Maanantaina oltiin taas tokoilemassa agility-hallilla ja Nala oli kyllä superhieno :) Lähestulkoon kaikki sujui erittäin hyvin. Esimerkiksi noutoa otettiin taas ja se on nyt jo viikon treenaamisen jälkeen sillä mallilla, että Nala ottaa noutokepin (ei siis vielä oikealla kapulalla ole harjoiteltu) maasta suuhun "tuo"-käskyllä ja nostaa sen, niin että saan sen siltä "irti"-käskyllä itselleni. Fiksu tyttö! Lisäksi harjoiteltiin esim. paikallemakuulle jäämistä sekä yksin, että rivistössä kaikki koirat. Molemmat sujuivat Nalalta erittäin hyvin. Tokossa voittaja- ja erikoisvoittaja luokissa on ns. ruutu, jonka keskelle koiran tulee mennä "ruutuun"-käskyllä (tms.) ja ruudussa sitten suoritetaan kauko-ohjauksella liikkeitä (istu/maahan/seiso). Kokeiltiin tätä ruutua maanantaina koirien kanssa, sillä yleensä se on koirien mielestä erittäin hauska liike vauhdikkuutensa vuoksi (vähän sama kuin tottiksessa eteen-liike). Ruudun reunat merkittiin ämpäreillä ja ruudun keskelle vietiin hiirimatto kosketusalustaksi. Aluksi on tarkoituksena, että "ruutuun"-käskystä koira saa palkinnon, kun etenee ruutuun ja koskettaa keskellä olevaa kosketusalustaa. Tätä harjoiteltiin niin, että kouluttaja piti koiraa pannasta kiinni sillä välin, kun ohjaaja käy näyttämässä ruudussa koiralle hiirimattoa eli esim. läpsytteli sitä niin, että koira kiinnostui siitä. Sen jälkeen ohjaaja palaa koiran viereen ja lähettää ruutuun sanalla koiran katsomaan, että "mikä ihme siellä oikein oli". Ja sitten perässä palkkaamaan, kun koira koskettaa hiirimattoa. Tätä otettiin kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla Nala toimi, kuten pitikin eli lähti hirveällä höyryllä ruutuun tutkimaan hiirimattoa. Ja nakkia tuli :D Kaikista hauskin tuo liike taisi olla meidän ryhmän labbis-uroksen mielestä, joka ei tosiaankaan kiinnostunut hiirimatosta, vaan alkoi sen sijaan heittelemään ämpäreitä pitkin hallia :D

Eilen sitten oltiin taas jäljestämässä Hikiällä Hennan&Jounin kanssa ja täytyy sanoa, että ei tällä kertaa oikein ollut mun ja Nalan päivä, mutta eihän aina voikkaan kaikki mennä putkeen. Jäljellä vauhtia oli AIVAN liikaa ja itsekin vähän kämmäilin kaikenlaista. Kyllähän Nala jäljesti jäljen alusta loppuun asti, mutta kaikkea sähellystä oli siinä matkalla, eikä ilmaisutkaan oikein onnistuneet. No, tästä taas eteenpäin uudella tsempillä. Esineruutukaan ei jaksanut Nalaa kiinnostaa yhtään enempää kuin viimekään kerralla. En oikein tiedä, että meneekö Nala jotenkin vain niin lukkoon siitä tilanteesta, ettei sen takia kiinnostu esineistä yhtään, vaan lähtee vaan haahuilemaan jotain omiaan, vai eikö metsässä tosiaan kiinnosta vaan muut asia kuin nakki ja kaikenmaailman hajut. Ens kerralla täytyy ruutua kokeilla omilla leluilla, josko ne kiinnostaisi enemmän tai sitten jos niinkään ei toimi niin aloittaa sitten niin, että Jesse menee ruutuun heiluttelemaan esineitä eli ettei ainakaan siitä vieraasta ihmisestä siellä voi ottaa mitään paineita.

Painoa tämän viikon punnituksessa oli 25,6kg, joten tasaisesti taas oli +700g tullut. Maanantaina Jesseä oli kiva ylläri odottamassa, kun oli mennyt neljän aikaan töistä kotiin. Nala oli 12-16 välillä (eli Jessen ruokkiksen jälkeen) tehnyt eteisen matolle kaksi löysää p***aläjää. Meidän teräsvatsaneiti, jolla tähän asti ei vielä mistään oo menny maha sekaisin! Todennäköisesti mahan sekoitti siansorkka, jonka neiti jyysti suurella innolla sunnuntai-iltana. Nala ei ollut aiemmin siansorkkaa syönyt, joten olisiko siinä sitten ollut joku, joka sai mahan kiertämään? Tiistai-aamunakin kakka oli vielä vähän löysää, mutta enää ei kuitenkaan sisälle ollut tullut ja tänään keskiviikkona kaikki oli taas jo ihan ok. Joten ensimmäiset mahavaivat meilläkin nyt kärsitty, onneksi hyvin lievät sellaiset :)

Tässä vielä kuvia Nalasta viikonloppuna Hämeenlinnassa "vartioimassa" iskän&äitin upeaa Pasuuna-kukkaa, jossa oli kuvaushetkellä yli 80 kukkaa! Upea!