Nyt ei olekaan viikkoon ollut muita treenejä kuin tokotreenit. Tai no kyllähän me aina viikoittain lenkillä ja kotonakin treenaillaan. Lumetkin oli ja meni, joten katsotaan jos kerettäis vielä tällä viikolla jäljelle :) Treenailun sijasta Nala oli esimerkiksi viikonloppuna Kamun kanssa leikkimässä ja tutustui mun kaverin vanhempien hevoseen, joka olikin aika jännä juttu. Nalahan kävi kyllä pienenä tallilla heppoja katsomassa, mutta eipä tainnut sitä enää muistaa, kun niin piti häntä pystyssä murista ja haukkua :D

Tosiaan tokossa taas eilen ja tosi kivaa oli taas. Jälleen tehtiin paljon yhteistreeniä, kuten seuraamista yhtä aikaa, paikallaanmakuu rivissä ja esimerkiksi luoksetulo niin, että molemmilla puolilla "luoksetuloväylällä" oli koiria rivissä. Kaikki muut sujuivat tosi upeasti paitsi paikallaanmakuussa Nala oli tällä kertaa vähän levoton. Otettiin paikallaanmakuu varmaan taas joku 2,5minuuttia. No, Nala nousi melkein heti seisomaan, kun oli aloitettu. Palautin neidin paikoilleen. Enää ei sen jälkeen noussut, mutta näytti kokoajan melko epävarmalta (heilutti häntää ja vilkuili ympärilleen), joten kävin kolme kertaa neitiä paikoilleen palkkaamassa.

Itsenäisesti otettiin sitten sitä liikkeestä seisomista sekä niin, että kuljeskelin Nalan kanssa ( ei siis varsinaista seuraamista), annoin sille seis-käskyn ja kun jäi seisomaan niin kiertelin vähän aikaa neidin ympärillä kehuen ja sitten menin palkkaamaan ja vapauttamaan. Tässä saatiin yksi tosi onnistunut kerta. Selvästi alkaa neiti pikkuhiljaa hiffaamaan käskyn merkityksen. Sen lisäksi otettiin myös luoksetulosta pysäyttämistä pallon kanssa niin, että jätin Nalan istumaan ja menin kauemmas, josta nimellä kutsuin. Kun lähti tulemaan niin olin heittävinäni pallon ja huusin samalla seis-käskyn. Kun pysähtyi niin pallo lensikin oikeasti ja samalla vapaa-sana. Tässä saatiin kaks hyvää kertaa, vielä kun mä oppisin heittämään sitä palloa :D

Sitten otettiin Nalan kanssa vielä alokasluokan tapainen seuraaminen niin, että palkka oli odottamassa purkin kannen päällä sivummassa ja lopuksi sinne pääsi vapaa-käskyllä. Seuraamiskaavio sisälsi käännöksiä vasempaan ja oikeaan, täyskäännöksiä, pari pysähdystä ja tempon muutoksen. Meidän kouluttaja käskytti nämä kaikki ja tosiaan en palkannut Nalaa kuin suullisesti ennen kuin sitten lopuksi lennosta sai vapaa-käskyn ja pääsi herkkujen ääreen. Tosi hyvin kyllä seurasi, vaikka vähän irtoilikin välillä vierestä, kun kyttäsi niitä nakkeja siellä sivussa, että koska saa mennä. Hieno tyttö :)

Painoa oli eilen 31,6kg. Meillä oli vaa'asta jonkun aikaa patterit loppu, joten ei olla suurinpiirtein kolmeen viikkoon punnittu. Kolme viikkoa sitten painoa kuitenkin oli 30,2kg, joten 1,4kg tullut lisää siitä eli lyhyellä matikalla laskettuna noin 465g / viikko :)

Viimeisimmässä kuvassa Nala kyttää silmä kovana tallin kulmalta kaverin vanhempien hevosen liikkeitä :D Kuvasta näkee muuten hyvin tuon Nalan vasemman etujalan, josta on tuotsta yhdestä kohtaa karvat lähteneet melkein kokonaan, kun on sitä kohtaa rapsutellut jo monta kuukautta. Silloin kun silmätulehduksen takia käytiin eläinlääkärillä niin kysyin myös tuosta, mutta ell ei oikein osannut sanoa juuta eikä jaata. Saatiin silloin Dermacool vet-nimistä suihketta, jonka pitäisi vähentää kutinaa ja se pullo ollaankin nyt käytännössä kokonaan käytetty, mutta ei siitä mitään hyötyä ole ollut. No, mutta koska Nala ei kuitenkaan mitenkään hysteerisesti tuota jalkaa rapsuta, pari kertaa päivässä vain, niin olen päättänyt seurata tilannetta ja kysyä sitten 1v. rokotuksilla asiaa eläinlääkäriltä uudestaan.