Sunnuntaina Nala oli leikkimässä Kamun kanssa ja jalka onneksi edelleen oireeton, vaikka kaksikon meno olikin taas aikamoista :) Tänään sitten taas tokossa. Meitä olikin vaan kolme koirakkoa paikalla niin kerettiin vaikka mitä tehdä :) Ihan ensin otettiin kontaktiharjoitus. Koirat oli meillä perusasennossa vieressä ja Helena-koutsi heitteli palloja ja huuteli käskyjä. Hyvin piti Nala suurimman osan ajasta katsekontaktia, eikä välittänyt käskyistä ja palloista. Sitten otettiin yksitellen vähän seuraamista niin, että oli tavaroita pitkin hallia maassa ja lisäksi molemmat muut koirakot keskellä hallia. Tavaroista Nala ei välittänyt, mutta kavereita ois tarvinnu vähän katella. Katsekontakti seuraamisessa kuitenkin jo vähän parempi kuin viime viikolla.

Sitten otettiin ensin lyhyt paikallaanmakuu niin, että jätettiin koirat vierekkäin riviin paikallaanmakuuseen ja peruutettiinkin itse muutama metri niiden taakse. Hyvin pysyi Nala maassa, vaikka olinkin sen takana :) Sitten otettiin heti perään pidempi paikallaanmakuu niin, että taas jätettiin koirat vierekkäin riviin ja mentiin ihan normaalisti "eteenpäin", mutta ei kaikki jäätykään oman koiran kohdalle seisomaan vaan keräännyttiin "ryhmään" ja oltiin juttelevinamme. Tässä oltiin ehkä vajaa minuutti, sen jälkeen kierrettiin koirien taakse hetkeksi seisomaan, taas palattiin kauas eteen ryhmään juttelemaan ja vasta sen jälkeen mentiin palkkaamaan ja vapauttamaan. Jälleen Nala pysyi tosi hienosti! Yhdessä vaiheessa huomasin, että se vähän alkoi heiluttamaan häntää sen näköisenä, että "mitäs tää nyt oikein on", mutta ei noussut. Tosi paljon on kyllä paikallaanmakuu viime aikoina kehittynyt :)

Mitäs sitten.. No juu otin taas muiden vuoroilla Nalan kanssa paikallaanmakuuta namikipon kanssa samalla tavalla kuin viimeksi ja hyvin pysyy, vaikka vieressä toinen koirakko suorittaa. Omalla vuorolla otettiin sitten peruasentoon tuloja. Eli koira vapaana ja aina yllättäen annoin Nalalle seuraa-käskyn. Välillä sai toistaa käskyn useamman kerran, että neiti kuurokorva kuunteli :-D, mutta joka kerta tuli erittäin hienosti oikeaan paikkaan sivulle, niin edestä takaa kuin sivultakin. Jee! Lisäksi otettiin sitten liikkeestä maahan liike kahteen kertaan. Mulla oli namikippo takana palkkana ja tarkoitus oli, että otan pätkän seuraamista, siitä maahan, kävelen itse vähän matkaa eteenpäin ja sitten vapautan sinne takana olevalle kipolle. Ollaan viime viikolla tosi paljon treenattu tota nopeaa maahanmenoa ja nyt tänään Nala menikin sitten heti ekalla yrittämällä ensimmäisellä käskyllä, ilman mitään apuja nopeasti maahan. Olin niin häkeltynyt, kun heti onnistui, että unohdin jatkaa ite matkaa eteenpäin ja vapautin käytännössä heti kun meni maahan :DD No, toinen kerta sujui yhtä hyvin ja silloin muistin itsekin jatkaa jonkun verran matkaa eteenpäin kunnes vapautin.

Tänään otettiin myös ekaa kertaa Nalan kanssa kaukokäskyinä istumista ja maahanmenoa. Toki ollaan vähän niitä kotonakin treenattu, mutta ei tuolla tunnilla varsinaisesti. Maahan Nala menee tosi hyvin istumasta, eikä liiku senttiäkään, mutta maasta istumaan noustessa meinaa aina nousta hyppäämällä. Näitä kahta siis treenattiin niin, että Nala oli noin metrin päässä musta. Toivottavasti sais joskus lähiaikoina sen seiso-käskynkin niin vahvaksi, että sen voisi ottaa mukaan. Mutta siihen voi kyllä mennä aikaa..

Loppuun vielä toko-hyppy kahteen kertaan, nyt Nala tiesi jo heti mistä on kyse, eikä tarvinnut antaa enää käsimerkkiä vaan hyppy-käskyllä ylitti esteen ja seis-käskyllä jäi noin suurinpiirtein esteen taakse seisomaan. Otin tän jälkeen vielä muutamia seis-pysäytyksiä samaan tapaan kuin alussa oltiin otettu perusasentoon tuloja eli Nala vapaana ja yllättäen annoin seis-käskyn. Seisomisliike on viime viikkoina jäänyt vähän vähemmälle, kun ollaan mahdollista BH:ta silmällä pitäen treenattu vaan istumista ja maahanmenoa, joten eihän se seisominen nyt taas meinannut oikein onnistua vaan tarjosi istumista. Saatiin me kuitenkin muutamia onnistuneitakin suorituksia, mutta tarvii taas alkaa sitä palautteleen tokotreenien ulkopuolellakin mieleen, ettei vallan unohdu :)

Loppuun mun on pakko laittaa Nalasta pari kuvaa sunnuntai-illalta, kun näytti niin harvinaisen hölmöltä (mutta ah, niin suloiselta) nukkuessaan sohvalla kieli ulkona :D