Se oli sitten eilen taas tokopäivä! Aloitettiin heti ensin paikallaanmakuulla, tällä kertaa niin, että koirat olivat ympyränmuotoisesti vierekkäin n. 3m välein ja ohjaajat poistuivat koiran luota keskelle ympyrää. Otettiin kaksi lyhyttä paikallaanmakuuta, ehkä n. 30sek. Nala pysyi hyvin, vaikkakin vähän heilutteli häntäänsä. Taisi olla outoa, kun heti piti maata paikoillaan, kun tultiin treeneihin :)

Sitten otettiin samassa ympyrässä kontaktitreeniä niin, että Helena kävi jokaisen kohdalla huutelemassa käskyjä ja heittelemässä noutokapulaa. Kapulasta Nala ei välittänyt, mutta meni kylläkin pari kertaa maahan Helenan käskystä :D Lopulta saatiin sekin onnistumaan, ettei mennyt, kun otettiin muutaman kerran uudestaan. Höpsö tyttö.

Tämän jälkeen otettiin kolmen liikkeen sarja niin, että jos halusi sai kokeilla niin, ettei liikkeiden väleissä palkannut muuten kuin suullisesta kehumalla eli aivan kuin kokeissa. Tässä välissä tein taas Nalan kanssa muutaman oman paikallaanmakuutreenin, hyvin pysyi, vaikka agilitya treenaavat partacolliet toisella puolella kenttää kiinnostivatkin. Tehtiin siis seuraavat liikkeet sarjana: liikkeestä maahanmeno, luoksetulo ja liikkeestä seisominen. Liikkeestä maahanmenossa seuraamispätkä oli hyvä, mutta Nala meni jostain syystä vasta toisella käskyllä maahan. Luoksetulo sensijaan oli tosi hyvä ja siirtyi myös edestä sivulle hyvin. Liikkeestä seisomisen harjoittelu on jäänyt viime aikoina vähemmälle, mutta tänään se onnistui ihmeen hyvin, vähän Nala tarvitsi vielä käsiapua. Ja hyvin pysyi vire, vaikka palkkasin vasta näiden kaikkien liikkeiden jälkeen :-)

Tämän jälkeen taidettiin ottaa luoksetulo niin, että koirat tulivat luokse muiden koirien välistä. Eipä ollut Nalalla ongelmaa siinäkään. Sitten ruutuun lähetyksiä pari. Käytin taas apuna jäätelöpurkin kantta, jonka vein ensin ruudun keskelle ja samalla taputin sitä. Nala meni molemmilla kerroilla ruutuun hyvin, mutta teki molemmilla kerroilla niin, että irtosi ensin hyvin, mutta sitten vilkaisi mua uudestaan, jonka jälkeen taas jatkoi matkaa. Tähän Helena antoi ohjeeksi, että en saa ottaa katsekontaktia Nalaan lähettäessäni sitä ruutuun, koska silloin Nalan on paljon hankalampi irrota musta. Muuten siis sujui hyvin :)

Loppuun otettiin vielä kaikki rivistössä käskytettyä seuraamista, joka sisälsi pysähdyksiä ja täyskäännöksiä. Seuraamispätkä oli loppujen lopuksi melko pitkä, enkä palkannut Nalaa välillä muuten kuin suullisesti, mutta hyvin pysyi katsekontakti ja myös täyskäännökset sujuivat melko hyvin, vähän Nala on niissä välillä hätäinen eli peppu lentelee minne sattuu :D

Hyvät treenit siis taas :)

Tänään oltiin sitten Kamun kanssa pitkästä aikaa leikkimässä ja kyllä oli taas kaksikolla hauskaa. Harmitti ihan vietävästi, kun mun oli tarkoitus ottaa uus kamera mukaan, mutta unohdin. Ois saanu niin hyviä kuvia, kun koirat pelas jalkapalloo Jessen ja sen pikkuveljen kanssa :D No, toisella kertaa sitten. Viikonloppuna kyllä taas vähän testailtiin ja tässä parhaat otokset: