Tällä viikolla Nala sai neljä lepopäivää treeneistä, kun käväisin Pietarissa työmatkalla. Energiatasosta päätellen lepopäiviä ei ollut ainakaan yhtään liian vähän, sillä torstai-iltana kotiutuessani oli Nala virtaa täynnä. Heti perjantaina sitä virtaa onneksi päästiinkin purkamaan sekä agi- että tokotreenien merkeissä, joten tuplatreenit siis jälleen.

Aloitettiin hallin toisella puolella omatoimiagilla. Treenilistalla olivat tänään keinu, kepit sekä ihan vain suoraa sujuvasti eteneminen. Keinulla oli nyt ensimmäistä kertaa vähän turhan paljon intoa ilmassa.. :shock: Selvästi kun keinu ei ole enää kammottava asia, on Nala tullut vähän turhankin rohkeaksi sen kanssa. Joten eipä auta ottaa kuin sen kunnon Odota-karjaisu käyttöön tässäkin asiassa - se tuntui tepsivän hyvin  :mrgreen: Keinua tehtiin tosiaan nyt ensimmäistä kertaa yhden hypyn kautta eli ajatuksena se, että ennen keinua on vauhtia kerennyt kertyä jo kivasti. No tosiaan muutaman kerran Nala suhahti keinulle niin, ettei keinu kerennyt laskeutuakaan, kun Nala oli jo laskeutunut. Ei näin :soosoo: Kunnon jarrutuskäsky kontaktille käyttöön ja johan alkoi sujumaan. Vaatii kuitenkin vielä paljon toistoja.

Kepeille otettiin jälleen mutkaputkesta vauhtia. Helpommalta puolelta ohjaten sujui muutamia kertoja aivan superhyvin ja pujotteluvauhtikin oli jälleen kohdillaan. Hankalampaa puolta ei otettu vauhdin kanssa, sillä se ei vielä onnistu, mutta otettiin sen sijaan sitäkin puolta rauhassa ja sekin alkoi sujumaan jo hienosti.

Lopuksi tehtiin hyppyjen ja niiden päässä odottaneen mutkaputken avulla ihan vain suoraan etenemistä. Viime aikoina on harjoiteltu aika paljon erilaisia ohjauskuvioita, mutta faktahan on, että 1-luokassa radat ovat melko suoria ja suoraan pitäisi osata edetä sujuvasti. Harjoitus sujuikin muuten hyvin, mutta ongelmia tuli toiseen suuntaan putken jälkeen, kun Nala kerta toisensa jälkeen livahti yhdestä hypystä ohi (hyppy nro 7). Onneksi meidän koutsi Vesa sattui juuri silloin tulemaan hallille ja heti alkoi sujumaan, kun saatiin Vesalta vähän neuvoja. Eli tosiaan suoraan edetessä ei ole tarvetta osoittaa välttämättä kädellä kaikkia esteitä vaan kertoa koiralle oikea etenemissuunta ainoastaan kääntämällä omaa rintamasuuntaa hieman esteitä kohti. Ja jälleen sitä luottoa koiraan.. :justjoo: Eli ei tarvitse jäädä odottelemaan, että tuleeko se sieltä putkesta ulos vaan JUOSTA itse eteenpäin, kyllä se koira sieltä perästä tulee. No, vinkit käyttöön ja johan toimi, joten kiitos Vesa! :peukku:

Aksatreenien päätyttyä pidettiin vartin tauko ja sen jälkeen siirryttiin näppärästi viereiseen halliin Helenan oppiin tokoilemaan. Hyvin riitti Nalalla vielä virtaa tokotreeneihinkin ja uudet treenikaveritkaan (kaksi berhandilaista) eivät olleet enää yhtään niin mielenkiintoisia, eikä niistä varsinkaan tarvinnut enää ottaa yhtään paineita. Illan teemana olivat AVO-liikkeet, jotka käytiin läpi kaukoja ja liikkeestä seisomista lukuunottamatta. Liikkeestä maahanmenolla aloitettiin ja se sujui hienosti. Tosin Nala jämähti jälleen maahan sen verran tehokkaasti, että nousi ylös vasta toisella käskyllä.. AVOssahan jäävissä käydään myös koiran takana (eli liikkuri käskyttää "käsky" (maahan)....."matka riittää" (ohjaaja kääntyy ympäri).."koiran taakse" (ohjaaja kävelee koiran ohitse sen taakse)..."matka riittää" (ohjaajaa kääntyy ympäri).."palaa koiran viereen" (ohjaaja palaa koiran viereen)..."käsky" (perusasento). . Kisaliikkeen lisäksi tehtiin myös muita pienempiä maahanmenoon liittyviä harjoituksia.

Tämän jälkeen paikkamakuu 2min. niin että olin A-esteen takana piilossa (AVOssa oikeasti 3min. mutta tämä oli tälle päivälle aivan riittävä). Nala pysyi hienosti, mutta oli sen verran huolestuneen oloinen, että kävin kertaalleen näkyvillä kehumassa likkaa. Häiriö paikkamakuussa nimittäin oli melkoinen, kun viereiselle kentällä treenasi nainen dobberin kanssa tottista pallot, patukat ja noutokapulat lennellen. Ylösnousuun likka tarvitsi taas useamman käskyn. Tähän maahan jämähtämiseen tarvitsee nyt alkaa paneutumaan kunnolla.. :shockthink:

Seuraavaksi seuraamista ilman hihnaa ja sujui hienosti, vaikka muutamaan kertaan piti sitä samaa dobberia vähän vilkuilla, ettei se vaan tule meidän puolelle. Luoksetulon pysäytystä harjoiteltiin takapalkalla. Päätimme Helenan kanssa, että kokeillaan Nalalla nyt kuitenkin käsimerkin sijaan pelkkää äänellä pysäyttämistä, sillä käsimerkki tuntuu kääntävän Nalaa turhaa vinoon. Pelkällä äänellä pysähtyy suorassa, mutta ei vielä pysähdy kovinkaan nopeasti. Hiljaa hyvä tulee..

Noutokapula oli Nalan mielestä tänään SUPER!  :rokrok: Asenne kyseistä esinettä kohtaan on muuttunut "hieman" keväisestä taistelusta. Itseasiassa likka lähti kapulalle joka kerta sellaisella vauhdilla, että kapulan mukaansaamisessa oli pieniä hankaluuksia :boxdenti: Myös palautus oli nopea, luovutusasentoon tarvitsee vielä istu-käskyn ja kapulan pito on hieman levotonta, mutta hyvällä mallilla silti ollaan.

Loppuun vielä AVO-hyppyä ensimmäisen kerran. AVOssa koira lähetetään hypyn yli, pyydetään istumaan esteen toiselle puolelle ja sen jälkeen pyydetään hyppäämään takaisin luoksetulon omaisesti (eli loppuasento joko suoraan perusasentoon tai ensin eteen ja siitä perusasentoon). Tämän kanssa ei tule olemaan mitään muuta treenattavaa kuin se, että saadaan istu-käsky toimimaan nopeammin. Nala nimittäin kyllä tulee tänne-käskyllä hienosti esteen yli normaalin luoksetulon ja loppujen lopuksi se ei edes kovin paljon haittaa, vaikka jäisi melko lähelle estettä istumaan, koska ponnua löytyy kyllä likalta sen verran paljon, että pääsee ilman vaikeuksia esteen yli lähempääkin koskematta sitä.

Sellainen treeni-ilta tällä kertaa, ei kai perjantai-iltaa paremmin voisi viettääkkään?!  :ihq: