Viikottaiset tottistreenit Rottiskulmalla, Turengissa, on taas pyörähtäny käyntiin ja eilen meidänkin perhe kerkesi ensimmäistä kertaa mukaan :) Jesse siis Nalaa ohjasi. Ekalla treenikerralla Jesse teki Nalan kanssa seuraamista eri pituisia pätkiä, käännöksiä ja täyskäännöksiä. Nala oli jälleen erittäin hyvässä vireessä ja seurasi oikein mallikkaasti. Muutaman kerran kun meinasi vire lopahtaa niin nopealla käännöksellä oikealla Jesse sai taas Nalan mukaan. Myös liikkeestä istumista Jesse ja Nala koittivat. Ekalla yrittämällä Nala meni maahan, mutta sen jälkeen Jesse teki hetken aikaa leirillä opittua viettihyrrää ja siinä nopeaa istumista. Sen jälkeen kokeiltiin uudestaan ja johan onnistui liikkeestä istuminen hyvin ja nopeasti :) Nala sai kovasti kehuja meidän koutsilta, Akilta, että hyvällä mallilla on BH-kokeeseen nähden, josko vaikka Jesse ja Nala jopa vielä tänä vuonna sinne asti pääsisivät, kuka tietää :-)

Toisella treenikerralla Jesse otti Nalan kanssa luoksetuloja lyhyeltä matkalta ja nyt ne sujuivat tosi hyvin. Leirillähän Nala koitti kovasti tarjota luoksetuloissa välillä jotain ihan muuta, mutta nyt sujui hienosti. Muuten Nalassa on kyllä edelleen huomattavasti sellaista "hössötystä" ja malttamattomuutta. Nytkin treeneissä muutaman kerran jos Jesse seisoi paikoillaan kauemman aikaa niin, että Nalan piti olla perusasennossa niin välillä tarjosikin aina maahanmenoa, kun ei mitään alkanu tapahtumaan :D Mutta se on nuoruuden intoa se, hyvä että sitä intoa kuitenkin löytyy :) Loppuun Jesse otti vielä kokonaisuuden liikkeestä maahameno ja siiten luoksetulo + edestä sivulle siirtyminen seuraa-käskyllä. Tämä sujui kuin oppikirjasta: hyvä seuraaminen, nopea maahanmeno, hyvä luoksetulo ja hyvä edestä sivulle siirtyminen juuri oikeaan paikkaan ilman käsiapuja. Jessen äänestäkin kuuli, että ihan hämmästyi kun sujui niin hyvin, varsinkin edestä sivulle siirtyminen. Hyvä NALA! :)

Niin ja lopuksihan otettiin vielä eteenmeno. Jesse piti Nalaa kiinni ja mä näytin ruokakuppia sille ja vein kentän reunaan. Sitten Jesse päästi Nalan pannasta irti, jolloin meinasi ensin lähteä, mutta kiellosta tuli takaisin. Pätkä seuraamista, pysähtyminen ja siitä eteenlähetys ja hyvin lähti, vaikka mä ensin epäilin, että lopahtaako into, jos ensin kielletään kun meinaa ilman lupaa lähtee, mutta kuten Akikin totesi niin milläpä tuolta meidän neidiltä intoa sais vietyä pois, ei millään :DD

Tultiin muuten myös treenien aikana Jessen kanssa siihen tulokseen, että Nalan kanssa olis hyvä harjoitella ilmoittautumista nyt joka kerta treeneissä käydessä ja mielellään vielä niin, että "tuomaria" esittää aina eri ihminen. Nalallehan kun on tunnetusti erittäin vaikeaa olla vieraan ihmisen lähellä ilman hyppimistä treeniolosuhteissa >;( Eilenkin neidin oli ihan pakko pari kertaa käydä hyppimässä Akia vasten, olemuksesta oikein näkee, kuinka Nala ei vaan kerta kaikkiaan pysty hillitsemään itseään. Siihen siis treeniä, että ohjaajaa totellaan, vaikka joku ihminen tulis kuinka lähelle juttelemaan :)

Hyvät treenit, katotaan josko ens viikolla uudestaan :)