Eli siis agilitytreenit, kuinkas muuten. Ensimmäisenä treenattiin suoraa pätkää, jossa hyppy, pussi ja medi-pöytä. Vaikka Nala alkuunkin tätä lajia aloittaessa oli innostunut niin kyllä nyt on vielä kokoajan vauhti ja into kasvanut räjähdysmäisesti. Taitaa olla jo neidin lempilaji ;) Innostuksen kasvun huomaa selvästi siitä, ettei millään malttaisi jäädä odottamaan lähtökäskyä ja neidistä oikein näkee kuinka jännittää kaikki lihakset, että "joko, joko, joko", kun esimerkiksi jätän ekan esteen taakse ja etenen jo itse vähän matkaa. Ja vauhtihan on sitten aivan huima, kun siitä lähtöluvan antaa, erityisesti tänään tää hyppy-pussi-pöytä mentiin sellaisella höyryllä, ettei pussikaan ekalla kerralla pysynyt paikoillaan :D Eli tosiaan jätin Nalan hypyn taakse, etenin itse jo pussille ja siitä juoksin neidin matkassa pöydälle. Pöydällä oli odottamassa sitten namialusta palkkoineen. Nala ihan selvästi vielä seuraa enemmän mun jalkoja kuin kättä, sillä ekalla kerralla olin niin lähellä pussia, että meinas törmätä muhun pussista tullessaan, kun tuli sieltä vähän vinoon mua kohti. Toisella kerralla, kun Tarja neuvoi mua olemaan itse kauempana niin eteni jo aivan suoraan pöydälle. Tosin silloin jo myös tiesi, että siellä pöydällä odottaa se namialusta ;)

Toisena harjoituksena oli sitten yhdistelmä hyppy-rengas. Tässä mä itse taas sekoilin kyllä hyvin huolellisesti ihan omiani, kun käskysanatkin meni ihan sekaisin, hohhoijaa :D Elikkäs taas jätin Nalan hypyn taakse ja etenin renkaan luo, jonne sitten koitin neidin lähettää heittoliikkeen avulla. Ekalla kerralla neiti paineli renkaasta ohi, kuten olin arvellutkin. Sen jälkeen tehtiin niin, että täällä-käskyllä koitin saada neidin ensin vähän haltuun esteiden välillä, että oli helpompi lähettää sitten renkaalle. Ja senhän jälkeen rengas sujuikin sitten ongelmitta.

Lopuksi otettiin sitten piirroksen kaltainen hyppytreeni, jossa tarkoituksena oli treenata viime kerralla hankalaksi osoittautunutta kaarretta, jossa koiran pitäisi kulkea oikealla. Tähän Tarja neuvoi, että kannattaa alkaa harjoitella käskyä "takaa", joka tarkoittaa, että koiran tulee hypätä seuraava hyppy ohjaajaan päin. Eli tarkoituksena siis saada kokoajan koiraa irtoamaan enemmän itsestään niin, ettei tarvitsisi itse niin voimakkaasti viedä koiraa esteelle vaan voisi itse tuossa esteiden keskellä tehdä pienempää ympyrää. Eka kerta sujui tosi hyvin, mutta sen jälkeen Nalalla keskittyminen herpaantui - taisi pikkuneiti jo vähän väsähtää. Työn ja tuskan kautta saatiin sitten loppuun vielä toinenkin jotenkuten onnistunut suoritus, mutta siihen väliin mahtuikin sitten useampi ei niin onnistunut, kun Nala joko kiersi kolmosesteen, koitti tulla mun vasemmalle puolelle esteiden välistä, otti varaslähdön tai kiersi jonkun muun esteen :D Noh, rankka treeni oli ollut jo siihen mennessä, kun oli sata lasissa taas painellut neiti menemään, joten ei mikään ihme, ettei enää oikeen jaksanut keskittyä. Hauskaa siis kuitenkin taas oli ja tästä jälleen jatketaan :)