Eilen Vesan aksatreenit ja voi hyvää päivää..  ensinnäkin rata oli ihan ybervaikea (ainakin meille) ja toisekseen Nala päätti yks kaks yllättäen kehittää itselleen putkiongelman. Siis täh?!  Neiti on viime aikoina irronnut putkiin tosi hyvin ja tykännyt niistä älyttömästi, mutta tällä kertaa sain lähestulkoon joka putkeen neidin ihan kädestä pitäen viedä ja siltikin mm. kääntyili putkista takaisin ja jarrutteli kauheasti. Likan asenne oli jotenkin ihan sellainen, että "Ei putkiin voi mennä, sillä mamma saattaa sillä välin juosta lihapullien kanssa karkuun, kun en näe sitä".  Voi hyvää päivää, kyllä piti välillä laskea kymmeneen etten olisi hermostunut. No, Nalan puolustukseksi sanottakoon, että kaikki putkeen lähetykset olivat kyllä siinä mielessä hankalia, että ohjaaja oli lähestulkoon aina ulkopuolella niin, että putkeen lähetys tapahtui ohjaajan liikeradasta poispäin. Ja nämähän ovat kyllä Nalalle hankalia, mutta ei nyt näin hankalia ole koskaan olleet! No, eipä auta kun toivoa, että oli vain joku hetkellinen mielenhäiriö tai sitten keskittyä jatkossa putkitreeniin vähän enemmän.
 
No, kuten sanottua rata oli muutenkin erittäin vaikea. Alkuun hiottiin pienemmäksi käännöstä 2-3. Siitä kun selvittiin niin ongelmaksi muodostui putki nro 4. Nala nimittäin yritti itsepintaisesti rynniä suoraan puomille kerrasta toiseen, vaikka kuinka ohjasin putkeen. No, muutettiin vähän ohjauskuviota ja onnistuihan se lopulta, joskin silti puomi olis kyllä houkutellut likaa huomattavasti enemmän. Siis puomi, joka oli vielä vuosi sitten ihan böö-juttu. Loppupätkä A:lle (nro 17) sujui aika kivasti lukuunottamatta putkeenlähetysongelmia ja sitä, että kepeillä tuli muutamia pujotteluvirheitä. Muuten ohjaus toimi kuitenkin kivasti ja Nala oli kuulolla. A:n jälkeinen hyppy nro 18 oli hankala, mutta siitäkin selvittiin. Mutta kyllä sen verran haastetta tosiaan löytyi ja putkiongelmat vielä päälle, että tuskanhiki tuli pariinkin otteeseen kyllä pintaan!  No, jos jotain hyvää täytyy keksiä, niin kontaktit ainakin sujuivat tänään hienosti ja varmasti.
 
Lopuksi tehtiin vielä hypyillä 1,2,19 ja 20 hyppytreeniä molempiin suuntiin ympyrässä, sekä tiukkoja käännöksiä hyppyjen jälkeen jne. pientä hiomistreeniä. Saatiin hyvä mieli ja onnistuneita suorituksia hankalan radan jälkeen loppuun.
 
Loppuun vielä pakko hehkuttaa meidän keskiviikon omatoimitokoilua  Tehtiin siis Nalan kanssa luoksetuloja keskiviikkona "sivupalkalla" eli niin, että palkka oi aina kupissa odottamassa. nurmikentän reunassa. Tehtiin sekä ihan kisamaisia ALO-luokan luoksetuloja loppuperuasentoineen, lennosta palkkauksia, pelkästään edestä sivulle siirtymisiä jne. Nalpsu oli aivan superhyvä ja teki erittäin vauhdikkaita luoksetuloja ja kesti siis myös hyvin toistoja! Nalallahan on ollut treeneissä tänä vuonna vähän sitä ongelmaa, että eka luoksetulo on hyvä, mutta sen jälkeen into on hyytynyt, mutta nyt tuli reippaasti joka kerta, Sivupalkka toimi myös tosi hyvin eli yhtään Nala ei yrittänyt varastaa palkalle ja tuli tiiviisti ja suoraan eteen, vaikka tiesi että palkka on siellä nurmikon reunassa. Halusinkin kokeilla tätä ihan juuri siksi, että Nala on tullut aina välillä vähän vinoon ja ennakoinut sivullemenoja, kun se vasemmassa taskussa oleva palkka on niin paljon houkutellut. Kylläpä olin tyytyväinen Nalaan ja samanlaista palkkausta yritetään jatkossa tehdä enemmänkin  Olishan se kokeessakin kätevää, kun voisi jättää palkkakipon esim. auton viereen maahan ja se pysyisi koko suorituksen ajan koiralla mielessä.