Maanantaina oltiin taas tokossa. Alkuun otettiin Nalan kanssa seisomista, ihan siis ilman seuraamisliikettä. Neiti, kun ei harjoittelusta huolimatta oikein vielä ole hiffannut seis-käskyä, vaan tarjoaa edelleen erittäin usein istumista. Nyt sitten koitettiin ihan rauhassa harjoitella käskyn tarkoitusta ja loppuun saatiin pari onnistunuttakin suoritusta niin, että kävelin takaperin Nalasta poispäin niin, että tyttö seurasi perässä ja siitä pysäytin kädellä auttaen seis-käskyllä Nalan ja jatkoin sen jälkeen itse vielä pari askelta taaksepäin kunnes palasin palkkaamaan. Kyllä se siitä :)

Tämän jälkeen otettiin yhteinen seuraamisliike ryhmässä niin, että meidän kouluttaja käskytti meitä, esim. "käännös vasemmalle, täyskäännös jne." ja kaikki tekivät siis yhtä aikaa. Nala seurasi vapaana ja oikein hienosti seurasikin, eipä välittänyt edelleenkään muista koirista yhtään. Yhteisen seuraamisen jälkeen otettiin yhteinen paikallaanmakuu niin, että kaikki koirat olivat rivissä muutaman metrin välein. Tokon alokasluokassahan paikallaanmakuu ryhmässä on 2 minuuttia ja tällä kertaa meidän kouluttaja päättin, että otetaankin ihan kunnon koepaikallaanolo kellosta katsoen 2½minuuttia. Seisoin itse Nalasta noin 5 metrin päässä kasvot neitiin päin. Yhden kerran tämän 2½ minuutin aikana kävin Nalaa palkkaamassa paikallaanmakuu paikalle niin, että kehuin ja annoin muutaman namin neidin eteen maahan ja lähdin samantien pois uudestaan. Olin erittäin ylpeä tytöstä, koska se pysyi koko 2½ minuuttia aivan paikoillaan yhtä hyvin kuin paljon vanhemmat koirat vieressä. Supertyttö! :-)

Tämän jälkeen otettiin Nalan kanssa seuraamiskäännöksiä ämpäreiden ympäri, jotka oli aseteltu neliön muotoon. Kokeiltiin seuraamista nyt niin, että palkka olikin vähän matkan päässä maassa ja vapaa-käskystä Nala sai rynnätä syömään palkat. Kädestä/taskusta en siis palkannut ollenkaan. Tällä tapaa ollaan kyllä harjoiteltu paljon kotona esim. ruokakupin kanssa, joten harjoitus ei tuottanut Nalalle ongelmaa. Nala seurasi tosi hienosti käännökset molempiin suuntiin hyvässä katsekontaktissa ja vapaa-käskystä salamana herkkujen luokse :) Eikä siis tosiaan kertaakaan koittanut karata syömään herkkuja ennen vapaa-sanaa, vaikka olikin kokoajan ilman hihnaa. Aika hyvin mielestäni tämänikäiseltä koiralta, kun ottaa huomioon, että neiti on vielä erittäin perso nakille :D

Loppuun otettiin vielä yhteinen luoksetuloharjoitus. Koirat jätettiin istumaan riviin parin metrin välein toisiinsa ja ohjaajat olivat jokainen sen matkan päässä koirastaan, kun uskoivat niiden pystyvän olemaan. Itse olin noin 5-6 metrin päässä Nalasta. Tämän jälkeen jokainen kutsui vuorotellen oman koiransa luokse ja muut kävivät aina istumispaikalle palkkaamassa omaa koiraansa, kun se ei vieraan ihmisen käskystä lähtenyt tulemaan luokse. Nalan vuoro oli vasta viimeisenä, joten se istui pisimpään yhtämittää paikoillaan, eikä kyllä liikahtanutkaan, vaikka muut huusivat koiriaan luokse. Siinä vaiheessa, kun tuli mun vuoro pyytää Nala luokse tänne-käskyllä jouduin kylläkin toistamaan käskyn kahteen kertaan, koska ekalla kerralla Nala kyllä liikahti vähän eteenpäin, mutta jäi katsomaan mua ihan sennäköisenä, että "Ai kuulinkohan nyt ihan oikein": Toisesta käskystä selvisi jo neidille, että mitä pitää tehti ja tuli tuulispäänä hienosti luokse :) Ihan loppuun vielä pari liikkeestä seisomista, jotka eivät oikein sujuneet, mutta se ei haitannut. Hyvä ja tehokas treeni jälleen :)