Nalan ihanat tuoksut tuntuvat kiinnostavan tällä hetkellä valitettavan paljon erityisesti yhtä herraskoiraa meidän asuinalueella.. Tämä kyseinen herraskoira (oiskohan suomenlapinkoira?) asuu omakotitalossa, jonka ohi usein kuljetaan hyville lenkkimaastoille. Omakotitalon pihalla on aitaus, jossa kyseinen koira suurimman osan aikaa on, mutta ei näköjään todellakaan pysy kyseisessä aitauksessa kovin hyvin. Sekä lauantaina, että sunnuntaina huomasin yhtäkkiä lenkillä, että kyseinen herra jolkottelee vapaana meidän perässä, eikä omistajasta tietoakaan. Lauantaina pistin asian vielä vahingon piikkiin, mutta eilen alkoi sitten kyllä ihan kunnolla ketuttamaan. Ei nimittäin ollut erityisen mukavaa huomata keskellä metsää, noin 1,5km päässä kyseisen koiran kodista, että sieltähän se taas jolkottelee meidän perässä. No, mullahan oli siinä sitten ensinnäkin täystyö pitää kyseinen herra pois Nalan luota ja toisekseen Nala itse ei auttanut asiaa yhtään olemalla erittäin kiinnostunut tästä ihanasta herrasta. Eteenpäin käveleminen ei tullut kysymykseenkään, kun en millään saanut kyseistä urosta pois meidän luota ja aina kun jatkettiin matkaa eteenpäin oli herra salamana Nalan takapuolen kimpussa. No, eihän siinä ollut muuta vaihtoehtoa, kun soittaa Jesselle, että viitsitkö lähteä polkemaan tännepäin ja ottaa Nalan toisen hihnan mukaan, että saadaan uros takaisin kotiinsa.

No, kaiken huippu oli kyllä molemmilla kerroilla se, että omistajat eivät todellakaan edes pyytäneet anteeksi tai pahoitelleet mitenkään tapahtunutta! Jotain epämääräistä mutinaa kuului vaan siitä, että "sen takia se karkaa, kun teidän nartulla on juoksut". Joo niin varmasti karkaa juuri sen takia, mutta se nyt ei valitettavasti ole meidän syy, että narttukoirilla sattuu olemaan juoksut silloin tällöin. Vai pitäisikö meidän mahdollisesti alkaa pitämään Nala neljän seinän sisällä aina juoksujen ajan, ettei vaan joku herraskoira ota ja karkaa? Ei todellakaan. Sen sijaan kyseisen koiran omistajat voisivat opetella rakentamaan koiralleen aitauksen, jossa se varmasti pysyy, jos kerran sellaisessa haluavat koiraansa pitää. Aaaargh, hieman ärsytti..

Juuri viime viikolla pääsin sanomaan, että näyttäis kasvuvauhti tasaantuneen, kun sitten taas tänään painoa olikin jo 28,8kg eli +900g viikossa :DD