Viikonloppu levättiin treeneistä ja Nala kävi äitienpäivänä myös leikkimässä Kamun kanssa. Eilen oli kuitenkin sitten taas tokopäivä :) Meillä oli tällä kertaa "tokokokeet" eli toisin sanoen jokainen suoritti vuorotellen alokasluokan liikkeet niin kuin osasi ja palkata sai sen verran kuin halusi. Aluksi otettiin yhdessä luoksepäästävyys ja paikallaanmakuu, kuten kokeissakin. Luoksepäästävyydessä Nalalla oli taas tietty tosi vaikeeta olla hyppimättä Helenaa vasten. Totesinkin, että vaikein liike heti alkuun :D Ihan älyttömästi ei kuitenkaan meinannut hyppiä ja Helena toteskin, että oikeassa kokeessa tosta olis mennyt pari pistettä pois, koska kuitenkin on ystävällismielinen, vähän turhan hössö vaan :D

Paikallaanmakuuta ei tehty täyspitkänä, ehkä vaan n. 30sek. koska moni meidän ryhmän koirista ei oo tehny vielä 2min. paikallaanmakuuta. Nala pysyi hyvin sen aikaa kun otettiin, eikä edes vilkuillut sivuilleen tai heilutellut häntäänsä, kuten välillä.

Omaa vuoroa odoteltiin hallin sivussa rivissä ja yksi koirakko siis aina suoritti kerrallaan kaikki liikkeet. Odotellessa tein Nalan kanssa pari vähän pidempää paikallaanmakuuta sekä harjoiteltiin seiso-käskyä. Hyvin sujui, vaikkei ihan vielä osaa seiso-käskyllä istumasta nousta ilman avustusta seisomaan. Mutta ei se kaukana ole, että hoksaa :)

No, meidän vuoro sitten. Palkkasin siis joka liikkeen välissä kehuilla ja nakilla. Meillä on tällaiset koemaiset treenit joka viides kerta ja ens kerralla ajattelin jo sitten kokeilla niin, että nakkia tulee vaan joka toisen liikkeen jälkeen. No, tähän kertaan. Ensin oli seuraaminen kytkettynä ja vapaana, jotka molemmat sujuivat hyvin. Katsekontakti ja käännökset tosi hyviä, pientä miinusta olis kokeissa tullut siitä, että perusasennot oli vähän väljiä. Tämän jälkeen oli liikkeestä maahanmeno, joka meni muuten hyvin, mutta jouduin antamaan kaksoiskäskyn eli siitä ois lähtenyt pari pistettä. Luoksetulo puolestaan oli aivan napakymppi: tuli suoraan eteen ja siirtyi myös nopeasti ja suorassa perusasentoon. Tää ois siis ollu täysi kymppi :) Liikkeestä seisomisessa jouduin antamaan pientä käsiapua edelleen, että jäi, siitä ois vähän rokotettu. Muuten kuitenkin hyvä. Lopuksi tokohyppy, jossa itse ekalla kerralla mokasin, kun annoin hypyn jälkeen seiso-käskyn liian myöhään ja Nala tuli sitten seisomaan esteen etupuolelle :D Otettiin sitten uudestaan ja tosiaan nyt kun kerkesin sanomaan seiso-käskyn vielä kun Nala oli hyppäämässä niin johan jäi sinne esteen toiselle puolelle. Eli tää liike ois ekalla yrityksellä jääny nollaksi, mutta tokalla ois tullu täyskymppi :) Näin ollen jos ois ollu oikeet kokeet ja jos paikallaanmakuu ois ollu sen 2min. ja olis sen pysynyt (JOS, JOS, JOS :DD) niin oltais saatu alokasluokasta 1-tulos. Hui :o Pitäisköhän sitä joskus loppuvuodesta uskaltaa ihan oikeeseen kokeeseen?! En kyllä tiedä miten hermot kestäis :D Ja no tokihan nyt palkkasin vielä joka liikkeen jälkeen eli sitä palkkausta pitäis tietty vielä kokeilla vähentää ennenku mihinkään kokeeseen uskaltais.

Loppuun otettiin vielä vauhdikas luoksetulo niin, että molemmilla puolilla oli koirakkoja häiriönä. Nala sai vielä vähän lisähäiriötä, kun mä juttelin Helenalle muutaman sanan ennen kuin huusin tänne-käskyn. Eli oikeasti kyllä kuuntelee mitä sanotaan, eikä lähde sieltä vaan heti, kun suuni avaan. Hieno, taitava tyttö! :)