Viime viikon toko tosiaan jäi väliin, mutta eilen taas jatkettiin. Tällä kerralla tuntui siltä, että Nalan keskittymiskyky ja innostus paranivat kokoajan tunnin kuluessa ja lopputunnista saatiin jo tosi onnistuneita suorituksia. Harmi vaan, että esimerkiksi seuraamista otettiin taas alkutunnista, jolloin tuntui, että Nalan kiinnostus on jossain ihan muualla. No, täytyy kysyä, jos vaikka ens viikolla voisi ottaa seuraamista vasta loppupuolella.

No tosiaan, alkuun otettiin yksitellen seuraamista ja siitähän ei tosiaan meinannut tulla taas mitään, vaikka hihnan kanssa vielä otettiin. Nala haahuili jotain omiaan ja katsekontakti oli ihan hukassa. Pari hyvää pätkää ja käännöstä sentään saatiin, mutta muuten meni aika plörinäksi. Lisäksi mun pitäisi opetella kävelemään täyskäännös, yllättävän vaikeaa.. tällä hetkellä mun täyskäännökset on nimittäin pikemminkin u-käännöksiä :D No joo. Toisena liikkeenä otettiin yhteisliike rw-uros Weetin kanssa niin, että vierekkäin seurautettiin ja samaan aikaan liikkeestä maahan. Tehtiin tämä kaks kertaa, molemmilla kerroilla Nala tarvi kaks käskyä ja ekalla kerralla jopa vielä nousi heti ylös. Weetistä ei kuitenkaan mitään häiriöö ottanu, mutta eipä Nala muutenkaan anna toisten koirien suoritustaan häiritä, lähinnä sitä taisi kiinnostaa kaikki mielenkiintoiset hajut hiekassa..

Näiden kahden vähän sinnepäin menneen liikkeen jälkeen alkoi Nalan vire selvästi nousta ja lopputunti menikin aika putkeen. Otin taas tunnin aikana itsekseni omaa vuoroa odotellessa lyhyitä paikallaanmakuita 4 niin, että jätin Nalan paikoilleen, kävelin itse noin 2-3 metrin päähän ja laitoin nameja kupissa viereeni. Tuntuu, että tämä toimii ihan idioottivarmasti, sillä vaikka en ottanutkaan pitkiä aikoja (max. minuutti) niin Nala ei yhtään vaikuttanut siltä, että olis sieltä mihinkään noussut, tuijotti vaan vuoroin mua ja vuoroin vilkuili kulloinkin suorittavaa koirakkoa. Ja lisäksi suorittavan koirakon lisäksi häiriönä myös metrin päässä seissyt Weeti-rotku, joka tosin Nalalle ei taida enää olla mikään häiriötekijä, kun on jo niin tuttu koira. Näitä paikallaanoloja edelleen pidennämme, kun niin hyvin sujuu :) Ai niin, tuosta tutusta koirasta tuli mieleen, että tänään meidän ryhmässä aloitti yksi uusikin koira, leoberg-narttu. Häiriön kannalta tosi kiva, että tulee välillä uusiakin, koska äkkiäkös niihin samoihin koiriin tottuu, kun joka viikko ne näkee, mutta uusi koira tuo aina vähän uutta mielenkiintoa. Tosin Nala ei tuntunut noteeraavan uutta tulokasta mitenkään sen kummemmin, hyvä juttu :)

Loppuaika harjoiteltiin aikalailla tuota liikkeestä maahanmenoa, koska se on nyt tällä hetkellä meillä niin sanotusti työn alla. Otettiin Nalan kanssa ensin pari luoksetuloa niin, että kesken luoksetulon pyysin Nalan maahan. Näissä tällaisissa luoksetuloissa en koskaan käytä "tänne"-sanaa, koska haluan että se sana pysyy sellaisena, että sieltä tullaan ja ripeästi, ettei vaan ala ennakoimaan mitään muita käskyjä. Niimpä käskynä oli "täällä" ja noin puolessa välissä käsky "maahan". Ekaa kertaa otettiin tällaisia, joten eihän se kovin nopeasti toiminut, mutta molemmilla kerroilla Nala kyllä meni toisella käskyllä maahan, joskin selvästi hieman ihmeissään ja toki ehti lähestulkoon mun luokse jo tulla ennen kuin meni maahan. Ihan hyvin kuitenkin ekaksi kerraksi. Tämän jälkeen otettiin sitten sellaisia, että Nala oli mulla pitkällä hihnalla ja aina silloin tällöin, kun neiti ei kiinnittänyt muhun mitään huomiota, annoin yllättäen käskyn "maahan". Tätä tehtiin noin 5-6 kertaa ja parilla vikalla kerralla meni jo tosi hienosti ja nopeasti ekasta käskystä maahan. Mun pitäisi vaan tässäkin itse opetella sanomaan se käsky oikealla äänenpainolla. Koutsi huomautti, että teen usein niin, että ensimmäinen "maahan"-käsky on paljon kirkkaampi ja korkeampi ja kun se ei yleensä toimi niin seuraava on paljon matalammalta ja se heti toimii. Neuvona siis, että tulisi sanoa se käsky heti sillä matalalla äänensävyllä. Siispä enemmän treeniä myös itselle ;) Lopuksi sitten vielä ihan liikkeestä maahanmeno noin kolme kertaa (ja btw. tässä vaiheessa se seuraaminenkin oli jo tosi hyvää!) ja näistä kerroista viimeinen saatiin onnistumaan niin, että Nala ekaa kertaa meni ekasta käskystä nopeasti maahan ilman mitään apuja. Jee!!

Loppuun saatiin kaikki vielä ottaa toko-hyppy. Nalan kanssa otettiin kaks kertaa, koska ekalla kerralla innostuin niin paljon, kun heti ekalla käskyllä hyppäs oikein, että unohdin sanoa "seis" hypyn jälkeen ja Nala pääsi siis suoraan hypystä palkattavaksi :D Toisella kerralla jäi hienosti "seis"-käskyllä seisomaan esteen taakse ja pääsin siitä palkkaamaan. Kokonaisuudessaan siis ihan hyvät treenit, alun haahuiluja lukuunottamatta.