"10-12 päivää vain rauhallista liikuntaa remmissä" - ajanjakso alkaa onneksi vihdoinkin olemaan ohi. Vaikka yleensä viikot vierivät hirveää vauhtia, niin kyllä näköjään näinkin lyhyt ajanjakso voi tuntua pitkältä kuin nälkävuosi.. :D Toisin sanoen hermot ovat olleet koetuksella niin Nalalla kuin allekirjoittaneellakin tämän toipumisajan aikana. Nala kun tosiaan omasta mielestään oli jo terve kuin pukki pari päivää leikkauksen jälkeen, eikä sitten mitenkään meinannut ymmärtää, ettei sisällä saa riekkua ja hyppiä miten haluaa ja että ulkona joutuu sipsuttelemaan vaan kauniisti remmissä mahdollisimman rauhalliseen vauhtiin. Erityisesti pari päivää sitten iltalenkillä jouduin toteamaan, että kylläpä tästä minunkin kullannupustani näköjään melkoisen ongelmakoiran saisi ilman säännöllistä liikuntaa ja aivotyöskentelyä. Oltiin lenkillä jo tulossa kotiinpäin ja ohitettiin yksi pikkukoira. Ohitus sujui mallikkaasti, joten kehaisin Nalaa iloisella äänellä - "Hyvä!". No, siitähän likka sitten innostui ja sai aivan hervottoman hepulin. Hetken aikaa olin neidin kanssa ihan sormi suussa, enkä tiennyt olisiko pitänyt itkeä vai nauraa, kun toinen hyppi, riekkui ja rallatteli menemään hullun kiilto silmissä kahden metrin hihnassa minkä kerkesi. Siinä hötäkässä sain jo kivan vekinkin huuleeni ja useammat hampaan jäljet takkiin ja tumppuihin. Toisin sanoen kuppi meni likalla nurin ihan totaalisesti, eikä meinannut rauhoittua sitten millään. Tätä se sairasloma siis teettää, toivottavasti ei tarvitse ainakaan hetkeen taas tällaisia ajanjaksoja viettää.. :-D
 
Ja sitten vielä se kauluri.. Kyllä osaa pieni koira näyttää loukkaantuneelta, kun sen pisti päähän. Eipä me onneksi kauluria jouduttu käyttämään kuin öisin ja neidin yksinollessa varmuuden vuoksi, mutta tuskaa se tuntui silloinkin olevan. Äitini pyynnöstä piti tuo yksi kuva Nalasta kaulurin kanssa tänne laittaa "todistusaineistoksi".
 
Kaikenkaikkiaan toipuminen leikkauksesta on siis sujunut mainiosti (hermojen kiristymistä lukuunottamatta..) ja leikkaushaava näyttää myös edelleen erittäin siistiltä ja tikit ovat siitä hiljalleen sulaneet pois. Nyt sitten vielä ainakin muutama viikko vältetään rajumpaa liikuntaa eli toisin sanoen ei ainakaan lähdetä riehumaan vielä kaverikoirien kanssa eikä myöskään agilityyn. Tokotreenit puolestaan päästää aloittelemaan taas kunnolla ja mikä parasta, vapaana riekkuminen ja juokseminen ulkona on jälleen sallittua! :-)