Mökiltä paluun jälkeen suunnattiin heti illalla agilitytreeneihin. Tällä kertaa meillä oli jo kaksi lyhyttä rataharjoitusta. Alla piirros selkiinnyttämään selostusta (kuvat eivät ole mittakaavassa).

Ensin tosiaan treenattiin pientä rataa, jossa oli hyppy, hyppy, putki, hyppy ja pöytä. Hypyt oli Nalalla 45cm ja pöytänä oli jo ihan maxi-pöytä. Eka kierros meni vähän ihmetellessä, kun Nalaa alkoi häiritsemään meidän ryhmään viime viikolla uutena tullut russeli-uros, joka Nalan mielestä vissiin kyttäsi liian läheltä hänen suoritustaan. No, russeli laitettiin häkkiin (kuten kaikki muutkin koirat treeneissä yleensä on omien vuorojen välillä) ja homma jatkui. Toka kierros sujuikin sitten jo oikein hyvin. Putkeen Nala irtoaa tosi hyvin ja varmasti, eikä siis mutkaputkikaan jännitä enää yhtään. Hypyt puolestaan oli vauhdikkaita ja lennokkaita, kuten aina. Eniten päänvaivaa taisikin tuottaa oma ohjaamiseni, jälleen kerran. Taas tuntui, että on liikaa liikkuvia osia, kun pitää itse liikkua, seurata missä koira menee, ohjata kädellä ja muistaa vielä käskyttääkin esteille. Ei tää agility kyllä kuulkaas oo yhtään niin helppo laji ohjaajalle kuin miltä se saattaa näyttää :D

Toisena harjoituksena otettiin sitten samankaltainen, mutta nyt pöydänkin tilalla oli hyppy ja kuvan kaltaisesti hypyt mentiin ristiin. Tätä saatiinkin ensin funtsia ihan itse, että miten kannattaa koiraa ohjata ja miten aloittaa. Päädyttiin sitten koutsin avustuksella siihen, että koira kannatti jättää jo valmiiksi menosuunnassa eli vinoon ensimmäisen hypyn taakse ja edetä itse jo lähelle toista hyppyä. Näin koira näki jo heti alusta, että mihin suuntaan ollaan menossa. Kaks kiekkaa mentiin taas per nenä plus että me hinkattiin putken jälkeistä kahta viimeistä estettä vielä pariin otteeseen sen jälkeen, koska mä meinasin joka kerta tehdä sen virheen, että putken jälkeisen hypyn jälkeen eteni itse liian eteen ja liian lähelle viimeistä hyppyä väärässä kulmassa, jolloin Nala ei millään meinannut tajuta, että mistä nyt pitikään hypätä. Eli siis jälleen kaikki oli taas paljon vaikeampaa mulle itselle, Nalalle tuntui olevan ihan helppo nakki ;)

Loppuun sitten keppejä niin, että ensin oli hyppy, sitten haltuunotto ja sen jälkeen kepit. Nalalla ei haltuunotoissa oo ongelmia, koska se nakki on niin tärkeää ja täällä-käsky erittäin vahva, joten kyllä kovasta vauhdistaskin tulee salamana luokse, kun täällä-käskyn kuulee. Kepitkin meni nyt oikeastaan yllättävän hyvin! Ja koutsi myös totesi, että Nala vaikuttaa siltä, että tykkää kepeistä paljon. Ensin otettiin ihan käsikuljetuksella vasemmalla ohjaten, sitten samalta puolelta niin, että omalla kropalla aina blokkasin joka toisen kepin, että joutui kiertämään, ja lopuksi vielä toiselta puolelta käsikuljetuksella ja hyvin sujui!