Maanantaina taas tokoiltiin Helenan opissa. Onneksi sadekin lakkasi sopivasti ennen treenejä, niin ei edes kastuttu. Tehtiin tänään koemainen ALO-luokan treeni. Käytiin siis läpi kaikki ALO-liikkeet samoin kuin kokeessa ja niin, etten kehunut Nalaa liikkeiden aikana tai palkannut niiden välissä muutoin kuin kevyesti kehumalla. Treeni tehtiin "Hannele Pörstin tahtiin"  eli toisin sanoen liikkeet vietiin läpi niin rivakasti, että hyvä kun kerkesi niiden välissä edes hengittää. Nala oli aivan super. Tällä suorituksella oltaisiin saatu kepeästi se viimeinen puuttuva ykkönen, harmi ettei siis ollut oikea koe kyseessä  
 
Luoksepäästävyys oli hankala, kun "tuomarina" oli Helena, mutta ei Nala siinäkään hyppinyt, vääntelehti ja venkoili vain ja nuoli Helenan käsiä. Mutta oikeastihan, kun tuomarina on vieras ihminen ei luoksepäästävyydessä ole mitään ongelmaa. Paikkamakuu superhyvä, vaikka viereinen koira lähti vähän väliä. Seuraaminen hihnassa ja ilman hihnaa ok, kokeessa varmaan olis jokunen piste saattanut lähteä ajoittaisesta väljyydestä, mutta suurimmaksi osaksi korrektia. Liikkeestä maahanmeno super, joskin piste tai kaks olisi voinut lähteä siitä, että Nala ennakoi liikkeenohjaajan "käsky"-sanan jälkeen perusasennon liikkeen lopussa. Hassu koira, ei se tuollaistakaan ole aikaisemmin keksinyt. Luoksetulo suora ja hyvä. Pikkusen hidasti lopussa vauhtia, mutta ei niin paljon, että se alokasluokassa olisi vaikuttanut. Loppuperusasento hyvä. Liikkeestä seisominen super, ei ongelmia. Estehyppy tosi hyvä muutoin, mutta muutaman askeleen käveli eteenpäin seis-käskyn jälkeen. Siitä olis mennyt yksi pojo. Kokoisvaikutuksesta olisin ainakin itse antanut meille vähintään ysin, sen verran mallikasta toimintaa oli. Hyvin kesti Nala ilman palkkaamista koko "kokeen". Sekä paikkamakuun, että yksilöliikkeiden jälkeen vapautin Nalan kentän reunassa odottaneelle namikipolle. Eli tulipa nyt sekin testattua, että kyllä se saattaisi kokeessa toimia. Nyt kun tämän saman fiiliksen saisi vielä siirrettyä koekentälle niin avot!
 
Näiden jälkeen tehtiin vahvistettiin vielä istu-maahan-seiso käskyjä erilaisilla harjoituksilla. Seiso ja maahan on hyviä, mutta istuminen ei vielä niin vahva. Ja johtuen tietty ihan siitä, että kahta ensimmäistä on treenattu paljon enemmän. Lisäksi hinkattiin vähän hyppyä, tehtiin seuraamista yhdessä toisen koirakon kanssa ja otettiin lyhyt paikallaanistuminen, josta lisäksi luoksetuloja niin, että oman koiran tuli jäädä istumaan, kun viereistä kutsuttiin. Meillä tosin kävi tässä ensimmäisellä kerralla vähän toisinpäin. Treenattiin yhdessä yhden spanielin kanssa. Ensin spanielin omistaja kutsui oman koiransa luokse ja Nala pysyi paikoillaan kuin tatti. Kävin palkkaamassa, jonka jälkeen kutsuin itse Nalan luokse. Nala ei edelleenkään liikahtanut, katsoi mua vaan vähän hölmistyneenä, mutta sen sijaan spanieli sinkosi oman omistajansa luokse. Kyllä oli naurussa pitelemistä  No, toisella kutsulla Nalakin lähti tulemaan, mutta vähän oli likalla vielä epäuskoinen ilme, tyyliin "Eikös tämän pitänyt olla paikallaan istuminen, mitä ihmettä?!"  Hassu.
 
Seuraamisessa Nala selkeästi paineistui toisesta koirakosta ihan lähellä ja sen takia katsekontakti ja vire laski. Eihän tokossa oikeasti ole mitään yhteisseuraamisliikettä, mutta kyllähän joskus isoissa kokeissa saattaa kehät olla niin vierekkäin, että viereisessä kehässä suorittavan koirakon ei saisi antaa häiritä. Näin ollen treeneissä onkin hyvä harjoitella mieluummin liian suurella häiriöllä kuin liian pienellä.