Tiistaina 7.6. käväistiin Nalan kanssa Hausjärven Haukkujen järjestämässä iltatokokokeessa Hyvinkäällä. Koe pidettiin Hyvinkään koiraurheilukeskuksen vieressä olevalla hiekkakentällä, joten paikka oli meille entuudestaan tuttu. Tuomarina kokeessa toimi Harri Laisi. Hieman haastetta kokeeseen toi paahtava kuumuus (taisi olla lähemmäs 30 astetta lämmintä vielä illallakin) ja vähän kyllä ennen koetta mietin, että mitenhän Nala jaksaa innostua tekemään yhtään mitään.. No, kyllähän se kuumuus hieman ainakin seuraamisvirettä verotti, mutta olosuhteisiin nähden likka suoriutui oikein mallikkaasti ja ei voi muuta kuin tyytyväinen olla :-) Tässäpä meidän neljäs ALO-luokan koe liike liikkeeltä:

Luoksepäästävyys = 10. Taisi Nala taas pienen pusun antaa tuomarin käteen, mutta muuten istui rauhassa paikoillaan. 
 
Paikallaanmakuu = 10. Alussa vilkuili muutaman kerran vieressä olevia koiria ja heilautti pari kertaa häntää, mutta loppuajan makasi aivan liikkumatta ja tuijotti vain mua. Ja hienosti sekä yhdestä käskystä maahan, että yhdestä käskystä lopussa ylös perusasentoon.
 
Seuraaminen kytkettynä = 8½. Aika ajoittain seuraaminen oli ihan hyvää, mutta tosiaan vire ei ollut tällä kertaa parhaimmasta päästä, joten jonkin verran irtoilua ja jätättämistä oli. Kaikki perusasennot teki kuitenkin mallikkaasti ja täyskäännökset tais myös olla ihan hyviä.
 
Seuraaminen taluttimetta = 8. Nala taisi jo meinata, että eikö tämä seuraaminen koskaan lopu.. Ihan samaa velttoilua kuin hihnankin kanssa, mutta loppuun asti selvittiin silti kunnialla. Ei todellakaan parasta meitä, mutta ihan kelpo suoritus kuitenkin.
 
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä = 10. Ei moitteen sanaa :-) Nopea, suora maahanmeno.
 
Luoksetulo = 8½. Lähti hyvin tulemaan, mutta hidasti vähän lopussa. Lisäksi jouduin antamaan kaksi seuraa-käskyä ennenkuin siirtyi edestä sivulle.
 
Seisominen seuraamisen yhteydessä = 10. Ei tässäkään moitittavaa. En itse nähnyt, ottiko Nala pikkuaskelia vielä käskyn jälkeen, mutta musta tuntui, että taisi pysähtyä aikalailla niille jaloilleen käskyn saatuaan. 
 
Estehyppy = 10. Ensimmäinen kymppi estehypystä! Mä kun maltoin odottaa hypyn jälkeen seis-käskyn kanssa tarpeeksi pitkään, niin Nalapa pysähtyi niille sijoilleen heti käskystä ja myös pysyi siinä siihen asti, että kävelin luokse ja annoin seuraa-käskyn. Jes! 
 
Kokonaisvaikutus = 9½. Tuomari kehui, että Nala tekee kaikki liikkeet teknisesti tosi hyvin ja oikein. Seuraamisen ja luoksetulon hidastelut kun saa kuntoon, niin avot!
 
Näillä pisteillä päästään siis lopputulokseen 184/200p. = ALO1
 


Lopullinen sijoitus oli 2/14 ja lisäksi saatiin kunniapalkinto. Ja hei, ei me huonolle hävitty, nimittäin samasta seurasta Virpi ja mali-uros Aito pokkasivat ykkössijan. Joten tuplavoitto tuli HauHaulle ja vielä luokan ainoat kunniapalkinnotkin ;-) Tosin näin meille kyllä vähän jo Virpin kanssa edellisenä päivänä sovittiin, joten miten muutenkaan tää homma olis voinut mennä?! No ei kai, mutta iloinen ja onnellinen täytyy olla. Eiköhän se kolmaskin ykköstulos sieltä vielä tule :-)