Nyt on sitten virallisesti päästy taas agilitynkin pariin sterilisaatiotauon jälkeen. Ja kyllä muuten huomasi, että on ollut taukoa, sillä virtaa piisasi neidissä taas kuin pienessä kylässä! Taitaa likka olla aikas ihastunut tähän lajiin :-)

Perjantaina illalla oltiin Tarjan ryhmässä treenailemassa. Oltiinkin Virven ja porokoira Tompan kanssa kahdestaan, joten kerettiin kyllä oikein hyvin treenata. Harjoituksena oli alla oleva 21 esteen hyppyrata. Rata oli mun mielestä tosi kiva - ei liian helppo, muttei toisaalta ihan liian haastavakaan.

Tehtiin rataa kahdessa osassa - ensin 1-10 ja sen jälkeen 10-21. Ensimmäisellä pätkällä haasteita tuotti putki nro. 5. Nala ei tällä kertaa olisi millään malttanut irrota putkeen sen jälkeen kun tajusi, että mammahan lähtee heti karkuun kuutosen taakse. No, putkesta neiti paineli tietenkin hirveää höyryä ja meinasi pariin kertaan olla mun sylissä kutosen jälkeen, kun en kerennyt itse pois alta - tai lähinnä tajunnut liikkua pois alta :D Kutosen ja seiskan suhteen koitettiin ohjauksessa pariakin eri variaatiota, esimerkiksi takaaleikkausta. Takaaleikkaus on kuitenkin Nalalle vielä vaikea ja irtoaminen musta eteenpäin yleensäkin, joten näitä tarvis treenailla ihan erikseenkin enemmän. Muutoin eka pätkä sujui mallikkaasti ja kepitkin alkaa oikealta ohjaten olla jo aika kivassa kuosissa :)

Seuraava pätkä sitten 10-21. Putkeen ohjaus keppien jälkeen oli haastavasta kulmasta, joten siinä vähän ylimääräistä sähellystä. Epäilin alkuun, että Nala kun painelee hirveää höyryä putkesta eteenpäin niin ei varmana mene renkaasta vaan jostain välistä. Väärässä olin ja pahasti! Neiti teki joka ikinen kerta renkaan aivan superisti, vaikka itse jäin jälkeenkin eli olin suurinpiirtein vasta 12. esteen kohdalla, kun neiti paineli jo renkaalla. Jee Nala! Tästä olin tänään kaikista eniten ylpeä :) No, seuraava haastava paikka olikin sitten 15 ja 16 - ehkä oikeastaan radan hankalin kohta. Tätä hinkattin ja hinkattiin ja onnistuihan se lopulta - lähinnä siis omasta ohjauksesta kiinni, kun piti tajuta liikkua itse tarpeeksi lähelle 15 ja 16 esteen väliin, mutta kuitenkin vetää koira 16 esteen yli tarpeeksi selvästi. Loppurata sujuikin sitten ongelmitta.

Huippuhauska treeni ja kivaa oli molemmilla :-)

Lauantaina jatkettiin sitten heti aamusta HauHau:n treenivuorolla Milja Kunnas-Grönholmin opissa. Rata oli lähestulkoon sama lukuunottamatta muutamia lisäesteitä (A-este, hyppy, putki). Oli kuitenkin tosi kiva päästä hiomaan vielä samoja kuvioita - tuli mukavasti toistoa.

Tehtiin rataa jälleen pätkissä, tällä kertaa 1-6, 7-11, 12-16 ja 17-24. Alku sujui taas hyvin, joskin 5. putkeen irtoaminen oli taas haasteellista. A-esteelle neiti ei epäröinyt yhtään, tosin Miljan kanssa oli puhetta, että neidille olis ehkä hyvä opettaa alastulokontaktit kunnolla. Nala ei siis toistaiseksi kyllä esteiltä hyppele eli tekee periaatteessa kontaktit ok, mutta mitään pysähtymistä kontakteille Nalalle ei ole opetettu. Sitä vois siis alkaa harjoittelemaan, koska kun vauhtia likalla on reilusti niin Milja ainakin vähän arveli, että jossain vaiheessa neiti keksii senkin, että esteeltähän pääsee nopeammin alas, kun hyppää puolestan välistä. Ja sehän ei ole tarkoitus.. Toisella pätkällä sähläsin itse 9. ja 10. hypyllä, kun jäin turhaa seisoskelemaan ja ihmettelemään. Muuten ok. Kepit sujui taas jees ja myös tänään rengas aivan nappiin. Nala on selvästi tauon aikana sisäistänyt renkaan merkityksen :-D Loppupätkällä 18. ja 19. meinasi taas aluksi tuottaa hankaluuksia, mutta ei enää niin pahaa söhläämistä kuin eilen. Loppurata hienosti ongelmitta.

Oltiin ensimmäistä kertaa Miljan opissa ja täytyy sanoa, että tykkäsin kyllä tosi paljon :-) Milja opetti mielestäni erittäin selkeästi ja antoi hyviä vinkkejä. Vaikka tämä laji meillä onkin lähinnä tällainen hauskuutuslaji, niin toki on kiva tässäkin päästä kehittymään koko ajan paremmaksi :- ) 

Kokonaisuudessaan superhauskat treenit. Vauhtia likassa riitti ja oma ohjauskin alkaa selkeästi pikkuhiljaa kehittymään.. Nyt pitäisi hioa sitä A:n kontaktia sekä irtoamisia. Lisäksi täytyisi yrittää treenata yhä enemmän lelupalkalla ruokapalkan sijaan sekä oppia itse liikkumaan radalla vielä paremmin, niin etten jäisi niin paljon seisoskelemaan ja odottelemaan Nalaa turhaa :D