Maanantaina oli taas tokotreenit ja meidän liikkeestä maahanmeno oli jälleen hukassa. Ja justiinsa lauantaina kun treenattiin niin sujui niin hienosti. En kertakaikkiaan käsitä mitä tälle kyseiselle liikkeelle on tapahtunut, kun keväällä Nala teki vielä niin hienosti ja varmasti, mutta nyt tuntuu vähintäänkin joka toinen kerta unohtaneen ihan täysin, mitä koko sana tarkoittaa. Vissiin olen itse jotenkin sekoittanut koiraparan, kun on itsellä ollut ongelmia äänenpainon kanssa käskysanan yhteydessä. No, jokatapauksessa nyt täytyy oikeasti ottaa joku tehotreeni tämän suhteen ja harjoitella vähän joka päivä. Ja erityisesti niin, että annan käskysanan niin etten katso Nalaa, koska Helena meinasi, että nyt likka vähän lukee mun huuliltakin käskysanaa, eikä siksi toimi niin hyvin enää liikkeessä, kun en saisi katsoa likkaa käskyä antaessani.
 
Jos kadonnutta liikkeestä maahanmenoa ei oteta huomioon, niin muuten treenit sujuivat aivan mahtihienosti ja Nala oli oikein taitava tokokoira :) Otettiin paikallaanmakuuta suuressa häiriössä, seuraamista juosten ja hitaassa kävelyssä, paikallaanseisomista ja luoksetulo. Paikallaanmakuuta tehtiin kahdella tavalla. Ensin niin, että muut koirat olivat paikallaanmakuussa ja yksi teki seuraamista pujotellen paikallaanmakuussa olevien koirien välistä, edestä ja takaa. Toisena tehtiin harjoitus, jossa muut koirat olivat paikallaanamakuussa samalla, kun yhtä koiraa leikitettiin muiden edessä. Nala oli tänään näissä ihän jäätävä. Ihan aluksi heilutti vähän häntää sen näköisenä, että "Mitäs tämä on?", mutta kun siitä kehuin ja palkkasin niin loppuajan makoili ihan tyynenä häiriöistä välittämättä. Tosin neidin ilmeet oli kyllä näkemisen arvoisia, varsinkin silloin kun muita koiria leikitettiin. Nala oli ihan sen näköinen, että "Ei jumalauta, toi tuolla vaan leikkii ja mun täytyy maata tässä" :-D Ja muuten.. samalla treenasin myös paikallaanmakuusta perusasentoon nousemista ja likka nousi jok'ikinen kerta ekasta käskystä - viimeisillä kerroilla jo ihan pomppasi ylös. Hyvä Nala!
 
Tämän jälkeen sitten ensin juosten ja sitten hitaasti kävellen seuraamista, jossa käännökset vasemmalle ja oikealle sekä täyskäännös. Eipä olla aikaisemmin tehty juosten seuraamista kuin suoraa, joten vähän epäilin että mitenhän sujuu. No turhaa epäilin, Nala piti seuraamispaikkansa just eikä melkein eikä käännöksissäkään irronnut yhtään. Samoin katsekontakti oli superhyvä! Ja yhtälailla hidas seuraaminen sujui ihan kympin arvoisesti. Selvästi oli Nalastakin hauskaa, kun tehtiin vähän eri tempossa kuin normaalisti, lisäsi likan mielenkiintoa ihan selkeästi.
 
Paikallaanseisomiseen tarvittiin tänään vielä etupalkka, mutta niin hyvällä mallilla alkaa jo olemaan, että ei varmasti kestä kauaa, kun palkan sää häivytettyä pois. Etupalkan kanssa pystyin pomppimaan ja juoksemaan Nalan ympärillä eikä likka hievahtanut senttiäkään paikoiltaan.
 
Lopuksi perusluoksetulo. Nala ihan vähän lopussa himmaili, mutta muuten tuli hyvin. Tarvis taas tehdä näitäkin eli ettei aina palkkaisi jo lennosta vaan ottaisi enemmän myös luoksetuloja loppuun asti niin, että vauhti säilyy reippaana kokoajan.
 
Kylläpä jäi hyvä mieli treeneistä. Nyt ne jäävät vaan kuntoon niin alkaa näyttämään taas jo aikas kivalta :)