Eilen taas mentiin kovaa ja korkeelta :D Tunnin aikana treenattiin keppejä, perushyppyjä ohjauksen kanssa ja aloitettiin puomilla kontaktien harjoittelua. Tällä kertaa ei tarvinnut siis siihen jännittäväksi käyneeseen kaarevaan putkeen mennä :)

Ensin keppejä, joita tällä kertaa vasemman puolen lisäksi harjoiteltiin myös siltä hankalammalta oikealta puolelta. Vasemmalta puolelta ohjaus alkaa jo sujua, tosin Nala meinasi kyllä syödä mun sormet, kun nakki oli niin vissiin niin taivaallisen hyvää :D Nopea saa kyllä itse olla, että neidin vauhtiin kerkee mukaan. Oikealta puolelta ohjatessa mulla menikin sitten alkuun kuviot ihan sekaisin, enkä meinannut millään ensin hokata, että mistä välistä mä kättäni pujottelen, että saan koiran seuraamaan oikeaoppisesti perässä Huh huh :D

Sitten otettiin kolmea tavallista hyppyä niin, että aloitettiin valssin alkeita eli toisin sanoen sitä, että koiran ohjaus vaihdetaan vauhdissa toiselle puolelle. Hypyt oli niin, että kaksi ensimmäistä oli linjassa peräkkäin ja viimeinen vähän toiselle sivulle vinoon, jonka jälkeen sitten käännyttiin niin, että vaihdettiin koiran ohjaus toiselle puolelle ja sitten kaksi edellistä suorassa linjassa olevaa hyppyä uudestaan. Nala loikki hyppyjä kuin kenguru, ilmavaraa jäi varmaan metri, vaikka esteet oli kuitenkin 40cm korkuisia. Näissä huomasi tosi vahvasti sen, mikä varmasti tulee meillä tässä lajissa olemaan suuri ongelma eli se irtoaminen musta. Tokossa kun on tarkoituskin, että koira on mahd. lähellä ohjaajaa, mutta tässä lajissa pitäisi tietysti koiran irrota kauemmas. Hyvin ja innokkaasti Nala siis esteitä kyllä hyppäsi, mutta niin kiinni mussa kuin mahdollista. Höpsö tyttö :)

Lopuksi aloitettiin puomilla kontaktien treenaamista ylös ja alas-käskyillä eli kontaktimatto puomin valkoisen kontaktiosan päähän ja ylös-käskyllä koira sai mennä ja syödä namin. Toiseen suuntaan niin, että kontaktimatto oli alhaalla melkein puomin juuressa, koira houkuteltin puomia sen verran ylös, että siitä saatiin alas-käskyllä valkoista kontaktia pitkin alas ja syömään nami. Näillä treeneillä koitetaan siis välttää sitä, ettei koira sitten puomia tai A:ta mennessään loikkaa niiden kontaktiosien yli vaan malttaa tosiaan mennä sekä ylös, että alas niitä pitkin. Nalalla oli luonnollisesti vauhtia ja meinikiä tässäkin treenissä ja erityisen vaikeaksi osoittautui saada Nala sen verran puomia ylös, että sen sai siitä pyytää samaa reittiä alas-käskyllä kontaktimatolla. Neiti kun ei puomilla mahdu kääntymään ja sivusta kun koitti houkutella nousemaan niin hyppäsi aina tohkeissaan yli :D No, me sitten nostettiin koutsi Tarjan kanssa aina yhteistuumin Nala sen verran puomille, että sai siitä käskettyä alas.

Hauskaa oli taas ja kyllä aussi-Epun omistajan Johannan kanssa todettiin tunnin jälkeen, että tämä on kyllä ehdottomasti sellainen laji, jossa ohjaajalla on varmasti enemmän opittavaa kuin koiralla :D