Maanantaina tokoiltiin "mukavassa" syysilmassa. Siis oikeasti oltiin Nalan kanssa ihan litimärkiä, kun vihdoin päästiin kotiin, mutta toisaalta ainakin Nalalla tuntui olevan todella hauskaa sadesään treeneissä  Likka oli ihan kerrassaan vallaton koko tunnin ja sai aivan ihmeellisiä hepulikohtauksia omaa vuoroa odotellessa ja oli muutenkin ihan täpinöissään. Hauska koira
 
Treeniohjelmaan kuului tällä kertaa kaikki AVO-liikkeet kaukoja ja noutoa lukuunottamatta. Paikkamakuulla aloitettiin. Tällä kertaa en mennyt piiloon, sillä tarpeeksi haastetta oli jo hyisessä säässä ja pimeässä parkkipaikassa. Nalaa ei paljon märkä maa (kumma kyllä) haitannut ja likka teki paikkamakuun aivan yhtä hienosti kuin aina ennenkin, vaikka viereinen kultsu-tyttö lähtikin kertaalleen paikoiltaan. Eikä myöskään taas jämähtänyt maahankaan, jee!
 
Seuraavaksi seuraamista ilman hihnaa. Mielestäni meni ihan ok. Muutamia kertoja kontakti tipahteli ja oikealle käännös himppasen väljä, mutta yleisilme tosi hyvä.
 
Liikkeestä maahanmenossa Nalaa alkoi selvästi ekan kerran inhottamaan märkä maa tai sitten oli vaan muuten taas ongelmallista  Sillä tosiaan vasta toisella käskyllä maahan. Hyvin kuitenkin kesti taaksekävelyn, mutta sitten taas meinasi ennakoida perusasentoon nousemista. Tämä liike kuitenkin periaatteessa ihan valmis AVOon, kunhan saadaan vielä varmemmaksi se, että ekasta käskystä tipahdetaan aina samantien. Myöhemmin kokeilin kertaalleen omaa vuoroa odotellessa ja silloin meni maihin hienosti yhdestä käskystä.
 
Luoksetuloa takapalkalla. Otettiin paloissa ensin luoksaripysäytys, jonka teki mielestäni taas himpan nopeammin kuin viime viikolla eli edistystä ilmassa  Tästä vapautus takapalkalle, jonka jälkeen jätin Nalan siihen pysäytyskohtaan seisomaan ja kutsuin siitä normaalisti luokse. Reippaalla vauhdilla tuli, mutta suoraan perusasentoon. No, eipä tuo mitään haitannut, hirveät bileet hyvästä vauhdista ja vapautus takapalkalle. Vissiin Nala meinasi, että palkalle pääsee nopeammin, kun skippaa edessä istumisen  No, eipä tuolla tokossa väliä ole kummin tulee, kunhan tulee.
 
Liikkeestä seisominen hieno ja nopea, mutta etupalkka tarvittiin, että pääsin taaksekävelemään. Näitä vaan vahvistamaan lisää niin eipä mene kovin kauaa, että saadaan valmiiksi.
 
Lopuksi vielä estehyppy. Tässä vaiheessa Nalalle alkoi riittämään märässä maassa istuminen  (kauan se kestikin) ja perusasentoa ei meinannut löytyä ei sitten millään. Lisäksi esteen takana seisominen tuntuu vain olevan tiukassa. No, eipä tuo ihme kun sitä niin kauan kerettiin hinkkaamaan. Eli edelleenkään likka ei esteen taakse yhdestä käskystä istu ja nyt myös pari kertaa jämähti sijoilleen, kun koitin kutsua takaisin luokse hypyn yli. Höpsö koira. No, toistoja vaan toistojen perään, jotta saadaan Nala uskomaan, ettei siellä esteen takana enää seistä vaan istutaan.