..ja irrottaa. Tai yleensäkin ohjata paremmin. Näistä toiveista tuskin on vaikea päätellä, mitä lajia käytiin vaihteeksi treenaamassa Tarjan opissa torstai-iltana  Tarja oli taas kehitellyt meille muutaman pähkinän ratkottavaksi ja ihan riittämiin siinä kyllä mulle ja Nalalle taas olikin haastetta. Ensimmäisenä tehtiin punaisella kuvaan merkittyä pätkää 1-10. Kaikista haastavinta oli tänään ensimmäinen este, niin hullulta kuin se kuullostaakin!  Nala on alkanut viime aikoina tekemään sitä, että jos likan jättää vinoon ensimmäisen esteen taakse, se tulee helposti esteestä ohi. Ja näin kävi tänäänkin ja monesti.. Mun oli nimittäin tarkoitus alkuun kutsua likkaa muurin (nro 2) takaa, mutta eihän siitä mitään tullut, kun likka posotteli aina ykkösestä jompaa kumpaa kautta ohi. Loppujen lopuksi tämä touhu alkoi vaikuttamaan jo tahalliselta sikailulta , joten pitääpä ottaa tehotreeniin nämä vinosta lähtemiset. Muuten rata sujui muutamaan otteeseen ihan mallikkaastikin, joskin yksi kiekka oli kyllä ihan katastrofi, kun rimat lenteli ja yksi hyppyeste kaatuikin kokonaan, kun vauhtia oli hallinnan tasoon nähden vähän turhan paljon  Ja se kääntäminen.. se oli taas mulla jotenkin välillä ihan hukassa ja Nala posotteli menemään vaan hirveää kyytiä hirveän isoilla kaarroksilla. No, hauskaa ainakin oli.
 
Toinen harjoitus (sinisellä merkitty 1-10) olikin sitten teknisesti jo haastavampi, sillä siinä harjoiteltiin välistävetoja hyppyjen 5 ja 8 jälkeen ja ne olikin sitten hankalia!  Me ollaan joskus muinoin harjoiteltu kerran tai pari välistävetoja, mutta silloin esteiden välit ovat tainneet olla isommat (tai sitten vauhti pienempi..), sillä tänään oli kyllä haasteellista saada likka kääntymään välistävedolle. Ja kysehän ei taaskaan ollut siitä etteikö Nala olisi kääntynyt vaan siitä, että mä en osannut kääntää. Aargh!  No, kyllä siitäkin harjoituksesta loppujen lopuksi selvittiin, mutta melkoisesti takellellen..
 
Hyvät oli kyllä treenit jälleen. Tähän loppuun pakko lisätä vielä kiitokset meidän loistaville agikoutseille. Varsinkin, kun on itse lajissa vielä ihan noviisi, on erittäin hyödyllistä saada mahdollisimman paljon erityyppisiä neuvoja erilaisista näkökulmista, jotta oppii hahmottamaan lajin kokonaisuutena ja löytämään ne asiat ja opit, jotka sopivat itselle ja omalle koiralle parhaiten. Joten näin ollen suuri kiitos Tiina, Tarja, Milja ja Vesa - tykkäämme Nalan kanssa teistä kaikista tosi paljon