Taas maanantaina tokoiltiin. Tällä kertaa ei ehkä ihan niin hyvin menneet treenit kuin mitä on lähiaikoina aiemmin mennyt, mutta hei, eihän koira (eikä ohjaajakaan :D) ole robotti, joten ei lannistuta :)

Aloitettiin häiriöseuraamisella eli jokaisen oli tarkoitus vuorotellen ottaa seuraamista muiden koirien ympäri ja alueella, jossa oli häiriönä ripoteltu erilaisia esineitä. Nala oli vissiin päättänyt, että seuraaminen ei oo tänään mun juttu, koska siitä ei tullut kyllä tällä kertaa yhtään mitään :D Katsekontakti oli vähän mitä sattuu ja lähti kesken liikkeen haahuilemaan ja haistelemaan johonkin ihan muualle. Lisäksi varasti vielä yhden häiriöesineenä olleen purupatukan, hienoa :D No, aina ei voi onnistua.

Sitten otettiin jälleen sitä liikkeestä seisomista. Otettiin yhden kerran seuraamiliikkeen yhteydessä. Itse seuraaminen oli taas aivan jostain, mutta kyllähän se seis-käskyllä kuitenkin pysähtyi, joskin melko epävarmasti, mikä taas todennäköisesti meidän koutsin mukaan johtui siitä, että olin itse siinä vaiheessa epävarma siitä, että pysähtyykö vai ei. Enemmän luottoa koiraan siis :) Tän jälkeen tehtiin seisomistreeniä vielä niin, että Nala sai vapaana haahuilla hallissa ja aina kun irtosi musta vähän kauemmas niin annoin yllättäen vain seis-käskyn. Toimi tosi hienosti! Ainakin 5 kertaa pysähtyi niille sijoilleen. Jotain kehitystä siis myös ja ilmeisesti käsky alkaa olla nyt aika hyvin sisäistetty :)

Sitten otettiin yksi ruutuunlähetys. Me ei ruutua olla kotona harjoiteltu yhtään, tarvis varmaan lähtee ostamaan lasten hiekkalaatikkoämpäreitä, joilla sais ruudun rajat laitettua :D Tänään tehtiin ruututreeni niin, että jätin Nalan istumaan, kävin ruudun sisällä (matkaa noin öö.. 6m? ) taputtamassa maata, palasin takaisin Nalan viereen, odotin neidin katsekontaktia ja sitten ruutuun-käsky. Ja sinnehän se lähti kuin ohjus :D Ja minä perässä palkkaamaan :) Ylpeä olin siitä, että Nala ei varastanut, koska oli selvästi niin täpinöissään, että "mitä se äiti kävi siellä tekemässä" siinä vaiheessa kun palasin takaisin luo, vaan siis malltoi odottaa käskyä.

Ruutu-treenin jälkeen otettiin paikallaanmakuu ryhmässä. Ei olla paikallaanmakuuta harjoiteltu varmaan kahteen kuukauteen, joten siihen nähden meni oikein hyvin. Ajattelin alkuun, että no tästä ei varmaan tuu mitään, kun ei oo pitkään aikaan treenattu, mutta tässäkin huomattiin, että luottoa koiraan lisää ;) Paikallaanmakuu siis niin, että koirat ympyrässä 2-3m metrin välein toisistaan ja ohjaajat ympyrän keskellä. Oltiin välillä selät koiriin päin, vaihdettiin paikkoja vieraan koiran kohdalle, juteltiin toisillemme jne. Varmaan ainakin minuutin (?) ajan. Sitten piti vielä kiertää rinki oman koiran takaa. No, Nalahan nousi sitten siinä vaiheessa ylös, kun mä olin sen takana, mutta eipä siinä mitään, uudestaan maahan vaan. Ihan hyvä suoritus siis :)

Otin meidän vuorojen välissä pari kertaa omalla ajalla edestä perusasentoon tuloa niin, että jätin Nalan hihnanmitan päähän istumaan, pyysin siitä luokse ja siitä sitten perusasentoon. Alkaa sujumaan koko ajan paremmin.

Loppuun sitten vielä yhteinen luoksetuloliike, joka nyt ei meinannu mennä Nalalle kaaliin aluksi millään :D Siispä jätettiin koirat riviin istumaan, noin 2-3 metrin välein ja jokainen sitten vuorollaan kutsui koirat luokseen. No, kahdella ekalla kerralla kun joku muu kutsui omaa koiraansa niin Nalahan lähti sieltä kanssa tulemaan. Kolmannella kerralla vihdoin pysyi paikoillaan ja sitten viimeiseksi olikin meidän luoksetulon vuoro, joka meni nappiin.

Tälläiset treenit tällä kertaa :)