Vähän tämän viikon kuulumisia. Lepäiltiin vielä pari päivää eläinlääkärikäynnin jäljiltä ja keskiviikosta alkaen on sitten pikkuhiljaa lähdetty taas lenkkeilemään. Jalka on ollut hyvä torstai-iltaa lukuunottamatta, jolloin ihan pientä oireilua, joka meni kipulääkkeellä ohi noin tunnissa. Sen jälkeen jalka on taas ollut kunnossa, eikä ole oireillut, vaikka Nala on metsässä välillä painanutkin hangessa korvat lepattaen =) Jotain pientä häikkäähän siellä jalassa ihan selkeästi on, mutta jos nyt ei tuon pahemmaksi mene niin selvitetään sitä sitten silloin helmikuun lopussa muiden kinttukuvien yhteydessä.

Lenkkeilyn lisäksi on tällä viikolla käyty tekemässä lyhyttä tottistreeniä yhdellä autiolla levähdys-/parkkipaikalla, silläkin uhalla, että allekirjoittaneen sormet ovat tottistuokioiden jälkeen olleet aina ihan tunnottomat :DD On otettu pieniä seuraamispätkiä harjoitellen mm. täyskäännöstä vasempaan sekä kulmia. Lisäksi on otettu jäävät liikkeet ja luoksetulo. Nalalla treenimotivaatio on näissä pienissä tuokioissa ollut erittäin korkealla ja seuraaminenkin on taas ollut jo ihan erinäköistä kuin parissa viime tokotreenissä. Jäävistä liikkeistä istuminen on jo erittäin varma ja nopea, maahanmenossa tarvitsee yleensä kaksi käskyä tai vähintään, että hiljennän vauhtia merkittävästi. Luoksetulo on vauhdikas ja edestä sivulle siirtyminen kehittyy koko ajan, vielä ei ole ihan valmis. Huomenna sitten taas tokoilemaan parin viikon tauon jälkeen, katsotaan miten siellä sujuu :)

Tosiaan barf-elämä aloitettiin tiistaina ja hyvin on tähän mennessä sujunut. Parina ekana päivänä oli hieman nirsoilua ilmassa liha-kasvisaterian suhteen, mutta maistuihan se lopulta ja luulen, että nirsoilun syynä tuore valkosipuli, jota olin ateriaan lisännyt. Nala on tähän asti saanut valkosipulia jauheena, mutta luin jostain, että tuore valkosipuli on vielä "tehokkaampaa". Jonkun tutkimuksen mukaan sillä voisi olla jopa hieman antibioottinen vaikutus eli haavat ym. paranisivat nopeasti. Tiedä sitten, mutta tuskimpa tuosta haittaakaan on. En vain tajunnut itse alkuun, että tuore valkosipulihan on paljon voimakkaamman hajuista ja makuista kuin tuo jauhe, joten uskon, että siksi neiti vähän nyrpisteli ruualle alkuun nenäänsä. Tästä viisastuneena on tuoretta valkosipulia lisätty nyt joukkoon vähän pienempi määrä ja kasvatetaan määrää pikkuhiljaa siihen yhteen kynteen, joka olis suositus. Muuten kaikki on maistunut erinomaisesti, broilerin kauloja ja naudan rustoja on kaluttu antaumuksella ja tänäänkin piti aamulla käydä kuppi nuolemassa ainakin 5 kertaa uudestaan puhtaaksi hevosenliha-kasvisaterian jäljiltä ;)