Eilen oli sitten taas tokotreenit. Nala oli viikonlopun jäljiltä niin väsynyt, kun menin töistä kotiin, että mietin jo, että mitenhän jaksaa treeneissä innostua. Mutta tottahan toki meidän duracell innostuu, kun nakkia on tiedossa :D Aloitettiin seuraamistreenillä koira vapaana niin, että pujoteltiin ämpäreiden ympäri 90 asteen kulmia tehden. Ihan ok meni, tosin heti huomaa, kun hihnan irroittaa, että seuraaminen ei ole aivan yhtä hyvää kuin hihnan kanssa. Enimmäkseen katsekontakti kuitenkin pysyi. Sitten otettiin vielä normaalisti pujotellen seuraamista aivan hitaassa kävelyssä. Se sujui hienosti. Sitten otettiin kontaktitreeniä niin, että jätettiin koira parin metrin päähän istumaan ja Helena-koutsi tuli lähelle häiriköimään heittemällä palloa ja huutelemalla käskyjä. Hyvin Nala pysyi, vaikka vähän pitikin Helenaa vilkuilla. Sitten otettiin luoksetulo pareittain niin, että jätettiin koirat parin metrin välein toisistaan istumaan, jätettiin koirat ja vuorotellen kutsuttiin oma koira ja toisen koiran piti jäädä istumaan, vaikka vierestä koira kutsuttiinkin luokse. Me tehtiin parina yhden Hennan ja hänen englanninbulldoggi-narttunsa kanssa. Nala oli hyvä, kun Henna kutsui Nuppua ja Nuppu ei ekalla käskyllä heti lähtenyt luokse niin Nala aivan kuin olisi vilkaissut Nuppua, että "no mees nyt siitä, että mitäs siinä vielä istut" Ihana, viisas tyttö :D Ja ei siis toki liikkunut paikoiltaan ennen kuin mä pyysin luokse.

Sitten kokeiltiin perusasentoon tulemisia eli annettiin koiralle satunnaisesti seuraa-käsky niin, että koira oli vaihdellen eri puolella mua ja siitä piti osata tulla oikeaan paikkaan ja asentoon. No, Nalallahan taas peppu heilui ja paikka löytyi hyvin :D Neiti oli myös jälleen siitä hauska, että jos vähän tuli vinoon sivuun niin mun ei tarvinnut kun vähän katsoa sitä niin heti korjasi itse oikeaan paikkaan :) Eli täähän nyt oli taas ihan Nalan bravuuri, ei ongelmia. Tän jälkeen taidettiin kokeilla muutama nopea maahanmeno namikipon kanssa niin, että Helena-koutsi otti namikipon, jossa nameja ja mä lähetin Nalan vapaa-käskyllä kipolle ja annoin puolessa välissä matkaa maahan-käskyn. No, ekoilla kerroillahan tää ei meinannut toimia, kun Nalalla tietty niin hirvee vauhti kipolle, että korvatkin taisi siinä kadota :D Toisella käskyllä kyllä sitten meni maahan, kun Helena ei päästänyt kipolle ennen kuin oli mua totellut. Kolmannella kerralla sitten onnistui aikalailla ekalla käskyllä, mutta silloin Nala selvästi jo ennakoi, kun ei enää edes lähtenyt kipolle niin hirveää höyryä.

Tämän jälkeen otettiin sitten samantyyppinen treeni luoksetulossa. Tai no tämähän nyt on jo oikeastikin avo-luokan liike. Eli jätettiin koira, käveltiin toiselle puolelle hallia, sieltä luoksetulo-käsky ja puolessa välissä pallon avulla (eli käsimerkillä) ja seis-käskyllä koiran pysäytys ja kun pysähtyi niin pallo lensi ja vapaa-käsky. Mä en oo näissä koskaan käyttänyt Nalalla tänne-käskyä vaan huudan aina "täällä" silloin kun aion pysäyttää puolessa välissä. En tiedä onko neiti huomannut eroa, mutta ehkä joskus ainakin hoksaa, kun tarpeeksi harjoitellaan ;) Pari kertaa onnistui tää harjoitus pallon kanssa tosi hyvin, muutaman kerran tais mennä niin, ettei meinannut pysähtyä. Mutta näitä vauhdista pysäytyksiä ei ollakaan harjoiteltu pitkään aikaan.

Loppuun otettiin vielä alo-luokan tokohyppyä. Nala lähtee erittäin hyvin hyppäämään jo muutaman metrin päästä pelkällä käskyllä ja osaa myös jäädä seisomaan esteen taakse seis-käskyllä, tosin liikkuu yleensä jonkin verran eli ei ihan malta jäädä paikoilleen. Tosin tähän sain myös itse ohjeen, etten kaivaisi namia taskusta jo siinä vaiheessa kun oon menossa palkkaamaan vaan vasta kun oon Nalan luona, niin malttaisi todennäköisesti pysyä paremmin paikoillaan :D