Jepajee eli sunnuntaitokoilut. Paikallaanmakuuta häiriössä, seuraamista, jääviä, tunnaria ja kaukoja. Siinä ne tämän päivän treenitehtävät pääpiirteittäin.

Paikallaanmakuuharjoituksena tehtiin tänään sellainen, että yksi koira oli aina paikallaanmakuussa toisen koiran suorittaessa vieressä käskytetyn seuraamisen, liikkeestä seisomisen ja luoksetulon. Suorittava koirakko oli siis paikallaanmakuussa olevan koiran ja sen ohjaajan välissä. Nala pysyi oikein hienosti, vaikka välillä häntä heilahteli ja likan ilme oli myös näkemisen arvoinen, kun toinen koira pyyhälsi luoksetulossa kovaa vauhtia lähestulkoon neidin nenän edestä ohi.

Oma seuraaminen, liikkeestä seisominen ja luoksetulo sujuivat ihan hienosti. Luoksetulo ehkä himpan hidas. Muutenkin tehtiin tänään kaikki jäävät kertaallen - seisominen ja maahanmeno ok, mutta istumisessa joutui avustamaan. No, sitäpä ei olekaan viime aikoina paljon harjoiteltu.

No sitten se tunnari. Voi hyvää päivää! Kokeiltiin siis niin, että Helena laittoi neljä vierasta kapulaa, jotka olivat aivan kiinni toisissaan ja minä vein sitten Oman niiden taakse. No mitäpä tekee Nala "Oma"-käskyllä? Keräilee lähestulkoon kaikki viisi kapulaa yhtä aikaa suuhunsa ja tuo ne kaikki mulle! Eipä taas voinut muuta kuin nauraa :D Mitä tästä siis opimme? Nalan mielestä tunnarikapulat ovat huisin hauskoja ja lisäksi hänen mielestään ne kaikki ovat Omia - viis siitä viakka eivät tuoksuisikaan äipälle =) Kotiläksyksi saimme keitellä osasta kapuloista mun tuoksut pois kattilassa ja sen jälkeen harjoitella olohuoneessa rauhallisemmalla vireellä sen oikeasti Oman kapulan tunnistamista.

Kaukot istu ja maahan alkaa toimimaan aika kivasti. Vähän Nala koitti yhden kerran varastaa takapalkalle, mutta sitä lukuunottamatta teki oikein nättiä työtä.

Tällaisia tällä kertaa - täytyy sanoa, että Nalan työskentely Mäntsälän hankalassa treenipaikassa on parantunut kokoajan - sinnikkyys siis näemmä jälleen palkitaan! Yksi kerta vielä sisätreenejä jäljellä ja sen jälkeen onkin aika siirtyä jo ulkotreenien pariin :)

"Lällällää, mulla onkin kohta tunnarikapuloita enemmän kuin teillä muilla yhteensä! :P"