Suoritimme Nalan kanssa tänään paahtavassa lähes +30 asteen helteessä BH-kokeen läpi hyväksytysti! Koe järjestettiin HauHau:n toimesta Hyvinkäällä ja tuomarina toimi Jani Heinilä. Heinilä osoittautui erittäin mukavaksi ja reiluksi tuomariksi. Tottisosuus pidettiin SPL:n nurmikentällä, joka ei ollut meille entuudestaan tuttu paikka. Kaupunkiosuus puolestaan pidettiin Hyvinkään rautatieaseman ympäristössä, jossa me toki ollaan silloin tällöin käyty lenkkeilemässä.

Olimme Nalan kanssa tottiksessa heti ensimmäisessä parissa, joten kauaa ei onneksi jännittämään joutunut. Parina toinen rottweiler-narttu ja meidän osalle tuli ensimmäisenä paikallaanmakuu. Paikallaanmakuun jälkeen sitten BH-kaavion mukaiset tottisliikkeet. Itse olen meidän suoritukseen erittäin tyytyväinen. Olin niin pyörällä päästäni vielä suorituksen jälkeenkin, että tuomarin kommentit menivät vähän ohi, mutta joka tapauksessa kaikkien liikkeiden arvosanat olivat väliltä hyvä - erinomainen, ei siis yhtään tyydyttävää tai puutteellista. Eli oikein hienosti meni, jäävissä oikeat asennot, paikallaanmakuu varma jne. Pieniä virheitä toki mukaan mahtui ja kuten ennalta arvelinkin, ei Nalan vire ihan kestänyt tappavan pitkää seuraamiskaaviota, vaan ilman hihnaa seuraamisessa neiti alkoi jo vähän hyytymään.. Ei kuitenkaan mitenkään pahasti. Toki kuumuuskin vähän varmasti verotti voimia, ainakin siitä päätellen, kuinka hirveän paljon likka joi vettä suorituksen jälkeen. Kokonaisuudessaan kuitenkin mielestäni oikein kelpo suoritus ja tästä on hyvä jatkaa tottiksen hiomista eteenpäin :-)

Kaupunkiosuudella olimme vuorossa ensimmäisenä, sillä parinamme ollut toinen rotikka-narttu ei sinne asti päässyt. Kuten etukäteen oletinkin, Nala suhtautui rauhallisesti ja ystävällisesti niin autoilijaan, lenkkeilijään, henkilöryhmään. pyöräilijään kuin häiriökoiraankin. Oikeastaan likka ei liiemmin noteerannut ketään tai mitään, löntysteli vain vierellä :) Kaupunkiosuuden lopussa, kun koira jätettiin tolppaan kiinni ja poistuttiin itse piiloon takavasemmalle, oli Nala silloinkin lähinnä näyttänyt huolestuneelta sen suhteen mihin mamma meni, eikä siis silloinkaan ollut noteerannut ohi kävellyttä häiriökoiraa oikeastaan mitenkään.

Summa summarum, nyt voin siis virallisesti sanoa omistavani yhteiskuntakelpoisen ja hyvin käyttäytyvän koiran. Hieno, pieni Nala!