäänsä (joka toki hakua harjoitellessa on tärkein asia) ja ymmärtämään lajin idea (eli, että metsästä löytyy kivoja ukkoja). Kolmen tuuliharjoituksen lisäksi tehtiin vielä yksi ns. peräänlähtö, jossa maalimies näytti Nalalle nakkia, lähti juoksemaan, piiloutui pressun alle niin, että Nala sen näki ja sen jälkeen neiti lähetettiin perään. Nala ei paljon pressua tässäkään harjoituksessa ihmetellyt, vaan reippaasti suorastaan hyppäsi maalimiehen päälle, että "tänne sitä nakkia!". Superreipas tyttö siis ja minä olin ylpeä :))

 

Lauantai tosiaan oli melko helteinen päivä, joten sekä treenien välissä, että illalla käytiin Mirvan kanssa uittamassa siskoksia. Chili osoittautui oikein vesipedoksi ja Nalakin innostui kahlailemaan kunnolla, kunhan ensin vaan tajusi, että "tämähän onkin kiva juttu ja viilentääkin vielä kummasti." Kuumuudessaan päivä olikin pikkuisille varmasti melko rasittava, sillä iltalenkin jälkeen tyttöset olivat ihan puhki ja poikki ja makailivat vain tyytyväisinä omissa häkeissään.

Sunnuntaina isommat koirat treenasivat esineruutua, mutta koska Nalan & Chilin kanssa sitä ei oltu vielä yhtään tehty ja meillä kun ei oikein noutokaan ole vielä kohdallaan niin tehtiin sitten vielä yksi samanlainen tuuliharjoitus. Jälleen olin ylpeä Nalasta, kun se niin reippaasti irtosi mun luota hajun perään eli eipä ainakaan neiti yhtään arastele lähteä tutkimaan, että kuka siellä puskassa oikein makaa :)

 

Aamupäivän treenien jälkeen olikin sitten melko pian aika lähteä ajelemaan kohti kotia. Matkalla pysähdyttiin vielä mummolassa teippaamassa Nalan edelleen höröttävät korvat ja kotona oltiin illalla 7 aikaan. Kokonaisuudessaan aivan upea leiri, josta kiitokset loistavalle matkaseuralle, taitaville kouluttajille, Lealle sekä koko muulle leiriporukalle! Paljon tuli taas hyviä vinkkejä, joiden kanssa on hyvä jatkaa kaikessa koulutuksessa ja puuhailussa eteenpäin :)

Eilen oli taas punnituspäivä ja nyt painoa on n. 20,2kg. Lisäksi saatiin leiriltä tuliaisiksi ihkaensimmäinen punkki, joka löytyi vasemmasta takajalasta. Onneksi lähti hyvin pinseteillä kokonaan irti, eikä Nala ollut moksiskaan :)