Kyllä on ollut oikein kunnon helleviikko! Keskellä päivää ei ole tietoakaan, että kannattaisi lenkille lähteä, sillä sekä koira että omistaja kyllä läkähtyisivät alta aikayksikön. Lenkkeilyn sijaan me onkin käyty uimassa joka päivä! Maanantaina ja keskiviikkona polskittiin Ojajärvessä, Lopella ja tiistaina ihan vaan Hyvinkäällä yhdellä "lutakolla." Nala on nauttinut uimisesta aivan älyttömästi ja vesipedon elkeet sen kun kasvavat. Nyt ei neitiä jännitä enää yhtään loikata rappusilta järveen Jessen vanhempien mökillä ja eilen jopa hyppäsi suoraan laiturilta järveen pari kertaa! Ja uida neiti jaksais vaikka kuinka ja kauan - ilmeisesti melko hyvä kunto on likalla, kun eilenkin polskittiin järvessä varmaankin tunti ja suurimman osan siitä ajasta Nala haki lelua tai uiskenteli muuten vaan. Ihana, rohkea likka :)

Uimisen lisäksi Nala matkusti eilen ensimmäistä kertaa junassa, kun Jesse ja Nala tulivat junalla Hyvinkäältä Turenkiin. Hieman Nala oli ensin epäröinyt junaan menoa ja samoin Turengin päässä hetken funtsi, että uskaltaisko mennä ritilärappusia ylös, kun rappusista näkyi niin selvästi läpi, mutta sujuivathan ne rappusetkin lopulta hienosti. Itse junamatka oli sujunut oikein mallikkaasti, Nala oli lähinnä makoillut lattialla nauttien junan ilmastoinnista :)

Vähän Jesse ja Nala kävivät eilen tottistakin ottamassa Turengin kentällä, mutta ei siitä näillä hellelukemilla oikein mitään tuntunut tulevan. Seuraaminen oli aivan kuollutta, Nala lahnusti kuin mikäkin etana ja kontaktin ylläpitäminen tuntui olevan tosi vaikeeta. Ihan lyhyitä pätkiä suurella palkalla niin sitten onnistui ihan ok. Jäävät (istuminen ja maahanmeno) alkavat olemaan hyvällä mallilla, ne Jesse otti myös kertaalleen. Maahanmeno sujui muuten nappiin, mutta oli melko hidas. Siitä luoksetulo ja edestä perusasentoon siirtyminen myös hyviä, joskin loppuasento ensin hieman vino. Liikkeestä istumisessa Jesse joutui antamaan kaksi käskyä, mutta tokalla käskyllä Nala istuikin sitten jo tosi nopeasti. Eli aika lailla ovat pientä hiomista ja toistoja vaille valmiit :) Sitten otettiin lyhyt paikallaanmakuu ja siellähän Nala oli varmaan makoillut ainakin puoli tuntia - oli nimittäin ihan sen oloinen, että "Ihanaa, kun saa vaan maata paikoillaan" :D Tästä lähtien taidetaankin helteillä treenata vaan paikallaanmakuuta ;) Lopuksi Jesse otti Nalan kanssa vähän hyppyä. Ei siis noutokapulan kanssa vielä vaan ihan vaan edestakaisin hyppelyä muutama kerta. Hyvin sujui, mutta kyllä oli neiti puhki tämän lyhyen treenin jälkeen ja aivan valmista kauraa uimaan - ja niinhän me suunnattiinkin treenin jälkeen suoraan Ojajärveen :)

Kyllä nämä helteet mukavia on, mutta kyllä Nalan kannalta jo toivoisi, että vähän viilenisi! Tänään olis sitten agilitytreenit, onneksi on ilmastoitu halli, joten siellä ei pitäisi ihan tuskaiset oltavat olla.

Kuvat: Teemu Paasikivi