Taas on meillä treenailtu, yllättäen :) Lauantaina oli jälleen rankat agilitytreenit - tällä kertaa Nalalle ehkä vähän turhankin rankat, kun neiti väsähti lopussa ihan totaalisesti. Täytyy sanoa, että ei Tiinan ryhmässä ainakaan koirat ja ohjaajat helpolla pääse, sillä joka kerran on kyllä ollaan oltu Nalan kanssa ihan rättipoikkipuhki. Tällä kertaa oli putkitreeni ja sehän sitten tosiaan oli PUTKItreeni eli putkia mentiin sitten ihan oikeasti kunnolla. Alla olevan kuvan kaltainen "putkirata" siis oli ja kylläpä näytti tehtävä aluksi mukamas niin helpolta, kun Tiina näytti oman koiransa kanssa, mutta eihän se nyt ihan tietty ollutkaan. Kyllä sai omaa päätänsäkin käyttää ihan kunnolla, että koiran ohjaamisen lisäksi muisti aina, että mistä välistä itse piti juosta :DD



Tehtiin aluksi kolme kierrosta putkeen samoin päin (eli kuvasta katsoen oikealta aloittaen). Kahdella ekalla kerralla Nala meni innoissaan ja teki ainakin Tiinan mukaan ihan hyviäkin pätkiä välillä, vaikkei putkiin irtoaminen ihan hirveän hyvin vielä neidille auennutkaan eli aika läheltä seuraavaa putkea jouduin aina lähettämään. Kolmannella kierroksella likka jo väsähti ja meinas lopettaa työskentelyn ihan kokonaan. No, loppuun asti selvittiin ja sitten hetkeksi lepäämään. Lopuksi oli tarkoitus ottaa vielä kaksi kertaa toisin päin eli vasemmalta aloittaen, mutta tosiaan Nalalle oli kyllä eka kierros jo sen verran rankka, että eipä otettu kuin yksi melko "laaduton" kerta toisin päin, kun neiti oli ihan väsynyt ja haluton liikkumaan. Kunnialla kuitenkin päästiin "maaliin" ja lelupalkasta kuitenkin jaksoi vielä innostua, joten eiköhän niistä treeneistä väsymyksestä huolimatta ihan hyvä maku jäänyt suuhun. Muutenkin lelupalkka tuntui tänään toimivan hyvin eli Nala innostui kyllä meidän ihanasta oranssista pörröpatukasta ihan täysillä. Tosin palkkasin kyllä myös leikin jälkeen vielä nameillakin, koska ihan kokonaan en halua herkkuja jättää pois agitreeneissäkään - sen verran perso Nala ruualle kuitenkin on, että varmasti motivoituu vielä paremmin, kun saa myös niitä nakkeja patukan lisäksi :)

Agilityn lisäksi Jesse treenasi ensi viikonlopun leiriä silmällä pitäen Nalan kanssa yhtenä päivänä tottista - lähinnä liikkeestä istumista. En ollut itse näkemässä, mutta Jessen mukaan Nala oli ollut tosi hyvässä vireessä ja istunut sekä viettihyrrässä tehtäessä, että seuraamisliikkeen yhteydessä tehtäessä joka kerta ensimmäisestä käskystä varmasti ja nopeasti. Jee! Sunnuntaina puolestaan mä treenailin Nalan kanssa tän päivän tokotreenejä silmällä pitäen vähän seuraamista, liikkeestä maahanmenoa ja luoksetuloa. Seuraaminen oli ihan hyvää, joskin itse oli liian hätäinen.. Pitäisi oppia rauhallisemmaksi, että koiralla oikeasti olisi edes mahdollisuus pysyä mukana :DD Maahanmenoa otin ensin lelun kanssa ihan erikseen ja sen jälkeen pari kertaa liikkeestä. Ekalla kerralla Nala tarvitsi kaksi käskyä, että meni maahan, mutta toisella kerralla tipahti heti ekasta. Loppuun pari luoksetuloa, jotka olivat SUPERvauhdikkaita ja hyviä. Eli toisin sanoen edellismaanantain tokotreeneihin verrattuna vire oli "kotitreeneissä" aivan erilainen.

Eipä ole likan juoksuja vieläkään kuulunut, joten tänään siis jälleen suuntana tokotreenit. Jokohan nää nyt ois vikat treenit ennen juoksuja?

Hyvin menneiden treenien jälkeen voikin sitten rentoutua sohvalla hyvällä omallatunnolla :D