Viikonlopun leirin punkkisaldo: kaksi punkkia koiralla ja yksi itsellä. YÖK! Tosiaan sunnuntaina jälkipellolla aloin ihmettelemään, että mikä ihme niskassa, hiusrajassa oikein tuntuu. No, punkkihan se siellä.. Eipä ole koskaan ennen ollut itsessä punkkia, mutta kerta kai se ensimmäinenkin. Nala tutkittiin läpikotaisin vasta kotona ja tosiaan kaksi pientä matkalaista löytyi, toinen kaulasta ja toinen rintakehästä värimerkin kohdalta. No, onneksi näitä punkkeja tosiaan on toistaiseksi tullut vain tuliaisena leireiltä, kotiseudulla niitä ei taida pahemmin olla.

Maanantaina punnittiin taas ja liekkö viime viikolla käynyt joku kämmi punnituksessa, kun tällä viikolla painoa oli 28,1kg eli 700g vähemmän kuin viime viikolla. Ihan normaalisti Nala on syönyt, eikä mitään oksentelua/ripulia oo ollu, joten tuntuis kummalta, että paino ois laskenut. No, seuraillaan kehitystä edelleen viikoittain :)

Juoksut ovat nyt sitten melkolailla ohi. Toki sen verran varovainen täytyy vielä olla, ettei ainakaan tällä viikolla vielä mennä Kamun kanssa leikkimään, mutta vuoto tosiaan loppui jo viikonlopun aikana. Tokoilustahan meillä tuli juoksujen ajaksi tauko, mutta eilen saatiin nyt sitten palata siihenkin hommaan. Aiemmin maanantaisin oli tuolla agilityhallilla sekä alkeis- että jatkoryhmä tokossa, mutta koska alkeisryhmässä olisi nyt ollut enää mun ja Nalan lisäksi yksi toinen koirakko niin yhdistettiin meidät nyt sitten jatkoryhmän kanssa samaan ryhmään. Yhteensä meitä oli nyt siis 7 koirakkoa ja liekkö sitten johtunut suuremmasta koiramäärästä, uusista koirista vai mistä, mutta Nala oli jotenkin erityisen säpäkkä ja energinen eilisissä tokotreeneissä. Ei olis uskonut, että neidillä oli viikonloppuleiri ja pitkät automatkat takana, sillä sen verran poweria tuntui neidissä olevan. Kaikki tehtiin sata lasissa :D Otettiin luoksepäästävyys, paikallaan makuu riveissä (n. 3m koirien välissä), seuraamista ja luoksetulo. Kaikki sujui melkolailla hyvin, ainoastaan paikallaan makuussa Nala yhden kerran nousi istualleen mua vastaan, kun palasin sen luokse. Seuraamista otettiin lyhyitä suoria, pari kulmaa ja yksi täyskäännös.

Nala ei aikaisemmin oo kovinkaan paljon tottelevaisuustreeneissä syttynyt lelusta, vaan se nakki on ollu se ykkösjuttu ehdottomasti. Edelleenkin nakin perässä mennään vaikka kuuhun, mutta nyt on selvästi viime aikoina lelu palkkana alkanut kiinnostamaan entistä enemmän. Eilen kun virtaa oli neidissä muutenkin vielä normaaliakin enemmän, niin tuntui, että sekosi ihan täysin vetonarulelusta, joka mulla oli mukana. Niimpä palkkasinkin esim. seuraamisessa liikkeen aikana nakilla, mutta vapautin lelulle. Samoin luoksetulossa palkkasin ensin rauhassa nakilla mun edessä ja taas vapautin lelulle. Ja ai että Nalalla oli hauskaa! :D Ihan kiva juttu, että lelulla palkkauskin alkaa toimimaan. Ruuan perään Nala tosin on niin kova, että sitä ei haluta pois jättää, mutta lelulla saa vaihteluksi aina vähän energisempää palkkausta koiralle.