Taas oli torstaina agilitytreenit. Tällä kertaa treenattiin mustaa putkea, muuria, pituutta ja puomia. Musta putkihan on ihan samanlainen muuten kuin tavallinen putki, mutta väriltään vaan musta. Musta väri taas tekee sen, että putken ollessa mutkalla, ei koira oikeasti kyllä näe siellä putkessa yhtään mitään eli periaatteessa haastavampi vain koiralle kuin tavallinen putki. Otettiin putki ensin ihan suorana ja sen jälkeen pikku hiljaa aina laitettin enemmän mutkalle ja lähetettiin molemmista suunnista vuorotellen eli tulia samalla molempia puolia treenattua. Namialustaa ei myöskään enää käytetty palkkaamiseen, vaan kiirehdittiin sitten vaan itse aina putken toiseen päähän palkkaamaan. Mähän oli ensin ihan varma, ettei Nala suostu putkea mutkalla menemään, kun silloin edellisellä kerralla, kun ekaa kertaa mutkaputkea treenattiin niin eihän neitiä saanut sinne millään. Yllätys olikin suuri, kun Nala kerta toisensa jälkeen meni putkeen erittäin mallikkaasti, eikä yhtään arastellut. Reipas tyttö!

Sitten otettiin ekaa kertaa muuria. Ensin kutsumalla, sitten kuljettamalla ja lopuksi lähettämällä. Käytin muurilla samaa hyppy-käskyä kuin tavallisillakin hypyillä. Vaikka harjoiteltiinkin muuria vain medi-kokoisena niin empä usko Nalalla olevan maxi-muurinkaan kanssa mitään ongelmia, sillä sen verran isoja loikkia meidän leijonaneiti leiskautteli :D Ja kaikki tavat (kutsuminen, kuljettaminen ja lähettäminen) toimivat yhtä hyvin - ei yrittänyt kertaakaan muuria kiertää.

Sitten pituutta ensimmäistä kertaa. Pituus on siis nimensä mukaan pituuseste, joka maxi-luokassa saattaa isoimmillaan olla jopa 150cm pitkä. Tähän päätin ottaa käskysanaksi "pituus", koska tämä on kuitenkin niin erilainen hyppyeste kuin perushyppy ja muuri, kun täytyykin korkeuden sijaan hypätä enemmän pituutta. En tiedä, kuinka pitkä meidän harjoittelema pituus eilen oli, mutta ei se ihan lyhyt ollut, eikä Nalalla kyllä mitään ongelmia sen kanssa ollut. Nalan bravuureja on ihan selkeästi nää erilaiset hypyt, kun saa loikkia ja hyppiä täysiä! Mun pieni leijona :) Samoin kuin muurilla, jälleen sujui sekä kutsuen, että kuljettaen molemmilta puolilta yhtä hyvin, eikä koittanut kiertää estettä.

Loppuun sitten puomi, joka nyt sitten osoittautui tänään möröksi.. Juuri kun mutkaputkijännityksestä selvittiin niin nyt sitten iski puomikammo! Viimeksihän Nala tipahti puomin alkupäästä kerran, mutta silloin tuntui, ettei ollut siitä moksiskaan ja menikin sen jälkeen vielä monta kertaa puomin hienosti. No, viikon aikana Nala oli kuitenkin vissiin kotona funtsinut, että kyllä se puomi olikin aika pelottava, koska tänään ei suostunut menemään puomille, ei sitten millään! Korkeintaan ehkä metrin verran eteni ylöspäin, mutta sitten kun tultiin niille kohdille, joista silloin viimeksi tippui niin paniikki iski ja äkkiä alas. Kokeiltiin sitten niinkin, että nostettin puomen pätkä pöydän päälle, jolla tavalla aiemmin harjoiteltiin ylös- ja alasmenokontakteja, mutta ei Nala suostunut enää siitäkään menemään puomille. Alaspäin pöydältä puomia pitkin kyllä tuli, mutta tästä ylösmenosta tuli nyt sitten mörkö.. No, ei me lannistuta, eihän kaikkea voi heti oppia. Eiköhän me tästäkin möröstä eroon päästä, kun pikkuhiljaa vaan harjoitellaan :-)

Tänään Jessellä alkaa neljän viikon kesäloma ja me suunnataan viikoksi mökille Kyöstilään. Upeita ilmoja on onneksi luvannut! Mullahan ei lomaa oo, joten mä kuljen mökiltäkin töissä, mutta Nala saa nauttia mökkeilystä ja auringosta viikonloppuna ja ensi viikolla päivät pitkät :-)