Maanantaina jälleen siis tokoiltiin. Paras puoli noissa tokotreeneissä on mun mielestä ollut juurikin se suuri häiriön määrä. Toki Jesse on tottistreeneissäkin tehnyt Nalan kanssa ohitusharjoituksia, mutta onhan tuo ihan eri luokkaa, kun ollaan koko tunti 4-5 muun koiran kanssa samassa hallissa. Lisäksi ollaan viime aikoina vielä tehty tosi paljon yhteisiä harjoituksia, joka on erittäin hyvä juttu. Tänäänkin lähes kaikki mitä tehtiin, tehtiin yhteisharjoituksina. Ja olen Nalasta ennen kaikkea ylpeä sen takia, että mitä tahansa yhteisharjoituksia tehdäänkin, niin Nalaa voi aina pitää vapaana, sillä ei varmasti mun vierestä lähde :)

Tosiaan siis taas yhteistreeniä tehtiin eli yhteinen seuraamisharjoitus niin, että meidän kouluttaja käskytti käännökset ym. ja kaikki teki yhtä aikaa. Hyvin sujui. Sitten yhteinen paikallaanmakuu/paikallaan istuminen niin, että kolme koiraa makasi taaempana ja kaksi koiraa istui niistä muutaman metrin edempänä. Eli taas vähän erilaista häiriötä, kun kaverit eivät olleetkaan kohtisuoraan vieressä, kuten yleensä. Nala istui ja yhden kerran meinasi lähteä tulemaan luokseni, mutta pysyi sitten kuitenkin aika hyvin paikoillaan. Tämän jälkeen yhteinen seuraamistreeni vähän tottiksen henkilöryhmän tapaan, mutta erona vaan se, että kaikilla koirat kontaktissa perusasennossa vieressä. Eli toisin sanoen seisoskelimme ympäri kenttää, kuitenkin aika lähekkäin toisiamme ja jokainen vuorollaan teki seuraamisliikettä kouluttajan käskytyksen alaisena. Nala seurasi jälleen erittäin hyvin (vapaana) tietysti, eikä paljon muista koirista välittänyt. Ainoa neuvo, joka tuli taisi olla se, että mä voisin antaa seuraamisliikkeestä pysähdyksissä vähän enemmän aikaa Nalalle eli toisin sanoen vähän hidastaa vauhtiani ennen pysähdystä. Nala kun tuppaa ottamaan perusasennon vähän vinossa, jos pysähdyn liian nopeasti, mutta heti kun maltoin vähän hidastaa ennen pysähtymistä niin johan istui suorassa :) Hyvin tyttö myös pysyi enimmäkseen katsekontaktissa vieressä, kun muut seurailivat ympärillä.

Näiden jälkeen otettiin vielä myös yhteinen luoksetulo samalla tavalla kuin viimeksi, että jokainen vuorollaan aina kutsui koiransa rivistöstä luokse ja muiden piti istua paikoillaan. Sujui hyvin. Lisäksi otettiin sellainen luoksetulo, että muut koirat olivat paikallaan makuussa hallin sivuilla ja yksi koirakko kerrallaan otti luoksetulon kaikkin paikallaanmakuussa olevien koirien ohitse, noin 3 metrin päästä. Eipä tässäkään Nalan kanssa ongelmia. Kyllä meillä on superviisas tyttö :)

Oikeastaan ainoa asia, jota yksittäin tänään harjoiteltiin oli edelleenkin se liikkeestä seisominen, jota koitetaan saada neidille sisäistettyä. Olen sitä nyt kotona lenkeillä harjoitellut niin, että palkka on muovikannen päällä sivussa ja sinne pääsee sitten vapaa-käskyllä, joten näin kokeiltiin hallillakin. Pari onnistunutta saatiin, mutta paljon vielä Nala tarjoaa istumista eli vieläkään ei käskysana ihan ole mennyt perille. Nyt mulle tulikin ohjeeksi sanoa "seis"-käsky vähän erilaisemmalla äänensävyllä, ettei se kuulostaisi niin paljon "istu"-käskyltä. Kyllä me se vielä opitaan :)

Hyvä treeni jälleen kokonaisuudessaan. Oli muuten ekaa kertaa treeneissä Nalan siskopuoli Wanda, joka sai 5 viikkoa sitten pennut. "Vähän" on sisaruksilla kokoeroa, ei oo varmaan vaikee arvata kumpi on pienempi ;)