Keskiviikkona tokoiltiin taas Helenan opissa. Aloitettiin heti liikkeestä seisomisella, joka otettiin sekä yksittäis- että ryhmäliikkeenä. Nala pysähtyi tänään paremmin kuin edellisellä kerralla, joskin annoin neidille kyllä vähän vartaloapua pysähtymisen nopeuttamiseksi. Lisäksi tehtiin myös sellainen harjoitus, jossa jätettiin koira seisomaan ja kierreltiin sen ympärillä, eikä koira saanut ottaa askeltakaan. Tämä sujui Nalan kanssa hienosti, likka pysyi liikkumatta, vaikka kiersin sen taaksekin.

Seisomistreenin lisäksi päivän ohjelmassa oli hihnassa seuraamista, ruutua, noutoa ja tokohyppyä. Seuraaminen oli tänään oikein hienoa, mutta ruudusta ei sensijaan meinannut tulla mitään. Nalalla ei selkeästi ollut ruutupäivä tällä kertaa.. Tehtiin ruudusta erilaisia variaatioita, joista yhteenvetona voi sanoa, että Nalalle ei selvästi "ruutuun"-käskysana ole vielä ihan selvä, eikä neiti oikein sinne meinaa irrotakaan. Käskysanaa siis pitäisi alkaa vahvistamaan ja treenata ruutua muuallakin kuin treeneissä. Ei siis muuta kuin merkkausnauhaa ja tötteröitä ostamaan :D

Noudon suhteen koitettiin kovasti saada Nalaa istumaan perusasentoon kapula suussa, mutta eihän se meinannut onnistua. Kaikilta muilta osin nouto kuitenkin sujuu jo hyvin eli Nala lähtee vauhdilla kapulalle, tuo kapulan vauhdikkaasti eteen, eikä tiputa heti vaan odottaa irti-käskyä. Tosin perusasennon lisäksi täytyy alkaa treenaamaan myös kapulan luovuttamista enemmän, sillä nyt Nala oikeastaan antaa kapulan ilman irti-käskyäkin, jos laitan vaan kädet lähelle kapulaa. Eli täytyis tehdä myös sellaisia treenejä, että Nala tulee pitää kapulaa, vaikka mäkin pidän siitä kiinni.

Tokohypystä Nala oli ihan intopinkeenä ja kerkespä karata Helenaakin vasten hyppimään innostuksissaan... Ne muutamat hiippailuaskeleet kun hypystä saisi pois niin se olisi täydellinen, mutta toisaalta kuten Helenakin sanoi, niin tämän hetkisellä suorituksella varmasti joka tuomarilta saa alokasluokasta ysin ja kun avoimessa luokassa liike taas muuttuukin erilaiseksi, niin turhapa tuohon pikkuasian hiomiseen on ihan hirveästi energiaa kuluttaa :)

Lauantai-aamuna pyörähdettiin Nalan kanssa meidän seuran, Hausjärven Haukkujen, järjestämissä epiksissä eli suomeksi epävirallisissa agilitykisoissa. Kisat oli vaan meidän seuran väliset eli siis hyyyvin epäviralliset. Oli kuitenkin hauskaa käydä kokeilemassa, miltä oikeisiin agilitykisoihin osallistuminen voisi tuntua. Yllä siis kuva mölliradasta. Ennen rataa testattiin puomi muutamaan kertaan, koska vaikka puomikammo viimeksi saatiinkin voitettua, niin en ollut ihan varma, suostuisiko Nala sitä menemään. Muutamaan kertaan likka epäröikin, mutta sen jälkeen rohkaistui ja suoritti puomin oikein hienosti.

Radan aloitus oli haastava, koska en meinannut millään saada Nalaa jätettyä istumaan ykkösen taakse, koska vieressä, parin metrin päässä oli häkkejä, joista yhdessä räksytti hirveään ääneen mali-narttu. Nalan mielestä siis yksin istumaan jääminen siihen oli vähintäänkin epäilyttävää.. Todennäköisesti kyseisestä koirasta stressaantuneena Nala lisäksi meni heti ensimmäisestä hypystä ohi ja kerättiin siitä sitten heti ekat virhepisteet. Tämän jälkeen puomi ja seuraava hyppy kuitenkin sujuivat hienosti. A:ta Nala ensin epäröi, joten siitä seuraavat virheet, mutta toisella yrittämällä suoritti senkin oikein reippaasti. "Takakaarre" eli putki ja hypyt sujuivat vauhdikkaasti ja hienosti, kunnes 9. hypyllä petti mun ohjaus ja Nala viiletti esteestä ohi. Siitä kun selvittiin niin loppurata eli pituus, putki ja hypyt sujuivatkin mallikkaasti. Kaikenkaikkiaan hauska kokemus ja oikeastaan suoriuduttiin Nalan kanssa paremmin kuin olin osannut kuvitellakaan :) Loppusijoitus oli sitten möllimakseissa 3. ja kotiin lähdettiin pienen palkinnon ja hyvän mielen kera!

Siskontyttö Jatta oli meillä viikonloppuna yökylässä. Tässä lauantai-päivän ulkoleikkejä