Viikon tauon jälkeen eilen taas tokoiltiin ja hauskaa oli jälleen :) Kyllä nää on ne treenit, joissa Nala loistaa ihan poikkeuksetta joka kerta, ei voi olla kuin ylpeä hienosta neidistä! Aloitettiin kontaktitreeneillä. Ensin luoksepäästävyys niin, että koira perusasennossa ja Helena tuli silittämään. Täähän on Nalalle tosi vaikeaa, mutta nyt sujui hyvin, tosin mulla oli nakkia kädessä koko ajan. Sitten toinen kontaktitreeni niin, että oltiin kaikki koirakot ympyrässä, koirat perusasennossa ja Helena heitteli ympyrän keskellä noutokapulaa ja huuteli käskyjä. Eipä Nalaa paljon kapula ja käskyt kiinnostanu vaan hyvin pysy perusasennossa ja katsekontaktikin enimmäkseen.

Sitten jatkettiin paikallaanmakuutreeneillä. Otettiin lyhyet paikallaanmakuut ensin niin, että koirat olivat ympyrämuodostelmassa hännät toisiinsa päin eli selät vastakkain ja ohjaajat poistuivat sitten ympyrän ulkopuolelle. Toinen otettiin sitten vielä niin, että koirat olivat jonossa peräkkäin aina kuono noin metrin päässä toisen hännästä. No hyvinhän sen Nala-rakas siellä pysyi :) Sitten otettiin vielä tavallinen rivissä paikallaanmakuu niin, että jokainen sitten vuorotellen pyysi oman koiransa luokse ja muiden piti pysyä paikallaanmakuussa, vaikka joku muu ohjaaja antoi omalle koiralleen tänne-käskyn. Ei taaskaan Nalalla mitään ongelmia, hyvin kyllä tietää, että muita kuin äippää ei tarvii kuunnella :) Eikä myöskään häiriinny siitä, että toinen koira vierestä lähtee vauhdilla oman ohjaajansa luokse. Hieno tyttö!

Sitten otettiin nopeita maahanmenoa niin, että koira vapaana ja aina yllättäen annettiin maahan-käsky. Tässä Nalalla oli tänään joku "häiriö" ( :D ), kun tarjos vaan itsepintaisesti istumista joka kerta. No, käsiavulla alkoi sitten sujumaan ja kun jatkettiin vielä oman vuoron jälkeen itsenäisesti tätä treeniä niin sitten alkoi taas sujumaan nopeasti ja varmasti. Huomasin, että tässä harjoituksessa lelu oli selvästi parempi palkka. Eli maahan-käsky, vapautus ja vetoleikki. Irti-käsky, lelu pysähtyi, maahan-käsky ja lelu lähti liikkumaan heti kun oli maassa. Ja Nala ihan täpinöissään :D

Seuraamistreeniä otettiin ensin niin, että otettiin vaan muutamia liikkeelle lähtöjä ja heti palkka, kun koira lähti nopeesti mukaan. Nalalla ei näissä ongelmaa oo, ei siis jää kyllä lähdössäkään jälkeen, joten me otettiin sitten muutaman liikkellelähtö treenin jälkeen vielä pitkä suora (oisko ollu noin 30-40 askelta / suunta eli melkein BH-kaavion pitkän suoran mittainen), täyskäännös ja sama suora takaisin niin, että en saanut kehua matkalla eli aivan kuin kokeessa. Eikä katsekontaki tippunut kertaakaan, vaikka mä niin ensin epäilinkin. Hyvä Nala! :D Sitten toinen käskytetty seuraamistreeni käännöksillä ja perusasennoilla niin, että seuraamisalue oli täynnä ämpäreitä. Joillekin koirille nää ämpärit oli ihan vastustamattomia, mutta Nala ei niistä viis veisannut eli hyvin sujui sekin.

Loppuun otettiin pari ruutuun lähetystä. Nyt koitin olla niin, etten katsonut Nalaa, kun annoin ruutuun-käskyn, mutta silti teki molemmilla kerroilla niin, että irtosi, kääntyi katsomaan mua ikään kuin varmistaakseen, että "saako mennä?" ja sitten vasta pinkaisi täysiä ruutuun. Toisella kerralla annoin myös seiso-käskyn, kun Nala oli kerennyt ruutuun asti ja sinnehän neiti jäi seisomaan ja oottamaan, että meen palkkaamaan, joten ihan oikeaoppinen suoritus siis. Taitava likka, kyllä jäi taas hyvä mieli treeneistä :)