Tänä viikonloppuna ei paljon muuta taas olekaan tehty kuin treenailtu. Lauantaina ahkeroitiin Nalan kanssa peräti kaksissa agilitytreeneissä, kun ensin käytiin aamulla yhdeksältä omatoimisesti treenaamassa HauHau:n vapaavuorolla ja sitten oli vielä ohjatut treenit iltapäivällä neljältä.

Aamulla harjoiteltiin Nalan kanssa rengasta, A:ta ja loppuun tehtiin pientä ohjaustreeniä. Rengas on haastava. Nala tietää kyllä selvästi jo rengas-käskyn merkityksen siinä mielessä, että yksittäisenä esteenä rengas sujuu lähes poikkeuksetta hienosti, kun likan noin metrin päästä lähettää esteelle. Sen sijaan heti kun renkaan kanssa yhdistää esimerkiksi yhden hypyn ennen estettä ja yrittää vauhdissa ohjata likan renkaalle, sukeltaa neiti lähes poikkeuksetta renkaan ohi innostuksissaan. Ihan ei siis vielä renkaan hahmottaminen ole hanskassa, mutta kyllä se siitä.

A-este sen sijaan sujui tänään hienosti. Harjoiteltiin ensin yksittäisenä molemmilta puolilta ohjaten ja sen jälkeen niin, että ennen A:ta oli yksi hyppy. A:lle Nala irtoaa hienosti myös vauhdissa ja ainakin toistaiseksi kontaktitkin ovat hallussa. Enää likka ei myöskään yhtään arastele kiipeämistä, vaan suorittaa esteen reippaasti ja vauhdikkaasti.

Lopuksi tosiaan tehtiin hypyillä ja yhdellä putkella vähän ohjaustreeniä, joka sujui ihan kivasti.

Iltapäivän ohjatuissa treeneissä päästiinkin taas sitten tekemään pientä radan pätkää. Seitsemän estettä ja ohjauskuviot sen verran kinkkisiä, että ohjaaja oli taas helisemässä. Jälleen tuntui siltä, että kyllähän Nala osaisi, kun itse osaisi. Elikkäs rata meni siis niin, että jätettiin koira vinoon ensimmäisen hypyn taakse, josta kutsuttiin ja ohjattiin kakkoselle ja siitä putkeen. Tämän jälkeen tuli takaakiertäen neloshyppy. Nalan kanssa tehtiin tämä niin, että neidin ollessa putkessa juoksinkin jo nelosen kulmalla ja menin ohjasin neidin esteelle suoraan takakautta eli siis niin, että itsekin olin esteen "takapuolella". Siitä vasemmalla puolella ohjaten viitoselle, jonka jälkeen tulikin meille radan hankalin kohta, nimittäin kuutoselle irtoaminen. Oikealta ohjatenhan se olisi ollut paljon helpompi, mutta nyt kun tuon nelosen ohjauskuvion takia olikin itse ulkopuolella, tuli Nala saada irtoamaan kutoselle suoraan eteenpäin. Ja sehän olikin sitten työn ja tuskan takana. Kun siitä selvittiin, niin lopussa muuri, joka ei tuottanut ongelmia. Eteenpäin irtoamisia pitäisi likan kanssa alkaa harjoittelemaan rutkasti enemmän - neiti kun ei millään haluais mulle kääntää selkää, että varmasti näkee missä äiskä nameineen liikkuu.

Treenien lopuksi treenattiin yhdellä esteellä takaakiertoja itsenäisesti sekä vasemmalta, että oikealta puolelta kiertäen. Nämä sujuivat hienosti - erityisesti vasemmalta kierto. Oikealta kiertokin sujui, mutta huomasin, että se oli selvästi Nalalle haastavampi, jonka seurauksena likka kuumeni ihan hirmuisesti ja alkoi esimerkiksi napsimaan mua hihnasta, kun käskytin jämäkämmin kiertämään. No, onhan se hyvä, että viretaso pysyy korkealla :D

No, treeniviikko ei suinkaan päättynyt siihen, vaan sunnuntaina ajeltiin vielä Mäntsälään tokotreeneihin. Näitä treenejä varten olisi jonkun tarvinnut lainata mulle lehmän hermot, sillä meitä oli seitsemän koirakkoa ja treenitila todella pieni - keskimäärin meidän 60neliön kaksion kokoinen. Lisäksi pieni treenitila oli hajuja pullollaan ja jos Nala olisi saanut päättää, olisi se viettänyt koko tunnin nenä maassa hajuja tutkien. Sinänsä likka kylläkin käyttäytyi ihan hienosti treenien ajan, mutta toki monta koiraa pienessä tilassa aiheutti lievää painetta ja hajujen haistelu meinasi saada mut raivon partaalle. Noh, sitten niihin harjoituksiin. Aluksi hihnassa seuraamista pujotellen muiden koirakkojen väleistä - tämä sujui meiltä oikein kivasti. Sen jälkeen taisi tulla pari lyhyttä paikallaanmakuutreeniä, jotka nekin sujuivat hienosti, vaikka Nala taisikin heiluttaa häntäänsä kokoajan. Näiden lisäksi ainakin kaukokäskyjä (istu ja maahan) + liikkeestä seisomista. Nala osasi mun mielestä istu ja maahan - kaukot jossain vaiheessa jo oikein hienosti, mutta nyt on alkanut tekemään sitä, että erityisesti istumaan noustessa ottaa askelia eteenpäin. Eipä siis auta kuin palata harjoituksissa taaksepäin. Liikkeestä seisomisessa sama ongelma kuin oli kokeessakin eli käskyn jälkeen Nala ei pysähdy samantien vaan hiippailee perässä jonkin matkaa. Tässä tarvis siis myös samoin palata vähän taaksepäin ja alkaa palkkailemaan tosi paljon nopeista pysähdyksistä ja tarvittaessa avittaa pysähtymistä vähän vartaloavuilla. Sellaista tällä viikolla - ens viikolla taas uudet kujeet! :)

Aktiivisen treeniviikon jälkeen voi hyvällä omalla tunnolla käpertyä sohvan pohjalle :)