Lauantaina oli taas agilitytreenit ja tällä kertaa teemana takaakierrot. Meillä takaakierto-sanaksi muotoutui "Kierrä" ja sitä siis hinkattiin koko tunti :D Nala oli taas aivan tohkeissaan ja teki sata lasissa. Tuntuu, että juoksujen jälkeen likka on ollut - jos mahdollista - vieläkin innokkaampi (ja myös taitavampi) agilitytreeneissä ja kaikki ylimääräinen tekonurmen nuuhkiminen ja muu haahuilu on jäänyt tyystin pois ja omalla vuorolla tehdään aina täysillä.

Ensin tehtiin takaakiertoa ihan vain yhden esteen kanssa eli niin, että näytettiin koiralle suuntaa kädellä, annettiin samalla "Kierrä"-käsky ja koiran tuli kiertää esteen siivekkeen ympäri ja hypätä este takaisinpäin. Tämän jälkeen tehtiin sitten samaa kahdella hypyllä kiertäen ensin vasemmalta ja sitten oikealta kuvan mukaisesti. Koira siis jätettin ensimmäisen hypyn taakse, edettiin itse jo toisen hypyn lähelle ja taas "Kierrä"-käskyllä ohjattiin koira kiertämään esteen taakse ja hyppäämään takaisinpäin.

Lopuksi sitten vielä kolmen esteen sarja, jossa jokainen piti kiertää ja hypätä siis ohjaajaan päin (ohjaaja esteiden oikealla puolella). Kaikki harjoitukset sujuivat meiltä tosi hyvin ja tuntui, että Nala jo ehkä vähän tajusi Kierrä-sanan merkitystäkin - tai sitten osasin vain kädellä hyvin ohjata ;D Anyway, superhauskaa oli jälleen :)

Sunnuntaina olin kuuntelemassa Etelä-Hämeen rottweilerkerhon järjestämää koirahierontaluentoa, joka oli aivan älyttömän hyvä. En nyt kuollaksenikaan muista hierojan nimeä, joka luennon piti, mutta jokatapauksessa tosi paljon hyödyllistä asiaa tuli käytyä läpi. Alkuun hän puhui paljon koiran rakenteesta sekä liikkeistä ja asioista, joihin kannattaa kiinnittää huomiota koiran liikkumisessa ja olemisessa ja mistä voisi mahdollisesti huomata jonkin olevan vialla. Lisäksi hän puhui paljon harrastuskoiran lämmittelystä ja jäähdyttelystä ennen treenejä ja niiden jälkeen - erityisesti rankemmissa lajeissa kuten haussa, agilityssa tai suojelussa nämä asiat ovat tosi tärkeitä. Tämä aihe avasi kyllä silmiä uudella tavalla ja vaikka me onkin Nalan kanssa aina vähän lämmitelty ennen agilitytreenejä, niin jatkossa tullaan kyllä lämmittelemään vielä enemmän ja myös jäähdyttelemään hyvin. Olisihan se kurja, jos omalla ajattelemattomuudellaan (ja laiskuudellaan) aiheuttaisi koiralle esimerkiksi jonkun pahan revähdyksen. Lisäksi hieroja näytti myös, miten koiran kotihierontaa voi tehdä ja myös muutamia käteviä venytyksiä, joita koiralle voi kotona turvallisesti tehdä. Kaikenkaikkiaan siis kattava paketti tietoa koiran terveyteen ja hyvinvointiin liittyen - taas tuli opittua paljon uutta asiaa :-)