Maanantaina taas tokoiltiin Rantasipin parkkiksella ja kylläpä oli kivaa  Kyllä toko on ehdottomasti SE laji meille. Alkuun seuraamista mm. juosten suoraa ja täyskäännöksiä, hidasta kävelyä sekä mahdollisimman yhtäkkisiä pysähtymisiä reippaasta vauhdista. Näissä nopeissa pysähdyksissä huomaa Nalan lievän edistämisen. Tai en tiedä onko se niinkään edistämistä vai vaan sitä, että Nala ei ole ihan skarppina. Näin ollen ensimmäisissä pysähdyksissä Nala oli ihan ulalla, kun yhtäkkiä pysähdyin ja joutui korjailemaan paikkaansa ennenkuin korrekti perusasento löytyi. Muutaman kerran jälkeen jo kuitenkin selvästi skarppasi ja viimeiseen äkkipysähdykseen teki ihan täydellisen perusasennon oikeaan kohtaan, jee!
 
Tämän jälkeen vahvistettiinkin perusasentoa entisestään pyytämällä koira perusasentoon ja liikkumalla itse siitä aina noin metrin matka johonkin satunnaiseen suuntaan, jolloin koiran piti jälleen korjata perusasento oikeaan kohtaan. Välillä Nala oli vähän väljä, mutta enimmäkseen perusasennot olivat erittäin hyviä ja korrekteja. Lisäksi tehtiin vielä ilman hihnaa seuraamista etäpalkan kanssa eli palkka kupissa "kentän" reunalla. Tämä toimii Nalalla tosi hyvin ja Helena oli jopa sitä mieltä, että seuraaminen on vielä himpan verran tiiviimpää etäpalkan kanssa. Koitamme siis jatkossa hyödyntää tätä palkkausvaihtoehtoa entistä enemmän.
 
Tämän lisäksi harjoiteltiin EVL:n zetaa sillä erolla, että kuljettava reitti ei ollu Z:tan muotoinen vaan ainoastaan suora. Jokatapauksessa siis kuitenkin peräkkäin kaikki jäävät järjestyksessä istu-maahan-seiso. Istuminen sujui aika kivasti. Maahanmenoon kaksi käskyä ja seisominen ei meinannut ensin onnistua millään  Taisi kuitenkin vain johtua siitä, etten sanonut käskyä ensin tarpeeksi jämäkästi, sillä vähän jämäkämmällä käskyllä pysähtyikin sitten jo paremmin. Maassa ja istumassa Nala kestää hienosti taaksekävelyn ja oli huvittava, kun kuikuili jo oikealta taakse siinä vaiheessa, kun mä vasta olin neidin vasemmalle puolella. Eli ihan selkeästi jo tietää, että mistä se mamma loppujen lopuksi tulee  Seisomisessa kääntyi ensin, mutta toisella kerralla olin jättävinäni etupalkan maahan ja heti pysyi paikoillaan kuin patsas. Pienestä on siis kiinni seisomassakin pysyminen niin, että pääsen kävelemään taakse.
 
Tämän jälkeen jälleen noutoa. Nyt koitettiin vahvistaa kapulan kanssa eteen istumista mm. niin, että annoin Nalalle kapulan suuhun, peruutin itse muutaman askeleen reippaasti taaksepäin ja annoin samalla tuo-käskyn. Näitä kun tehtiin niin Nala lähes joka kerta istui hienosti kapulan kanssa eteen. Lisäksi mun mielestä ote kapulasta oli tänään melko rauhallinen eli ei pureskelua lähes ollenkaan. Kyllä tämäkin pian saadaan kuntoon ihan varmasti!
 
Loppuun luoksetuloa. Mun pitäisi kyllä nyt harjoitella se "kierrä"-käsky, jotta sitä voisi käyttää luoksaripysäytyksen opetteluun.. Nimittäin selvästi kun useampia pysäytyksiä tehtiin, niin Nala alkoi jo ennakoimaan, eikä siis lähtenyt luokse enää niin rivakasti. Kuitenkaan pysähtyminenkään ei ole vielä läheskään niin nopea kuin pitäisi olla. AVOa ajatellen luoksetulo ja estehyppy taitavatkin olla ne liikkeet, jotka vaativat vielä eniten töitä, kaikki muut alkavat olemaan pikkuhiljaa valmiita.
 
Kylläpä oli taas kivat treenit ja Nala oli ihan kympillä mukana. Tokokaverina Nala on kyllä aivan super, sillä neiti tosiaan on yleensä aina sata lasissa mukana kaikessa mitä tehdään, mutta kuitenkin malttaa (enimmäkseen ) omaa vuoroa odotellessa odottaa nätisti. Rakas, taitava tyttöni! 
 
Sunnuntaina käytiin muuten Hyvinkään koirakylpylässä polskimassa (tai siis Nala ui, en minä ) pitkästä aikaa. Viimeksihän ollaan käyty siellä joskus keväällä 2009, kun Nala oli ihan pikkuinen. Mahdollisuus kylpyläreissuun tuli, kun päästiin mukaan Hanten järkkäämälle uintireissulle. Meitä taisi olla yhteenä 14 rotikkaa ja 2 dobberia, joten ei ollenkaan huono porukka  Toki kaikki eivät uineet yhtä aikaa, vaan neljän koiran ryhmissä. Nala pääsi uimaan mm. Chili-siskon kanssa. Alkuun neiti oli aivan paniikissa, eikä meinannut mennä altaaseen sitten millään. Pari kertaa kun likan kuitenkin sai väkisin tuupattua uimaan, taisi se hoksata, että vettähän se vain olikin ja loppuaika altaaseen mentiinkin jo tosi reippaasti, innokkaasti ja uimisesta nauttien  Luulen, että vettä enemmän Nalaa taisikin pelottaa ramppi, jota pitkin altaaseen piti mennä, Kun ramppikin todettiin aivan vaarattomaksi kapistukseksi, uimaan saattoi mennä sitä pitkin ihan juoksujalkaa  Uintireissu oli kyllä tosi hauska kokemus ja varmasti hyvää, erilaista liikuntaa Nalalle. Lähes koko puolituntinen vedettiin aina yksi kiekka allasta ympäri, ylös altaasta ja heti perään uudestaan eli toisinsanoen tehokasta kuntouintia! Jos vain mukaan mahdutaan niin tarkoitus olisi nyt käydä uimassa ainakin aina silloin, kun Hantte tai joku muu näitä kimppauinteja järkkäilee. Seuraava suunniteltu reissu olisi ensi kuussa. Muutaman kuvankin Hantte taisi Nala-uimarista ottaa, täytyy lisäillä ne tänne esille jossain vaiheessa, kun saan ne.