Perjantaina käytiin taas Hikiän metsissä jäljestämässä. Jäljen pituutta en taaskaan oikein osaa arvioida, mutta jokatapauksessa jälki oli noin tunnin vanha kolmella kepillä. En uskaltanut nakkia vielä jäljeltä kokonaan jättää pois, mutta aikaisemman suurinpiirtein joka viidennen askeleen sijaan nakkipaloja löytyi nyt noin joka kymmenenneltä askeleelta.

Jälki löytyi hyvin, vaikka hieman viistottain sivusta lähetin, mutta ensimmäiselle kepille asti oli havaittavissa pieniä keskittysmisvaikeuksia. Johtuiko sitten nakin vähenemisestä vai jostain muusta, mutta Nala nosti muutaman kerran nenän jäljeltä ja katseli hetken aikaa lintuja, kunnes matka jatkui. En kuitenkaan puuttunut tähän mitenkään, koska aina omatoimisesti jatkoi työskentelyä. Vauhti oli tällä kertaa sopiva koko jäljen ajan, turhat ryntäilyt alkavat olla poissa, hienoa :) Ekalle kepille ilmaisi maahan-käskyllä ja tästä tuli sitten palkaksi reilusti nakinpalasia ja kehuja. En tiedä innostuiko Nala sitten tästä kepistä ja siitä saadusta palkasta vai mistä lie johtui, mutta ekalta kepiltä kun jatkettiin niin loppujälki sujui tosi hienosti: nenä pysyi tiiviisti maassa ja itseasiassa ilmaisi kaksi viimeistä keppiäkin ilman apua! Kulmia jäljellä ei ollut, mutta muutama polun ylitys ja kolme loivaa kaarrosta, jotka kaikki sujuivat ilman ongelmia. Jäi sellainen fiilis, että tuosta nakin vähentämisestä oli selvästi hyötyöä keppien ilmaisuun nähden, koska selvästi ensimmäisestä kepistä saadusta palkasta innostui, kun sieltä itse jäljeltä ei sitä nakkia enää löytynytkään niin paljon eli jospa se motivaatio keppien ilmaisuun pikkuhiljaa kasvaisi. Hyvä mieli jäi, tästä taas jatketaan :)

Sitten pitkästä aikaa hieman ruokinta-ajatuksia nappularuokaan liittyen. Nalahan on kokoajan syönyt Eaglen nappulaa, jonka kanssa kylläkin lisukkeena kaikkea muuta. Alkuun pienenä tyttönä aloitettiin mummun neuvosta syömällä 7,5kg:n säkki Eaglen Puppy Formulaa (keltainen säkki). Tämän säkin jälkeen syötiin yksi säkki Eaglen tavallista Large & Giant Breed Puppy - ruokaa (lila säkki). Tämän säkin kuluessa lueskelin ja kuulin kuitenkin paljon kommentteja siitä, että ihmiset, jotka Eaglen ruokia ovat koirilleen syöttäneet, pitävät vielä enemmän Eaglen Holistic-sarjan tuotteista. Ravintoarvot ja -sisältöhän noissa tavallisissi ja holistic-sarjan ruuissa ei paljon eroa, mutta holistic-sarjan ruoka-aineiden sanotaan olevan puhtaampia ja luonnonmukaisempia. Tiedä sitten pitääkö paikkaansa, mutta itseeni tuo ainakin tehosi ja kun hintakaan ei paljon eronnut niin tuon säkin jälkeen Nala söi sitten kaksi säkkiä Eagle Holisticin Large & Giant Breed Puppy-ruokaa (vihreä säkki) ja aivan yhtä hyvin on tuo ruoka sopinut kuin Eaglen tavallinenkin eli eipä ainakaan maistuvuudessa tms. mitään eroa. Nyt sitten tuo Eaglen Holistic-sarja uudistui Golden Eagle-nimikseksi sarjaksi ja pari päivää sitten avattiin tämän sarjan ensimmäinen säkki, ruoka siis nimeltään Golden Eagle Holistic Large & Giant Breed Puppy (vihreä säkki). Ravintoarvot ja -sisältö ei paljoakaan ole muuttunut sarjan vanhemmasta versiosta, joten siinä mielessä sama, mutta huomattava ero on se, että nappulakoko on noin neljä kertaa suurempi, nappulat ovat siis tosi isoja! Se nyt ei tosin mitenkään haittaa, itseasiassa mielestäni vain parempi, että iso koira saa enemmän pureskeltavaa hampailleen, mutta nyt mietinkin nimim. "Looginen ajattelukyky hukassa", että onko ruokamäärä deseissä silti sama, vaikka nappulat ovat huomattavasti isompia? Kun miten musta on näyttänyt, että noita isoja napuja kun laittaa saman desimäärän kuin aiemmin pieniä niin näyttää paljon vähemmältä. Tai sitten vain kuvittelen :D

No tulihan sepustus, mutta toisaalta itseäkin varten kiva vähän kirjoitella ylös, että mitä se neiti on oikein elämänsä aikana popsinut niin muistaa sitten vielä vuosienkin päästä :)