© Suvi Virtala, hipsu.com

Sunnuntaina toko vaihtui jälleen sujuvasti agilityyn, kun osallistuimme HauHau:n järjestämään agilitypäivään Ryttylässä, Lotta Vuorelan luona. Lotta oli rakentanut meille mielenkiintoisen radan, jota pilkottiin pätkiin ja hiottiin lähinnä yksittäisiä ohjauskuvioita.  Rata ei sinänsä ollut mikään älyttömän vaikea, mutta kyllä siinä ainakin meille Nalan kanssa riitti ihan riittävästi puurtamista. Nala oli kivalla fiiliksellä liikenteessä ja lähtöongelmiltakin vältyttiin aikalailla. Myöskään uusi paikka ei neitiä tuntunut häiritsevän, vaikka aiemmin ollaankin siis aksailtu ainoastaan tutulla Koiraurheilukeskuksen hallilla.

Ensimmäiseksi haasteeksi osoittautui 3. putken löytäminen, sillä Nala ampaisi pari kertaa sujuvasti viereiseen putkeen milloin kumpaankin päähän :denti:  EIpä muuta kun likka kunnolla kuulolle ja johan alkoi toimimaan. Nelosen takaakiertoa treenattiin sekä twistillä että pakkovalssilla ja siihen käytettiinkin kunnolla aikaa, jotta saatiin se toimivaksi. Pakkovalssi ehkä periaatteessa oli helpompi, mutta twisti kuitenkin mielestäni sopi Nalalle paremmin kunhan itse tein ohjauksen oikeaan suuntaan, enkä siis jäänyt esteen eteen Nalan jalkoihin. Lisäksi pitäisi enemmän alkaa luottamaan Nalan takaakiertoon ja ohjata likka kierrolle vaan reilusti kauempaa, kun se selkeästi homman on jo hoksannut. Luottamus koiraan taisikin olla meidän treenien päivän sana, sillä sitä tosiaan tarvittaisiin enemmän.

Luottamuksen lisäksi keskusteltiin palkkauksesta. Nalaahan on agilityssa(kin) palkattu lähinnä namilla. Lotan mielestä mun kannattaisi kuitenkin ehdottomasti käyttää enemmän lelupalkkaa. Täytyypä pitää mielessä ja koittaa muistaa vaihtaa nami useammin patukkapalkkaan :roll:

No, ekalla kierroksella oikeastaan hinkattiin lähinnä tuota takaakiertoa ja muutamaan kertaan otin myös keppejä.  Toisella kierroksella jatkettiin ensin A:lta eteenpäin ja jäätiin sen jälkeen hiomaan valssia muurilla nro 12 sekä kuviota 13-18. Muurille saikin pinkoa ihan tosissaan, että valssin sinne kerkesi tekemään :shock: Pyörityskuvio 13-16 sujui muuten oikein kivasti, mutta turhaa jäin taas varmistelemaan ja odottelemaan 15 hypyn jälkeen, kun olisin voinut olla jo menossa. Nyt pitäisi siis vain oikeasti alkaa luottamaan Nalaan ja siihen, että kyllä se osaa. Sillä kyllähän se oikeasti jo osaa aika paljon kaikkea ja turhaan itse jään sitä vain varmistelemaan ja ohjaamaan liian läheltä. Lisäksi hyvänä pointtina myös se, että täällä ja tässä-käskyjen käyttöä olisi ehkä syytä vähentää. Niitä kun tulee käytettyä vähän turhaankin silloin, kun ei edes mitään haltuunottoa tarvittaisi. Yritän siis koittaa niitä vaihtaa mieluummin koiran nimen tai esimerkiksi innostavan tule-käskyn käyttöön. Loppukuvio 18-25 sujuikin sitten melko näpsäkästi, joskin viimeiselle esteellä alkoi selkeästi ohjaajaa laiskottaa, jolloin käsi laski ja Nalahan pyyhkäisi esteestä ohi :oops:

Kokonaisuudessaan loistavat treenit ja Nala oli kivasti kuulolla. Lotasta tykkäsin aivan älyttömän paljon ja todella hyviä eväitä saatiin mukaamme. Voin suositella lämpimästi kaikille! :nyökyti: Tässäpä vielä muistilista jatkoa varten:

- LUOTA koiraan, älä varmistele turhaan

- vähennä haltuunottokäskyn käyttöä, käytä mieluummin innostavampia käskyjä, kuten koiran nimeä tai tule, mennään tms.

- vaihda namipalkka leluun useammin ja leikitä koiraa kunnolla.

- harjoittele takaakiertoja jo reilusti kauempaa