Normaaliin tapaan maanantaina taas tokoiltiin ja tiistaina agiliideltiin :-) Maanantaina tehtiin mm. jääviä EVL:n tapaan eli niin, että palattiin koiran luokse kävelemällä ensin koiran vasemmalta puolelta ohi, siitä taakse ja lopulta koiran viereen. Jäävät taas vähän takkuili.. Istumiseen tarvitaan edelleen vartaloapuja, seisominen ok pikkuaskelia lukuunottamatta ja maahanmenoa ei taas löytynyt ollenkaan. Että näin. Istuessa ja maassa Nala kestää jo hyvin vierestä ja taakse kävelyn, mutta seisoessa tarvitsee vielä "etupalkan", että pysyy liikkumatta, kun kierrän neidin ympäri.
 
Tiistain agility oli kyllä taas ihan yksi viikon kohokohta. Nala on oikeasti kehittynyt viime aikoina ihan huimasti agin saralla, vaikka itse sanonkin ja itsekin alkaa jo pikkuhiljaa tajuamaan ohjauksesta jotain. Lisäksi meillä on vielä tällä hetkellä niin superhauska agiporukka, että treenit hujahtivat hetkessä.. ja itseasiassa venyivätkin tunnin sijaan 1½h treeneiksi :-) Ohjelmassa jälleen pari radanpätkää, joilla hiottiin erilaisia ohjaustekniikoita.
 

 
Ensimmäisenä tehtiin pätkää 1-10. Kolmosesteenä oli siis pöytä, jota ei oltukaan tehty pitkään aikaan. Näin ollen eipä ollutkaan ihme, että ekalla kerralla Nala ponkaisi pöydästä yli. No, Tiinan ohjeilla se ongelma saatiin äkkiä kuntoon ja loppurata sujuikin ongelmitta lukuunottamatta yhtä kertaa, kun Nala meni 9. hypystä ohi, kun mä en ohjannu vaan suhailin vaan. Kun mäkin sitten keskityin siihen mitä olin tekemässä, niin radanpätkä sujui upeesti ja saatinhan me useempi nollasuorituskin taas :-)
 
Loppupätkä aloitettiin myös kepeiltä eli siis 10-17. Tässäkään pätkällä meillä ei toistojen aikana montaa ratavirhettä tullut - yhden kerran Nala tais mennä 13. hypystä ohi ja yhden kerran kiersi koko 16. hypyn hyppäämättä siis takaisinpäin ollenkaan, mutta nämä molemmat mun ohjausmokia.. Ja rimoja ei tippunut yhden yhtäkään, vaikka monta kiekkaa tehtiin ja Nala oli lopuksi jo aika väsynytkin. Jokohan kohta vois alkaa nostamaan hypyt 55sentistä 60senttiin..
 
Tätä toista pätkää tosiaan kuitenkin hiottiinkin monen monituista kertaa, kun mun ohjaamisessa olis ollu taas vähän toivomisen varaa. Nalahan teki kyllä just niinkuin ohjasin, mutta mä vaan ohjasin väärin - liian laajoilla kaarilla toisin sanoen :-D Mutta monta nollakiekkaa tästäkin pätkältä saatiin, joten ylpeä olen kyllä meistä. Ja Nalalle erityismaininta upeasti tehdyistä kepeistä! Yhden ainoan kerran koko treenin aikana meni kepeillä rytmi sekaisin ja tuli pieni virhe, mutta muuten teki virheettömät kepit joka kerta ja pikkuhiljaa alkaa niihinkin vauhtia tulemaan, kun oikea rytmi alkaa löytymään. Kepeille sisäänhakua tosin täytyy erityisesti harjoitella, koska tuntuu hakevan helposti väärältä puolelta, jos kepeille mennään vauhdilla.
 
Summasummarum. Huipputehokkaat treenit jälleen ja Nala oli SUPER!