Viime viikolla käytiin kaksi kertaa jäljellä sekä tietysti agilityssa lauantaina. Maanantaina tein puoli tuntia vanhan jäljen vain yhdellä kepillä ja vähensin nyt selvästi ruuan määrää jäljellä, mutta niihin kohtiin kun laitoin ruokaa (eli Frolicia) laitoin enemmän kerralla. Ruuan väheneminen ei mielestäni jäljestämiseen vaikuttanut mitenkään eli tosi hyvin pysyi siitä huolimatta nenä koko ajan maassa. Sen sijaan huomasin, että Frolic ei selvästikään ole jäljellä niin hyvää sapuskaa, että sitä jaksaisi jäädä pitkäksi aikaa mutustelemaan, sillä vaikka jäljellä välillä oli useampikin Frolic-nappula samalla askeleella, ei Nala syönyt kuin yhden tai kaksi ja jatkoi sitten kiireesti matkaa. Toisin sanoen siis turha laittaa useampia nameja samalle askeleelle. Vauhti oli maanantaina sopiva ja kepinkin Nala ilmaisi - toki hieman nihkeästi, mutta ilmaisipa kuitenkin. Ihan hyvä jälki siis. Sunnuntaina käytiin sitten toisen kerran ja tehtiin myös esineruututreeni jäljen vanhenemista odotellessa. Kaksi kertaa Nala haki mulle hanskan ruudusta niin, että jätin neidin ruudun laidalle istumaan ja kävin itse viemässä esineen ruutuun niin, että likka näki, että esine meni sinne. Tosi reippaalla vauhdilla esine haettiin molemmilla kerroilla ja mikä parasta, molemmat kerrat Nala toi esineen mulle käteen asti eli ei siis "räkäissyt" hanskaa matkan varrelle. Tämä sujui siis tosi hyvin :) No, energiaa piisasikin sitten jäljellekin melko reilusti, joten jälki meni ehkä vähän juoksemiseksi. Hyvin Nala silti jäljellä pysyi, vaikka aika paljon tarkistelikin kulmissa ja välillä ajoi vähän jäljen sivussa. Ekan kepin ohi meinas mennä vahingossa, koska oli jäljen sivussa, mutta mä sitten pysäytin. Toisen kohdalla tein sitten itse sen virheen, että olin päästänyt neidin ihan liian pitkälle liinalle ennen keppiä ja ohihan siitä sitten porskuteltiin. No, pakkohan se oli sitten likka kääntää takaisinpäin ja näyttää, että "mikäs tänne jäi", kun muutenhan Nala olis jäljestänyt vaikka autolle asti sitä reittiä, mitä itse olin metsästä poistunut :D Taas oli ruokaa jäljellä melko vähän ja se ei ainakaan innokkuuteen vaikuttanut millään lailla. Ajattelinkin nyt, että kokeilen jättää metsäjäljellä ruuan itse jäljeltä pois kokonaan, josko se toisi enemmän ilmaisuinnokkuutta kepeille, kun palkkaa ei muualta saa. Sitten voisi välillä tehdä pellolla tarkkuustreenejä niin, että ruokaa on jäljellä reilusti. Uskoisin, että tällä taktiikalla en voi ihan metsään mennä, sillä ainakin Salovuoren Kaisakin oli sitä mieltä, että metsään on turha hirveästi herkkuja kylvää, jos koira kuitenkin jäljestää innokkaasti ja nenä maassa. Ai niin, olihan siinä sunnuntain jäljessä jotain hyvääkin, nimittäin lyhyt jana sujui erittäin hyvin: Nala eteni reippaasti ja suoraan ja löysi heti jäljen :)

Lauantain agilitytreenit sujuivat jälleen oikein kivasti. Tekniikkaharjoituksilla jatkettiin edelleen ja tällä kertaa oli vuorossa hyppyesteitä ympyränmuodossa niin, että sitten hypytettiin koiraa tätä "ympyrärataa" pitkin. Yhteensä hyppyjä taisi olla ympyrässä noin kahdeksan ja ideana oli se, että koira oppisi mahdollisimman omatoimisesti hakemaan hyppyjä ilman, että ohjaaja ihan "kädestä pitäen" auttaa esteelle. Näin ollen ohjaajan pitikin olla mahdollisimman paljon koiran takana (ei siis missään tapauksessa edessä) ja vain kädellä aina osoittaa seuraavaa hyppyä ja antaa käsky. Nala suoriutui tästä tehtävästä kaiken kaikkiaan oikein kivasti ja haki mielestäni jo ihan hyvin hyppyjä. Tehtiin ympyrää molempiin suuntiin ja muutamia kertoja onnistuttiin molempiin suuntiin kiertämään koko ympyrä ilman, että Nala koitti yhdestäkään hypystä mennä ohi. Hieno, taitava likka :)

Tänään sitten jatkuu vihdoinkin tokotreenit, jihuu! Tosin ei me taideta niistä päästä nauttimaan kuin tämä yksi kerta, sillä jos vain juoksut tulevat ajallaan niin tällä viikolla pitäisi alkaa.