Tiistaina jatkettiin ohjattuja tokoiluja. Tällä kertaa suunnattiin Järvenpäähän eli siis uusi paikka ja vieraat treenikaverit - ainoastaan koutsi pysyi samana :ehe: Helena pitää nimittäin Järvenpäässä tiistaisin treenejä ja me päästiin Nalan kanssa tällä kertaa mukaan, kun ryhmässä oli vajausta. Olikin erittäin hyvä päästä treenaamaan vieraaseen paikkaan vieraiden koirakoiden kanssa. Treenipaikkana oli iso nurmikenttä, jossa treenasi samaan aikaan monia muitakin koiraporukoita. Kunnolla häiriötä siis :peukku: Treenikavereina tällä kertaa kaksi kultaistanoutajaa ohjaajineen.
 
Aloitettiin jälleen kontaktiharjoituksilla. Ne sujuivat Nalalta hienosti ja muutenkin neiti oli mielestäni heti alusta asti hyvässä vireessä ja keskittyi minun kanssani tekemiseen, vaikka paikka ja treenikaverit olivatkin uudet. Kontaktiharjoitusten jälkeen tehtiin paikallaanolo ryhmässä niin, että me ohjaajat menimme piiloon. Paikkamakuu kesti ehkä n. 1-1½min. ja Helena käskytti sen kisamaisesti. Nala pysyi hienosti, tosin vähän huolestuneen oloisena likka kuikuili kaula pitkällä siihen suuntaan, johon oltiin menty piiloon. Vähän siis ilmeisesti huoletti, että ei kai mamma vaan jättänyt :shock: 
 
Tämän jälkeen seuraamistreeniä niin, että kaikki kolme koirakkoa tekivät seuraamista yhtäaikaa. Alkuun Nalan piti vähän vilkuilla toisia koiria - selvästi likkaa vähän huoletti, että pysyvätköhän ne varmasti ohjaajillaan hanskassa. Pikkuhiljaa kuitenkin rentoutui ja seurasi oikein hienosti!
 
Ruutuun lähetyksiä tehtiin myös pitkästä aikaa. Viimeksi Nalan kanssa tehtyä ruutua ehkä joskus toukokuussa, joten ei mikään ihme, että sekä koira että ohjaaja olivat vähän pihalla :siismita: Nala kyllä irtosi ruutuun joka kerta aivan superhyvin, mikä oli positiivista, mutta muuten meni vähän sähellykseksi. Ensimmäisellä kerralla likka juoksi ruutuun niin innoissaan, että juoksi kokonaan sen läpi takana olleelle kehänauhalle asti. Höpö. Toisella kerralla taisi jäädä juuri ja juuri ruutuun, pysähtyi seis-käskyllä, mutta ei sitten enää jäänytkään seisomaan, kun lähdin likan luokse, vaan lähti haahuilemaan omiaan. Ja kolmannellakin kerralla taisi olla jotain sähellystä. No, fiilis oli kuitenkin hyvä ja eipä tätä tosiaan oltukaan pitkään aikaan treenattu.
 
ALO-luokan hyppyä tehtiin tänäänkin ja tällä kertaa Nala oli sitä mieltä, että seis-käskyn jälkeen tulee hiippailla pari pientä askelta mua vastaan, kun menen likan luokse. Tämä on kyllä sellainen juttu, joka selkeästi on jotenkin fiiliksestä tai jostain muusta kiinni, koska esimerkiksi edellispäivän treeneissä (tai edellisessä kokeessa) Nala puolestaan ei liikahtanut senttiäkään paikoiltaan seis-käskyn jälkeen. Ja nyt ei taas millään meinannut pysyä paikoillaan. No, saatiinhan me lopulta homma toimimaan ja itseasiassa vielä niin, että kiersinkin Nalan luokse esteen toiselle puolelle toista kautta kuin normaalisti.
 
Myös EVL:n zetaa treenattiin tälläkin kertaa ja jäävät samassa järjestyksessä eli istu-seiso-maahan. Kaikki jäävät onnistuivat heti ekasta kerrasta ja seisominenkin oli nyt nopeampi kuin edellispäivänä eli ei perään hipsimistä, jes! :jokeri: Istumassa ja maassa Nala jälleen pysyi hienosti, kun kävelin takaisin neidin ohitse taakse, mutta seisomista piti taas vähän helpottaa, kun meinasi mennä pyörimiseksi.
 
Luoksetuloharjoitus otettiin tällä kertaa kunnon häiriöllä. Eli jätimme kaikki kolme koiraa riviin istumaan ja siitä jokainen kutsui vuorotellen oman koiransa luokse. Nala pysyi hienosti liikahtamatta paikoillaan, vaikka molemmat kultsut kutsuttiin vierestä luokse. Tämän jälkeen kävin palkkaamassa, menin itse kauemmas ja kutsuin Nalan luokse niin, että joutui juoksemaan ihan kultsujen vierestä ohitse. Neiti tuli todella hienosti, reippaasti ja suoraan eikä myöskään ennakoinut edestä sivulle siirtymistä. Vau! :jesjesjes:
 
Loppuun vielä nopeasti noudon tilanne. Nala haki hienosti kapulan, mutta jäi luovutuksessa ensin seisomaan mun eteen. Ei kuitenkaan sylkäissyt kapulaa suusta tai mälvännyt. Yksi askel taaksepäin ja uusi tuo-käsky, jolloin Nala istui mun eteen, piti edelleen rauhassa kapulaa ja kiitos-käskyllä irrotus. Hieno tyttö! Edistystä selvästi havaittavissa :)
 
Aivan huipputreenit oli jälleen ja olen erittäin tyytyväinen siihen, kuinka hienosti Nala toimi vieraassa ympäristössä ja vieraiden koirien kanssa. Hyvää harjoitusta tulevia kokeita varten. Täytyy toivoa, että mahdollisuuksia treenata vieraassa porukassa tulisi vastaan joskus toistekin. Kiitos Helena!