Olipas taas hauskat ja vauhdikkaat agilitytreenit eilen ja Nala oli ihan elementissään jälleen :) Tällä kertaa oli kolme erilaista lyhyttä rataharjoitusta, alla jälleen kuva.



Aloitettiin harjoituksella, jossa hyppy, pussi ja rengas. Rengas oli mini/medi (en oo ihan varma?) korkuinen ja vuorattu kelmulla niin, ettei esteestä päässyt muualta läpi kuin itse renkaasta :D Tehtiin tätä kahdella ohjaustavalla: ensin niin, että ohjaaja kävi itse pussin ja renkaan välissä ohjaamassa koiran renkaaseen ja sen jälkeen niin, että koiran ollessa pussissa ohjaaja eteni renkaan taakse ja kutsui sieltä koiran renkaan läpi. Nala hoksasi tän tosi hyvin, varsinkin kun yhden kerran otettiin rengas yksittäisenä niin, että kutsuttiin koira renkaan läpi. Pussiin irtoaminen sujui taas erittäin hyvin (sitä kai turha sanoakaan :D) ja hyvin sujui sitten myös käsiohjauksella renkaasta läpimeno.

Toisena harjoitus, jossa kepit, hyppy ja putki. Tätäkin harjoiteltiin kolmella eri ohjaustavalla. Keppien molemminpuolin ja lisäksi keppien oikealta puolelta sekä niin, että keppien jälkeen valssilla vaihdettiin ohjauspuolta sekä niin, ettei vaihdettu, jolloin putkeen lähetys tapahtui koiran takaa. Nalalla sujui kepit jo tosi mallikkaasti molemmilta puolilta! Vauhtiakin alkaa olla ja toki pieniä virheitä aina välillä sattuu, mutta kokonaisuudessaan erittäin hyvin, eikä munkaan tarvitse itse enää olla ihan kiinni kepeissä, vaan osaa jo melko hyvin itsenäisesti pujotella. Kepeiltä irtoaminen hypylle sujui jokaisella ohjaustavalla hienosti ja myös putkeen irtosi upeasti hypyltä silloin, kun olin itse hypyn vasemmalle puolella. Oikealla puolella ohjaten putkeen lähetys koiran takaa oli haastavampi, mutta kyllä sekin saatiin kuitenkin onnistumaan :)

Viimeisenä harjoituksena puomi, putki ja kolme hyppyä, joka meidän osalta tyssäsi heti siihen, että Nala oli taas vaihteeksi päättänyt, että "puomille en mene". Eikä neiti sinne mennytkään missään vaiheessa pitkästä suostuttelusta huolimatta.. Jännä, että viimeksi kun oli puomi niin neiti uskalsi mennä ihan hienosti, mutta nyt ei sitten taas millään. Rakas arkajalka rottikseni ;) <3 Kun puomillemeno ei onnistunut niin koitettiin myös niin, että Tarja nosti puomin pätkän maxi-pöytää vasten, jolloin puomi oli loivempi. Alaspäin neiti kyllä tuli puomia, mutta ylöspäin ei sitten millään. No, eipä siis auttanut kuin jättää likka miettimään puomin pelottavuutta taas viikoksi ja jatkaa rataa eteenpäin. Nää kontaktiesteet tulee selvästi olemaan se meidän haaste ja varmasti kestää KAUAN, että Nala ne oppii ja uskaltaa mennä, mutta eihän me luovuttamaan aleta ja sitä paitsi onneksi agilityssa on myös niitä pelkkiä hyppyratoja, joissa ei kontakteja ole ollenkaan. Siis lähinnä sitä ajatellen, jos joskus innostuisi ko. Lajin pariin lähtemään vaikka möllikisoihin ;)

Jätettiin siis puomi sikseen ja otettiin vain loppuosa radasta eli putki ja kolmen hypyn suora. Putki jälleen loistavasti ja tosi hyvin sain myös Nalan ohjattua putkelta hypyille. Kaksi ekaa hyppyä meni hyvin, mutta toki kun en polven takia oikein pääse vielä neidin perässä kunnolla pinkomaan niin mähän oli tokan hypyn jälkeen jo ihan perässä ja neiti sitten kurvas kolmannen ohi mun puolelle. Toisella kertaa koitettiin niin, että vaihdoinkin ohjauskädeksi vastakkaisen eli oikean käden ja sillä ohjasin neitiä vikallekin hypylle ja onnistuihan se, vaikka tosi lähelle hyppyä jouduinkin itse menemään :) Kokonaisuudessaan siis hyvät ja hauskat treenit jälleen. Ensi viikosta lähtien vaihdetaankin sitten talvikaudeksi Tiinan ryhmään lauantaille. Nähtäväksi jää, kuinka monet keppisulkeiset joudutaan vielä talven aikana kestämään ;D

Agin lisäksi Jesse on treenannut tällä viikolla Nalan kanssa tottista parina päivänä, lähinnä seuraamista, paikallaanmakuuta ja liikkeestä istumista. Tottistreenejä jatketaan intensiivisesti myös ensi viikolla, mutta ennen sitä lähdetään tänään kohti Punkalaidunta leirille viikonlopuksi tekemään peltojälkeä. Mukaan lähtevät myös Johanna & Eppu sekä Nalan sisaruksista paikalle ovat tulossa Chili ja Urho omistajineen. Varmasti hauska viikonloppu tiedossa - leirikuulumisia luvassa sitten todennäköisesti maanantaina!