Maanantaina tokoiltiin sateessa. Keli ei siis ollut ihan paras mahdollinen, joskaan eipä "pieni" sade paljon Nalaa tuntunut häiritsevän :D Kerettiin taas tunnin treenin aikana tehdä niin paljon kaikkea, että enhän mä taida enää muistaakaan kaikkea. Kokeiltiin ainakin jälleen noutoa, johon Helena antoi mulle nyt vinkin, että alan aina peruuttamaan Nalasta poispäin kun neiti on napannut kapulan suuhunsa, jotta kerkeäisin mahdollisimman paljon kehumaan likkaa kapulan pidosta, enkä niinkään sen sylkemisestä :D Sitten tehtiin perusasentoon tuloja, jotka on Nalalla hyviä. Vähän neiti tosin hämääntyi, kun pyysin perusasentoon niin, että itse seisoin naama koiraan päin. Taisi mennä tänne-käskyn kanssa sekaisin :D Sitten tehtiin ainakin paikallaan istumista ryhmässä - tosin tosi pieni hetki vain. Hienosti sujui, joskin Nala meni kyllä ensin maahan, kun jätin neidin - on tässäkin asiassa ilmeisesti niin kaavoihinsa kangistunut, että ihan sama mitä käskee sen jälkeen, kun "tuomari" on antanut käskyn "jätetään koirat", että maahan mennään jokatapauksessa :D Lisää siis yllätyksellisyyttä treeneihin vaan, ettei ala tulla hommasta liian rutinoitunutta :-)

Uusina asioina tehtiin tänään peruutusta ja sivuaskelia seuraamisen yhteydessä. Sivuaskelia on joskus treenattu ennenkin, mutta peruutusta ei koskaan. Ihan ok sujui, vaikka vähän Nalalla tietty takapään kanssa oli hakemista. Peruutuksesta pitäisi muistaa edetä niin lyhyitä pätkiä aluksi kerrallaan, ettei koiran takapää kerkeä kääntyä sivuun, vaan peruuttaisi suoraa.

Nalan bravuuri oli tänään luoksetulosta pysäytys. Tehtiin ensimmäistä kertaa pysäytys kokonaisena liikkeenä. Eli jätin Nalan istumaan, kutsuin "täällä-käskyllä" luokse ja pysäytin noin puolessa välissä matkaa seis-käskyllä. Kun Nala oli pysähtynyt, kävelin likan luokse palkkaamaan, jätin uudestaan ja palasin takaisin kauemmas, josta kutsuin sitten "tänne-käskyllä" luokse. Tokikin meillä on pysäytyksenä edelleen sekä käsi- että äänimerkki, kun oikeasti saa olla vain jompikumpi, mutta muuten Nala suoriutui liikkeestä jo ihan niin kuin se kokeessakin kuuluisi suorittaa :-)

Nala kävi eilen mun isän kanssa eläinlääkärissä, kun likalla on taas korvatulehdus :/ Tulehdus on molemmissa korvissa (vasemmassa pahempi) ja jälleen hiivaperäinen - kuten keväälläkin. Aloin miettimään, että aiheuttavatkohan treeneissä käytettävät nakit ja lihapullat Nalalle hiivaa vai mikä aiheuttaa.. Makeita hedelmiä tai vihanneksia ei kasvissoseessa ole enää käytetty eli niistä ei voi tulla, eikä myöskään mun käsittääkseni mikään liha tai luut pitäisi aiheuttaa hiivaa. No, täytyy vähän tutkailla ja miettiä, josko palkan vaihtais treeneissä kans johonkin "luonnonmukaisempaan" versioon.