Toisin sanoen eilen taas tokoiltiin. Ihanaa, kun on päässyt taas ulos treenaamaan - on se vaan jotenkin mukavampaa kuin sisähallissa. Käytiin läpi kaikki ALO-luokan liikkeet ja hyvinhän ne sujuivat, mutta paljon olis itsellä muistettavaa koiran ohjaamisessa. Helenalta sain taas tosi hyviä vinkkejä kaikkiin liikkeisiin, joten jotta ne pysyisivät mielessänikin niin kokoampa ne tällä kertaa muistilistan muotoon:
 
- Luoksepäästävyys: Uutena asiana "Katso"-käsky, tosin tämän opettelua harjoiteltiin jo viime viikolla. Ideana siis se, että Nala tietäisi jo käskystä, mitä tuleman pitää eli ettei rapsuttelemaan tuleva tuomari tulisi ihan yllätyksenä. Eihän Nala nyt vielä tuota käskyä ymmärrä, mutta eiköhän aika pian hoksaa, kun sitä muistaa itse vaan käyttää.
 
- Seuraaminen: Muista vasen käsi! Tällä hetkellä tuntuis, että mun puolesta vasemman käden voisi leikata vaikka irti - sen verran hankala se nyt tuntuu olevan. En oikein tiedä mihin sen luonnollisesti laittaisi, ettei häiritsisi Nalan työskentelyä. Täytyy ihan harjoitella ilman koiraa kävelemistä ja yrittää sitten vain saada koira siihen luonnollisesti mukaan, kun oikea käden asento löytyy. Että voi luonnollisesti käveleminen olla vaikeaa.. Jokatapauksessa käsi pitäisi nyt saada vähän ylemmäs ja mielellään kämmen nyrkkiin. Tällä hetkellä käsi on liian jäykkä ja helposti ikäänkuin työntää Nalaa käännöksissä ulospäin, jolloin neiti helposti väistää. Lisäksi hihnassa seuraamisessa tulee muistaa pitää hihna tarpeeksi löysänä ettei pisteitä ropise siitä, jos koiran vähän irrotessa hihna kiristyy.
 
- Liikkeestä maahanmeno ja paikallaanmakuu: "Seuraa"-käskyn sijaan "Istu"-käsky tuntuis näissä paremmin toimivan loppuperusasennon ottamisessa. Yritän siis muistaa käyttää sitä.
 
- Luoksetulo: Oma asento rennompana. Tällä hetkellä seison odottamassa neitiä kuin tikku-ukko kädet jäykkinä sivuilla. Asento saattaa olla Nalan mielestä painostava, joten siksi pitäisi olla itse rennompi, jotta Nala ei ala hidastelemaan luoksetulossa.
 
- Liikkeestä seisominen: Pelkän "Seis-käskyn" sijaan Helena ehdotti, että annankin käskyn suhisemalla ensin hieman hiljaa eli toisin sanoen käskystä tulisi siis "ssssssseis". Kun suhinan tekee ihan hiljaa ei sitä kuule kukaan muu, mutta koira tietää mitä on tapahtumassa. Näin liikkeestä siesomisen voisi ehkä saada myös vähän nopeammaksi. Tämä tuntui ainakin tänään toimivan tosi hyvin ja kotona kun tein asennonvaihtoja maahan-seiso, nousi neiti maasta seisomaan jo pelkällä suhinalla.
 
- Tokohyppy: Muista antaa "Seis"-käsky hieman myöhemmin eli selkeästi täytyy odottaa, että neidin jalat ovat maassa toisella puolella estettä ja vasta sitten käsky. Tämä sen takia, että kun Nala jokatapauksessa ottaa sen muutaman askeleen estettä kohti ennen kuin pysähtyy paikoilleen, näyttää liike paremmalta, kun käsky tulee myöhemmin, jolloin näyttää siltä, että Nala ottaa vaan ihan yhden tai kaksi askelta käskyn jälkeen. Jos käskyn antaa jo silloin kun neiti on vielä ilmassa, näyttää siltä että Nala tottelee käskyä tosi hitaasti. Lisäksi täytyy muistaa olla katsomatta Nalaa silmiin, kun kävelen sen luokse esteen toiselle puolelle, sillä silmiin tuijottaminen painostaa Nalaa ja se ikäänkuin odottaa kokoajan, että annan jonkin käskyn, jolloin helposti myös ottaa niitä pikkuaskelia mua kohti.
 
Huh, paljon taas asioita, mutta erittäin hyviä sellaisia :-) Kyllähän tämä toko melkoista salatiedettä on, mutta liian kireällä ei silti pipoa saa päähän kiristää, vaan pääasia että on hauskaa ja niinhän meillä kyllä Nalan kanssa onkin! :)
 
Sunnuntaina olis sitten seuraava koitos Porvoossa - katsotaan josko sieltä jo se toinen ALO1 liikenisi - peukut pystyyn!