Viikonloppuna tulikin taas tehotreenailtua agilityn merkeissä, kun lauantain treenien lisäksi päästiin perjantaina paikkaamaankin yhteen ryhmään. Perjantaina harjoiteltiin ensimmäistä kertaa Nalan kanssa maksikorkuista muuria. Muurihan on makseissa noin 60-65cm korkea ja mitähän se leveys olisi.. 15-20cm?! En osaa yhtään arvioida, enkä nyt muista ulkoa. No, jokatapauksessa maksimuuri sujui Nalalta hienosti. Pari kertaa vähän kolautti jalkoja muuriin, mutta suurinosa kerroista sujui moitteettomasti ja Nalan tyyliin kunnon leijonaloikilla ;) Tehtiin muuria molemmilta puolilta ohjaten, eikä ongelmia ollut. Nala suorastaan lenteli muurin yli :-) Toki tuon kokoisessa esteessä ei ongelmia vielä saisi ollaakaan, jos joskus lähemmäs metrisen pk-esteen aikoo oppia ylittämään. Tämä treeni kuitenkin jo hyvä alku siihenkin nähden, koska pk-esteitähän ei Nalan kanssa vielä täysikokoisina ole tehty.

Kun muuri alkoi sujumaan lähdettiin treenaamaan päivän ratatehtävää, joka sisälsi hyppyjä, putken, muurin ja pöydän. Hyppyjen rimatkin olivat nyt Nalalla ensimmäistä kertaa maksikorkeudella (55cm) ja Tiina totesikin Nalalla olevan jo sen verran ikää, että ihan hyvin voi jatkossa pitää aina maksirimat, jotta hyppytyyliä saadaan sen myötä entisestään kehitettyä. Tällä kertaa radan haastavin kohta oli toisen hypyn jälkeinen käännös putkeen. Tässä otettiinkin käyttöön taas ihan uusi ohjauskuvio - nimeltänsä jaakotus. Eli toisin sanoen itse seisottiin selkä tuohon toiseen hyppyyn päin ja oikealla kädellä ohjattiin koira ko. Hypylle ja samantien hypyn jälkeen otettiin vasemmalla kädellä haltuun ja lähetettiin putkeen. Hankala selittää näin sanallisesti, mutta josko tuosta nyt jotain ymmärsi :D Tämä kohta kun saatiin sujumaan, niin muutenhan rata sujuikin meiltä hienosti. Pöytäähän meillä ei pitkään aikaan ole ollut treeneissä, joten sinne laitettiin pari namia odottamaan. Tämä johti siihen, että parilla kerralla Nala koitti kurvata muurin ohi suoraan pöydälle, kun tiesi siellä olevan namia. Kuitenkin kun muistin ennen muuria antaa haltuunotto käskyn niin johan malttoi likka hypätä muurinkin ennenkuin rynnisti pöydälle :D Hauskat ja tehokkaat treenit siis jälleen!

 

Lauantaina jatkettiin vähän samalla teemalla - tällä kertaa oli hyppyjä, muuri ja pöytä. Hyppyjen rimat ja pöytä olivat jälleen maksikorkuisia, mutta muuria tehtiin tänään medinä. Osittain todennäköisesti varmasti sen takia, että muurille tulokulma oli vähän haastava, eikä välttämättä kokemattomalla koiralla vielä olisi ponnistusvoima riittänyt siitä kulmasta virheettömästi muurin yli. Ensin tehtiin siis rataa kuvan mukaisesti eli ensin neljä hyppyä ja sitten muuri & pöytä. Haastavin kohta näin päin radassa oli kolmannen ja neljännen esteen väli. Mä kun koitin ensin tehdä siinä valssin, että olisin saanut Nalan sitä kautta oikealle puolella ja lähetettyä neloshypylle, mutta likka tuntui olevan kuin liimattu mun vasemmalla puolella, eikä valssista meinannut tulla mitään. Tämän jälkeen vaihdettiinkin sitten ohjauskuvio niin, että tein persjätön kolmosen ja nelosen välissä, jolloin mun ei tarvinnutkaan Nalaa saada oikealle puolelle vaan sain suoraan lähetettyä vasemmalta puolelta neloselle. Tämä sujuikin ihan kivasti ja Tiina kehuikin, että Nala on tosi paljon mennyt parissa kuukaudessa eteenpäin, kun jo noin hienosti irtoaa esteille, vaikka itse jäin taakse. Jee, hyvä Nala! :-) Muurissa ja pöydässä ei mitään ongelmaa ja tänään pöydällekään ei tarvinnut enää jättää namia, vaan Nala osasi hienosti itse jäädä sinne ilman, että lähti heti poukkoilemaan pois sieltä :D

Tehtiin vielä lopuksi samaa rataa toiseen suuntaan eli muuri & pöytä + neljä hyppyä. Tässä tuli harjoiteltua siivekkeen kiertämistä muurin jälkeisellä hypyllä. Vaikein kohta meillä tällä kertaa oli kolmannen ja neljännen esteen eli muurin jälkeisten hyppyjen väli, jossa mun piti saada Nala kiepautettua taas sinne hankalammalle oikealle puolelle ennen kolmen esteen hyppysuoraa. Taas tuli todettua, että kyllähän koira toimis, kun itse osais asetella vaan kätensä ja jalkansa oikein. No, onnistuihan se lopulta, kun mullakin vihdoin lamppu syttyi päässä, että miten päin ne ne jalat ja kädet piti laittaa :DD Hyvä mieli jäi jälleen treeneistä ja kyllä oli Nala rätti, poikki ja puhki kahden päivän treeniputken päätteeksi :-)