Eilen tosiaan sitten oltiin Lahdessa Lahden Eläinlääkäriasemalla pentujen yhteisissä lonkka- ja kyynärkuvauksissa sekä silmäpeilauksessa, jotka Kirsi-kasvattaja oli meille järjestänyt. Ensin vuorossa oli silmäpeilaus, jossa Nalan silmät todettiin terveiksi :) Tosin jonkin verran silmissä näkyi sikiökalvojen jäänteitä (joita itseasiassa oli kaikilla muillakin samana päivänä peilatuilla sisaruksilla), mutta ne eivät ole mitenkään vaarallisia, eivätkä vaikeuta Nalan elämää mitenkään. Lisäksi silmissä näkyi myös lievää väripigmenttihäiriötä, joka ilmeisesti on samaa luokkaa kuin noi sikiökalvon roippeet eli ei varsinaisesti mikään sairaus.

Silmäpeilauksen jälkeen Nala saikin sitten nukutusaineen ja nukahdettuaan pääsi lonkka- ja kyynärkuviin. Kyynärkuvat lähti Kennelliittoon tuloksella 0/1 ja lonkkakuvat tuloksella B/B. Tosin lonkista eläinlääkäri sanoi, että oli hänen mielestään siinä ja siinä, että olivatko A:t vai B:t, mutta laittoi nyt B:nä menemään, että jos sitten muuttuvat Kennelliitossa niin muuttuvat sitten parempaan suuntaan. Mutta erittäin tyytyväisiä kyllä noihin tuloksiin ollaan, jos vain saman tulevat takaisin :) Nyt sitten onkin edessä 4-6 viikkoa odottelua, ennen kuin viralliset tulokset saadaan.

Alunperin oli tarkoitus, että Nalalla olis tuolla kuvattu tarkemmin myös se vasen etujalka, jota neiti kuukausi sitten oireili sekä tähystetty myös nielu, koska Nala on pienestä asti ollut sellainen "röhkijä" hihnassa vetäessään. No, eläinlääkäri oli sitä mieltä, että kun kerran ei ole kuukauteen sitä jalkaa enää oireillut niin ei sitä kannata alkaa kuvaamaan. Nielua ei myöskään sitten enää kuvattu, koska Nalan yhdeltä veljeltä, joka kävi ennen Nalaa kinttukuvissa, katsottiin nielu (koska on samanlainen röhkijä kuin Nalakin) tuloksena se, että eläinlääkäri sanoi, että pehmyt kitalaki on normaalia pidempi tms. joka aiheuttaa "röhkimisen." Eli siis toisin sanoen lievä rakenteellinen vika, joka ei kuitenkaan koiran elämää haittaa mitenkään.

Loppuillan Nala olikin sitten ihan tokkurainen, eikä ruokakaan maistunut, mutta tänä aamuna virtaa onkin taas entiseen tapaan :-D

Niin ja onhan meidän perheessä muutakin ehtinyt tämän viikon aikana tapahtua. Nimittäin Nala onnistui viime keskiviikkona yhdessä Kamun kanssa tyrmäämään mut niin, että polvi meni tohjoksi ja joudun nyt kävelemään kepeillä :/ Oltiin Jessen vanhempien luona Kamun kanssa leikkimässä ja seisoskelin Jessen äidin kanssa heidän pihallaan koirien juostessa pää viidentenä jalkana ympäri pihaa. No, en sitten yhtään ehtinyt huomata, kun kaksikko yllättäen törmäsi mun jalkoihin takaapäin hirveällä vauhdilla, jonka tuloksena tipahdin sitten siihen ja polveen sattuui aivan tajuttomasti. Siitä asti oon nyt sitten kepeillä könkkäillyt ja lääkärillä ravannut. Murtunut polvi ei onneksi ole, mutta vissiin jonkin sortin revähdys tms. kyseessä. Parin viikon sisällä pitäisi päästä magneettikuviin, että selviäis paremmin, että mikä siellä on mennyt. Kaikkea siis näköjään voi näiden kanssa sattua, pitäis olla silmät selässäkin. Treenit nyt jokatapauksessa on Nalan kanssa tauolla siihen asti, että saan jalan kuntoon ja lenkeillekään en pääse, mutta onneksi Jesse lenkittää :) 

Barffailusta vielä pari sanaa. Nyt on barf-elämää takana suurinpiirtein reilu kuukausi (jos en ihan väärin muista :D) ja hyvin on sujunut. Nalan turkki on tällä hetkellä tosi kiiltävä, hilseily on loppunut ja karvaakin lähtee huomattavasti vähemmän kuin vielä pari viikkoa sitten! Myös silmien rähmiminen on mun mielestä vähentynyt ja vasemman etujalan karvattomaan länttiin on karvat kasvaneet takaisin. Tähän asti on menty samalla ruokamäärällä ja -suhteilla, millä aloitettiinkin, mutta nyt ajattelin vähentää Nalan luumäärän 400 grammaan ja lisätä kasvissoseen määrää 100 grammasta 150 grammaan. Tämä lähinnä siksi, koska mun mielestä Nalan jätökset on viime aikoina olleet vähän turhan vaaleita, joka kielisi liiasta lumäärästä suhteessa kasviksiin. Kokeillaan auttaako tämä muutos :) Tosin energiamäärähän tuossa laskee samalla ja koska Nala ei ainakaan toistaiseksi ole osoittanut merkkejä lihomisesta/laihtumisesta niin täytyy nyt sitten seurata, ettei ala ainakaan laihtumaan, kun lihaisten luiden määrä tippuu.

Semmoista meillä tällä erää :-)