Loman jälkeen palattiin heti maanantaina treenien pariin tokon merkeissä. Ohjelmassa oli tällä kertaa lyhyesti kaukoja istu-maahan, perusasennon vahvistamista, seuraamisen käännöksiä, sivuaskeleita ja peruuttamista sekä loppuun luoksetulo.
 
Kaukot sujuvat hienosti, ne alkavat mielestäni AVO-luokkaa silmällä pitäen olemaan valmiit. Nala malttaa käskyjen välissä hyvin odottaa eli ei lähde arpomaan, mutta toisaalta ei myöskään nykyisin esimerkiksi jämähdä maahan, vaan nousee reippaasti istumaan. Eikä liikahda paikoiltaan yhtään.
 
Perusasentoa vahvistettiin jättämällä koira istumaan, poistumalla itse mihin milloinkin suuntaan koirasta nähden ja kutsumalla siitä perusasentoon. Nala tuli joka kerta hyvin ja oikeaan asentoon, huolimatta siitä miten päin mä itse olin koiraan nähden sitä kutsuessani. Tosin Helenaa nauratti Nalan tapa kiepsahtaa ensin suurinpiirtein perusasentoon, jonka jälkeen pyllyä liikuttelemalla ikäänkuin "tunnustelee" itselleen sen juuri oikean paikan. Mutta tekee tämän siis kyllä ihan yhdestä käskystä, huvittavan näköistä se vain on
 
Seuraamisen suhteen harjoiteltiin tänään tuttuja juttuja, kuten käännöksiä sekä myös uusia asioita eli sivuaskeleita ja peruuttamista. Tokossa kun ei ihan enää riitäkkään, että koira osaa seurata eteenpäin, sillä ylemmissä luokissa tulee osata myös seuraaminen suoraan sivulle sekä peruuttaen. Me ollaan sekä sivuaskeleita että peruuttamista kokeiltu Nalan kanssa joskus viime talvena ihan muutaman kerran, mutta treenamalla treenattu niitä ei vielä ole. Nyt olisi ehkä pikkuhiljaa korkea aika aloittaa, sillä melko toivotontahan meidän räpellys vielä niiden suhteen on  Varsinkin, kun ohjaaja on ihan yhtä pihalla kuin koira. Haastavinta molemmissa on todennäköisesti se, että saa koiran pysymään kokoajan suorana, sillä helposti takapää lähtee poikittamaan. Peruuttamista aletaan treenata kotona sisällä niin, että Nala jää seinän ja mun väliin, mutta sivuaskeleiden suhteen ei taida oikotietä onneen olla, joten toistoja, toistoja, toistoja vaan..
 
Peruskäännökset (vasen, oikea, täyskäännös) sujuivat tänään mielestäni hyvin. Luulen, että täyskäännöksen ongelmat ovat johtuneet ihan siitä, etten itse ole osannut kääntyä. Nyt olen yrittänyt skarpata ja tehdä itse täyskäännökset oikein, jolloin on tuntunut, että Nalakin on skarpimmin mukana.
 
Loppuun ihan perus kisamainen luoksetulo. Nyt ei ollut palkkaa sivussa, kuten viime viikolla itsekseen treenatessa. En tiedä johtuiko siitä vai ihan vaan jostain muusta, mutta taas pientä hidastelua loppua kohden oli havaittavissa. Edessä asento kuitenkin suora ja loppuperusasento myös ok.